Služba in nosečnost

Služba in nosečnost

Služba in nosečnost

Služba in nosečnost je lahko tisti vzrok, da vas delodajalec prej opazi in da sami v primeru težav greste takoj v bolniški stalež.

 

Služba in nosečnost

Služba in nosečnost

Služba in nosečnost

Priznam, da poznam zelo malo primerov, ko so delodajalci delali probleme ali pa cel odpustili delavko, ker je postala noseča. Res teh poznam malo. So pa zgodbe, ko je bilo drugače. A tukaj se bomo malo ustavili in o tem tudi kaj napisali. Predvsem o tej stvari, kako sam delodajalec vidi nosečo sodelavko. Ali nekoga, ki mu prinaša korist ali celo nekoga, za katerega mu ni več mar in dela zgubo. Pomnimo, da je sedaj čas za drugačne poti. Tudi za te, ko direktor odpusti nosečo delavko ali pa ji ne podaljša pogodbe. Pa gremo lepo po vrsti.

 

1 – pogovor

Ko oseba sprejme delo v določenem podjetju, kar hitro spozna ali bo delo v primeru nosečnosti obdržala ali ne. V veliki večini se osebe odločijo za nosečnost, šele, ko dobijo pogodbo za nedoločen čas. Potem imajo nekaj več adutov v rokavu, kot pa, če se jim izteče pogodba in se le ta ne bo podaljšala. Skratka pogovarjajte se glede tega s sodelavci in na koncu z delodajalcem.

 

2 – plan

Vem, da je to težko predvidevati, kdaj bo oseba noseča, a tukaj ne mislim takšnega plana. Tukaj mislim predvsem plan, kaj pa, če se pogodba ne podaljša. Nekaj je treba imeti v rezervi. Vsaj neki kontakt ali celo že pogovor z drugim podjetjem. Vsaj nekaj.

 

3 – če ne gre – pač ne gre

Od podjetja dobite ves denar, ki vam pripada. Še nekaj. Če vam podjetje zadnje dni da nalogo, da boste nekoga drugega naučili vašega dela – se samo nasmejte. Nikar. Če vas podjetje noče zaradi nosečnosti, naj trpi. Žal tako mislim in na koncu osebe tudi spoznajo, da so vse pustile v podjetju in da na koncu so še bile mentorice. A na koncu pa niso dobili niti pohvale. Pustite jih in naj se znajdejo tudi brez vas. Saj so se pa tako odločili, kajne?

 

4- če gre nekdo vstran, gre lahko tudi kdo drugi

Predvsem mislim o tem, da vam je nekdo rekel “če greš ti – grem tudi jaz”, Ne verjemite tega. Veste težko je kar dati odpoved. Težko. nekateri tega niso sposobni kljub temu, da nekaj mesecev niso dobili plače in še kaj. Ne. Niso sposobni, a jezik pa imajo, da to sploh rečejo. Na koncu pa nimajo niti toliko jajc, da bi kaj rekli, kaj šele, da bi šli vstran.

 

Zakonodaja

Zakonodaja je tukaj jasna, vendar so izjeme. Zato je včasih tudi dobro, da povprašate odvetnika. Da vam sam pove, kako in kaj.

Povezava : https://www.sodnapraksa.si

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Služba in nosečnost

Služba in nosečnost

Služba in nosečnost

5/5 - (9 votes)
Posted in Tips – smart tips.