Spor delavk v proizvodnji

Spor delavk v proizvodnji

Spor delavk v proizvodnji je lahko nevaren. Ampak, kako zelo?

Kateri radio se bo poslušal je privedel spor delavk v proizvodnji

V proizvodnem podjetju v Mariboru je prišlo do spora med delavkami in sicer, katera radijska postaja se bo poslušala; radio City ali radio Net FM?
Dve sodelavki, ki sta zaposleni že več kot 5 let sta se sprli tako grobo, da je vsaka posamično prišla do direktorja in rekla “če še enkrat slišim ta radio me jutri ni več“. In direktor je takoj in nemudoma reagiral.

 

Vedno, ko je spor je slaba delovna klima

To ve prav vsak, ki je bil zaposlen. Če imate zraven sebe nergače in nejevoljne sodelavce vas to malo tudi moti. In ravno ti ljudje najbolj škodijo dobremu odnosu do dela in vseh zaposlenih. In to slabi delovno klimo.

 

Direktor je izbral svojo pot

Radia jim ni ugasnil, da ne bodo trpeli tudi drugi. Spoznal pa je, da se ne more pogovoriti z nobeno glede tega, kaj se bo poslušalo. In, kaj se bo poslušalo je na koncu določila večina. Ampak ena sodelavka je izvisela, ker ne poslušajo njenega radia. Zato je povedala, da jo jutri več ni. In direktor ji je rekel “v redu. Tukaj imate list papirja pa napišite odpoved“, potem je vzel telefon in poklical mene ter se začel pogovarjati. Ta oseba je dejansko takoj napisala odpoved od delovnega mesta. Mu list dala pred nos in odšla iz pisarne nazaj na delo. Sam direktor je ostal brez besed.

 

Temeljit pogovor

Direktor je razmislil in si vzel čas za njo. Po koncu dela jo je poklical v pisarno in jo prosil za pogovor. Obrazložil ji je določene stvari in prosil da naj v miru razmisli. Sam, kot direktor si res ne želi izgubiti tako pridne delavke.

 

Toliko na kratko in res hvala, da ste me obiskali
Sandi
Pišite mi kaj.

Tema : spor delavk v proizvodnji, slaba delovna klima


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Spor delavk v proizvodnji

Spor delavk v proizvodnji

Spor delavk v proizvodnji

Spor delavk v proizvodnji

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.