smrdeči delavec in odpust delavca

Smrdeči delavec

Dragi moji. Včasih je potrebno, da se smrdeči delavec odpusti.

Smrdeči delavec

To je osnova higiene. Verjamem in vem, da vsi švicamo in se potimo. Vendar, če ne uporabljaš dezodoranta ali vsaj mila … tukaj pa nastane problem, ki se vonja na 10 metrov. In to je res problem. Opažam, da je tega vedno več. Za njegov vonj se je pritožilo veliko ljudi. Večina jih je samostojno šlo do glavnega šefa in prosilo za pomoč. Sicer se je šef smejal vendar je kar hitro spoznal, da je to res nemogoče, ko je delavec prišel v njegovo pisarno in je moral takoj odpreti okna. Ko je delavec odšel je okno imel odprto še kakšnih 22 minut. Da, tako slabo je to bilo.

 

Bil je opozorjen

Opozorili smo ga. In to na zelo lep način. Povedali smo mu na zelo preprost in lep način “dragi nap sodelavec – smrdiš, da je za znoret ob tebi!“. He-he. Ne tako mu nismo povedali 🙂 Malo se moram pošaliti.
Seveda smo dogodek vzeli zelo resno, se med seboj pogovorili in delavca poklicali med sebe. Bili je neprijetno. Šele takrat sem razumem njegove najbolj tesne sodelavce v proizvodnji. Že po kratkem pogovoru smo vsi opazili, da je delavcu vseeno za njegovo higieno in njegov smrad. In tudi smo ga večkrat prosili, da uporabi dezodorant in milo.

… A on tega ni počel …

Delavci so imeli tudi veliko kopalnico, ki so jo nekateri s prida uporabljali. A on tega ni počel. Bilo mu je vseeno. In, če postopek ne more iti naprej se sprašuješ, kakšne vse rešitve so ti na voljo. na koncu spoznali, da mu je tako vseeno, da je za to pripravljen zapustiti podjetje. To je povedal tudi sam. On sebe ne bo spreminjal!

 

Požvižgal se je na vse

On sebe ne bo spreminjal! Ni bil pripravljen za to narediti ničesar. Sem si pridobil tudi podatek, da je v začetku bilo vse OK. Pri tem podjetju smrdeči delavec dela že 3 leta in ta problem je nastal zadnji mesec. Kaj se je tu zgodilo za to reakcijo ne zna povedati nihče. Kljub temu, da želiš pomagati … ni šlo. Potem pa žal ostane samo ena zadeva.

 

Bo v drugi službi delal enako?

Pojma nimam in upam, da ne. Ker po delu je res bil dober, odgovoren in zvest delavec. Takšna mala malenkost pa vse vrže s tira. Res je, da je sedaj proizvodnja boljša vendar pogrešajo njegovo delovno vnemo, elan in hitro pomoč. Vendar drugače res ni šlo. Linija in podjetje ne sme trpeti.

 

Toliko na kratko

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : smrdeči delavec

Vaša mnenja na temo : smrdeči delavec
.

– – – – – – –

Njegovo delovno mest …

Žare, Postojna
Lepo pozdravljeni. Delam v ****** d.o.o. in tudi v naši proizvodnji liniji je sodelavec, ki se ne umiva. Njegovo delovno mesto pa je tudi delno na vročini in je smrad še toliko bolj moteč. Kaj naj naredimo?
– – – – – – –

 

Mogoče vas zanima tudi :

Prošnja za delo

Zaposlitveni razgovor

Kje in kako iskati zaposlitev?

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Smrdeči delavec

 

5/5 - (4 votes)
Posted in Tips – smart tips.