Šlatanje na delovnem mestu

Šlatanje na delovnem mestu

Šlatanje na delovnem mestu

Šlatanje na delovnem mestu je mobing. To se ne sme in je treba prijaviti. Lahko pa osebo tudi sodno preganjate. Tudi to pravico imate. Ampak “šlatanje” oz. otipavat pa se ne sme.

 

Šlatanje na delovnem mestu

Šlatanje na delovnem mestu

Šlatanje na delovnem mestu

Ne. To se ne sme. Tukaj je sama zakonodaja tudi dobro napisana. Ker “šlatanje” spada pod spolno nadlegovanje.

Nekaj je opisano tudi tukaj : https://sl.wikipedia.org/wiki/

Ne bom povzemal, ampak se bom posvetil bolj tej temi in temu, da je to prepovedano in se to ne sme.

 

To se dogaja meni

Situacija je sledeča. Občasno dobim mail, kjer me posamezniki sprašujejo, kaj naj naredijo in kako naj bo temu konec. Rešitev je ena. Kot prvo je dobro, da imate odvetnika, ki se na to spozna in vam on lepo pove, kako naprej in dalje. In tu se potem vse ustavi. Osebe nočejo odvetnika in moje besede so samo še “potem pa vam žal ne morem pomagati”. Ker ne glede, kaj boste vi naredili, se pogovorili ali bilo kaj … ne morete verjeti, da to ne pomaga vsakomur, ampak samo stvari samo še gredo na slabše. In to je resnica.

 

Da pa vi ne boste izviseli

Prvi kontakt z odvetnikom je vedno priporočljivo. On vam bo povedal, kako in kaj. Da si pridobite nekaj dokazov. Potem pa dalje. To je postopek, kjer je treba sodelovati in poslušati. Žal drugače ne gre. Hkrati pa je potrebno tudi odvetnika plačati, kar pa se vsi izogibajo. A tako pač je.

 

Lahko pa izvisite

Nekaj primerov, ki sem jih slišal. In prav noben se ni končal v prid tistega, ki je bil “šlatan”. Ne. Ni. Kot prvo je to, da ste sami in ste nemočni. Četudi greste do direktorja, šefa ali delovodja … morate vedeti, da tega nihče v podjetju noče in če bodo začeli pri tistem, kateri dela kaznivo dejanje se bodo spet vsi pravili na tistega, ki je to doživljal. Dokazano in resnično, kar pa je sramota. Ampak tako pač je. Na koncu je ženska kriva, da jo je nadrejeni moški moral šlatati. Pa gremo naprej. Mogoče ima oseba, ki ej storila to spolno nadlegovanje večje prioritete pri samem nadrejenemu. In spet oseba izvisi.

 

Zato so odvetniki

Tukaj ne gre drugače in ni pomoči ter pogovora in tudi sam ne vem, kaj naj napišem – odvetnik je tisti, ki lahko v prvi vrti najprej pomaga. Da. On. Ker, ko bo on nekaj napisal potem ga bodo resno jemali. Potem bodo vedeli, da vi mislite resno in se z njimi ne greste igrice, ampak vojno. In potem tudi podjetje mora drugače zavzeti stališče, ker so tudi sami primorani, da si vzamejo odvetnika za zaščito. In, če so dokazi potem je pizdarija za njih. In njihov odvetnik jim tudi lahko nekaj krepkega pove. Sicer jih bo ščitil, a po drugi strani pa ne bo šparal z besedami. In šele sedaj se nekaj premika in verjeli ali ne, šele sedaj se zadeve postavljajo na svoje noge. Podjetje je tisti grešni kozel. In ne obratno. In to je tisto na kar namigujem, da je odvetnik tista rešilna bilka za ta problem.

 

Potrebujete odvetnika?

Tukaj vam lahko pomagam jaz. Poznam jih kar nekaj, ki so dobri in so se tukaj zelo izkazali. Ampak ne delajo zastonj, brezplačno ali kako drugače. Ne. Tako ne delajo. Zahtevajo svoje plačilo in to je to. Če se že trudijo za vas zahtevajo tudi plačilo, saj pa zato tudi delajo.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Šlatanje na delovnem mestu

Šlatanje na delovnem mestu

Šlatanje na delovnem mestu

 

5/5 - (16 votes)
Posted in Tips – smart tips.