Sovražim izmensko delo

Sovražim izmensko delo

Sovražim izmensko delo

Sovražim izmensko delo” mi je napisal bralec te spletne strani.  Saj mi je tudi napisal, zakaj sovraži izmensko delo. Še bolj pa, kaj ga res moti. In pri tem me je prosil tudi za malo pomoči. Kaj so drugi naredili, kateri so bili v enaki situaciji? Pa poglejmo.

 

Sovražim izmensko delo ter odpoved

Ta varianta je najbolj pogosta. Raje, kot da bi se zaposleni pogovoril z direktorjem glede premestitve ali pa ostalih rešitev, ta oseba da odpoved. In, ko je prepričana da gre vstran – potem ni variante, da bi ta oseba tudi še naprej ostala.

 

Sovražim izmensko delo ter novo delo

Ta možnost je najboljša. Ko si oseba najde drugo delo ima še samo odpovedni rok. ta odpovedni rok je ponavadi 30 dni. Vendar, tudi pri tem se lahko vzajemno vsi pogovorijo glede tega odpovednega roka. Tukaj lahko korist imata oba tako delodajalec, kot pa sam zaposleni.

 

Sovražim izmensko delo ter pogovor z direktorjem

ta možnost je najtežja. Vsaj za nekatere. Poznam pa osebe, ki so zbrale pogum in šle do direktorja ter se pogovorile. Seveda so povedale, da v kolikor da pri njej ne more pomagati, bo pač šla drugam, ker več ne vzdrži. In v veliki meri tukaj sami direktorji prisluhnejo, saj se zavedajo, da pa enega zaposlenega ne bodo dobili, kar čez noč. Še huje pa je, če pride do tebe oseba, ki že nekaj časa dela in zna delati ter ni konfliktna. Potem pa mora direktor resno razmisliti, če želi razpirati, da bo dobil novo osebo, ki bo potrebovala čas za učenje in bo še “jamrala” na samem delovnem mestu.

 

Samo, da je delo

Težko je kar eno delo dobiti. Še bolj pa je težko samega direktorja prepričati, da ste ravno ti tista oseba, ki mu lahko najbolj pomaga. Sam osebno sem se veliko pogovarjal in za določena podjetja iskal rešitve. Pri nekaterih mi je uspelo, pri drugih pa ne. Vse je odvisno od delodajalca ter od delavca.  Nekateri so za kompromise, drugi pa ne. Včasih pa je že sam direktor vesel, da delavec gre vstran 🙂

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Sovražim izmensko delo

 

Vaš komentar na tem : Sovražim izmensko delo

– – – – – – –

Tudi sam sovražim izmensko delo. A kaj , ko kaj drugega ne najdem oz. kljub iskanju ne dobim. To je zelo težko. Vsaj v moji smeri dela.

– – – – – – –

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.