Slabe navade podjetja

Slabe navade podjetja

Slabe navade podjetja

Slabe navade podjetja ter kako se jih prepoznati

Slabe navade podjetja
Slabe navade podjetja

Slabe navade podjetja so lahko zelo škodljive za njihovo uspešnost in dolgoročno preživetje vendar se jih v določeni meri sami podjetniki sploh ne zavedajo. Enostavno težijo k temu, kar deluje in kar ne. Vse sotalo pa je potrebno pomesti pod preprogo in to na hiter način.

 

Direktor!

Za vse skrbi direktor. To, da je vodja odgovoren za slabo navado podjetja to ni res. Ker direktor ga je nastavil. Ker direktor je temu človeku dal možnost, da se izkaže in da doprinese tisti odličen način dela. V kolikor pa je direktor naredil napako potem pa se ve, kje podjetje je. Pa vzemimo za primer eno veliko podjetje iz Ptuja. Tam je direktorica kadrovske službe na vodilna mesta dala osebe, ki so se potem izkazali kot zelo nedostojni za to delo, ki ga opravljajo. Ampak tam ni ljudi. In direktorica kadrovske službe na to vodjo ne pritiska. Ne. Ga pusti. In podjetje ima probleme s tem, da nihče tam noče delati samo zaradi tega vodje. Podjetje nima delavcev in direktorica kadrovske glede tega ne naredi nič.

 

Zato so si sami odgovorni

So. Če ni za bit je za it. To je to. zakaj bi si oseba kvarila zdravje, kot pa je neznosno samo zaradi enega posameznika? Zakaj? A bi vi? Ne. Vsaj sedaj ne, ko pa so tako velike čakalne vrste pri zdravnikih. In prav je tako, da osebe razmišljajo v naprej. Prav je tako. Ko pa se bo celota vodstva spremenila pa se bo tudi drugje spremenilo. A kdaj? O tem se mi ne rabimo sekirati. Zamislite si samo to, da osebe imajo normalno delovno okolje brez pritiskov za enako plačo, kot jo imajo sedaj. Malo kdo bi to tudi sprejel. A sedaj pa ne. Ker ima svojo lastno vrednoto in si ponižanja ne dovoli!

 

A motivacija zaposlenih pomaga?

Da. Zelo. Sam sem bil v podjetjih, kjer sem imel to možnost, da sem skušini pomagal, da so iz 3 zaposlenih prišlo do 7 zaposlenih. A kako. Vsaki dan je bil pogovor, kako lahko vsakemu posamezniku pomagam, da bo v podjetju dosegel to, kar si želi. Samo o denarju se nismo pogovarjali. Vse ostalo pa je šlo lepo iz tedna v teden samo navzgor. Razdelili smo si delo tako, da je vsak bil mojster v nečem in vsak je znal vse osnove drug drugega. Tudi komunikacija in pogovor s strankami. Tudi to. Sedaj je podjetje normalna stalnica pri čemer imajo vsi enako plačo. Če pa kdo kaj dobrega naredi pa so vsi nagrajeni zato. Tako so se vsi odločili in k temu vsi pripomorejo. Če pa se kdo zapusti, pa leti. Je odpuščen.

 

Problem je tudi nezmožnost prejemanje kritike ter sprememb

Kdo dela, ta dela napake. A, če imaš na nekem položaju osebo, katera naredi napako, se to vidi in je nikoli in pod nobenim pogojem noče priznati, kaj šele, da bi jo šla popraviti, ker potem bi s tem avtomatsko priznala, da je naredila napako je to … to je neodgovorno delo in podjetja se čedalje bolj zavedajo, da je treba take -> odpustiti. Prevzgojiti jih ne moreš. Pa zakaj bi jih? Če sami nimajo toliko v sebi tiste poštenosti, da bi rekli “bomo to uredil in popravili” jeto brez veze. totalno brez veze je imeti takšno osebo zaposleno. To pa zato, ker se ji jebe za tebe in vso podjetje ter za vse druge, ki se zelo trudijo in matrajo, da podjejte obstaja in ima dobiček. En tako pa lahko pokvari vse. Če mene podjetnik vpraša, kaj naj naredi s takšno osebo mu podam samo en odgovor “odpusti ga”.

 

Kot lahko poudarim je za vso celoto odgovorno vodstvo

Je. Delavec ni nikoli kriv, ker so veliki parametri na katere sam delavec ne more vplivati. In ob tem je vedno najlažje okriviti delavca, ko pa je vodstvo slabo. Sem spoznal veliko oseb, ki so vodje na vodilnih položajih. Ko sem jih poslušal sem spoznal, da samo zaradi tega idiota podjetje tone v drek. Samo zaradi ene osebe. A, ko direktor “ta glavni” to spozna je prepozno. In o tem bi lahko pisal in pisal. Vemo samo to, da delavec za slabo poslovanje ni nikoli kriv. Niti ne za slab izdelek. Če mu podjetje.

 

To je toliko na temo slabe navade podjetja

So in bodo obstajale. Dober direktor jih bo poskusil vsaki dan spoznavati in delati na tem, da gredo vstran oz. da se jih eliminira. Če ne … je to to. Se podjetje preživlja toliko časa, koliko pač je sposobno. A neke prihodnosti zato ni in žal ne obstaja. Zato že tudi sedaj podjetja novo stranko skrbno preverijo. Ali so sploh sposobni plačati to, kar želijo in zakaj več ne kupujejo pri konkurenci? Tudi to jih zanima? Kje se je zalomilo?

 

Kako pa lahko pomagam vam?

V prvi vrsti tako, da vam pokomentiram vaše gradivo. To, kar je odveč in to kar vam manjka. Dobili boste brezplačni komentar. Zato mi pošljite vašo prošnjo za delo ali življenjepis.

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 


prosnja-razgovor


 

 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Slabe navade podjetja

… sem prišla do razgovora …

G. Sandi hvala za pomoč. Super ste in zelo sem vesela, da ste mi pomagali, saj sem prišla do razgovora. Tudi vam vse dobro, Olga, Šenčur

Slabe navade podjetja
Slabe navade podjetja

 

… dobila 3 mesečno poskusno delo …

Hvala za vso pomoč! Prišla do razgovora ter dobila 3 mesečno poskusno delo. Komaj čakam! Martina, Jesenice

 

 

Mogoče vas zanima :

 

5/5 - (8 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri