Smešen položaj

Smešen položaj

Smešen položaj.

Smešen položaj

Pred časom sem pomagal bodočemu kandidatu, da se je sfriziral ter pridobil samozavest ter motivacijo za razgovor. Pri tem sva vadila se pogovarjala in delala to, da se pridobival motivacijo in samozavest med samim razgovorom. Edini cilj kandidata je bil, da ne bi ostal brez besed in ali bi pa rekel kaj brezpredmetnega. Vadila sva od prihoda, do samega zaključka ter kako naj se poslovi in katere naj bodo zadnje besede kandidata, preden zapusti razgovor.

 

In tukaj nastopi smešen položaj

Pravzaprav sem ga že tudi sam doživel in moram priznati, da zame ni bil smešen in je zahteval, kar nekaj domišljije, da sem se iz te zagate tudi izmuznil.

 

Ta smešni položaj je seveda …

Ste kdaj dobili povabilo, da pridite na razgovor. In ko ste prišli so vas napotili do osebe, kjer boste opravili razgovor.
In tej osebi je bilo ime : Nastja. Sedaj vam niso povedali ali je to ime za moškega ali žensko. Še huje pa je, ko vas napotijo naprej in vas druge osebe ustavijo in vprašajo “koga pa iščem” in kaj naj rečem “iščem Nastjo” ali pa raje “iščem g. Nastjo” ali pa “iščem ga. Nastjo“. Tudi če uporabimo priimek moramo pred priimek dodati gospo ali gospoda. ker moramo biti vljudni.

 

In ravno to se je zgodilo kandidatu

Prišel je do podjetja in povedal, da je povabljen do razgovora. Sama oseba, mu je rekla “aha .. Nastja ima to čez.“. ker ta oseba ni vedela, kje je Nastja, ga je napotila na prej naj potrka na druga vrata in tam vpraša. In res. kandidat za razgovor je šel naprej in rekel “Lepo pozdravljeni. Nastja me čaka. Ker imam razgovor.”. Več pa ni upal povedati. Seveda so ga osebe malo začudeno pogledale in vprašale, če so prijatelji? Rekel je, da ne. Potem pa se nekdo iz pisarn oglasi in reče “a potem pridete na razgovor brez vljudnosti in vikanja?“. In tukaj se je zataknilo kandidatu za razgovor.  Kako je to zadrego rešil, vam ne bom povedal. Vam pa bom izdal, kako sem sam padel v to past in kako sem se iz nje izvlekel.

 

Direktor / direktorica
po imeni Nastja

Na podjetje sem poslal ponudbo za sodelovanje. Čez čas sem dobil termin in na koncu je pisalo samo “lp, Nastja”. Takrat se niti sam nisem zavedal za ta smešni položaj, če sam ne vem, ali je ta oseba moški ali ženska.

Seveda jaz se pripravim in grem na podjetje. Šele ko pridem do zaposlenega in odprem usta sem ostal brez besed. “Kaj sedaj , ali je to moški ali ženska, ali naj rečem g. Nastja me pričakuje ali ga. Nastja me pričakuje … ” in še in še mi je vrelo v glavi. Tudi, če uporabim samo priimek moram pred njega dati gospod ali gospa. Kaj sedaj??? Nasmejal sem se temu zaposlenemu in priznal, da sem malo v dilemi, ker imam prijatelja in prijateljico po imenu Nastja, vendar sam pa sedaj res ne vem, ali je Nastja njegov šef ali šefica. Seveda se je tudi zaposleni nasmejal in rekel “kaj mislite?“. “Ufff … še to – do šaljivca sem prišel“. “Upam, da se šefica” sem mu rekel. “Ne – šef je in tukaj naprej je njegova pisarna“. Takole. Nekako sem v smešni položaj prišel z delavcem tega podjetja, ampak ne z direktorjem.

Seveda pridem do pisarne in potrkam. Odprejo se vrata in me povabijo naprej. Prvo, kar sem slišal še pred pozdravil je bilo “nekam zamujate“.
Jaz pa rekel “z vašim zaposlenim sva ugotavljala ali je Nastja bolj moško ali žensko ime

 

Pišite mi

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

 

Prošnja za delo

5/5 Stars.

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

Tema : smešen položaj
.
– – – – – – – –

– – – – – – – –

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Življenjepis

Smešen položaj

Smešen položaj

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.