Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor je prvi razgovor, kjer vas direktor hoče vsaj malo spoznati. Ob tem lahko sledijo strokovna vprašanja, kakor tudi to, da sploh vidi in spozna ali ste pravi za njegovo ekipo ali ne. Seveda po tem sledi tudi drugi krog.

 

Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor

Ko oseba pride na razgovor jo direktor pomiri in rele, da še bo sledil en krog pogajanja oz. spoznavanja. Pomeni, da je prvi krog bolj točen in zelo prisluhnejo ter delajo nenehno selekcijo že takoj.

 

 

Spoznavni razgovor ter selekcija

Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor

Selekcija je pomembna. Brez nje ne gre. Težko je, a je prekleto potrebna. Ker seboj lahko dobiš osebo, ki nima pojma in samo laže. Kaj bi sledilo potem itak vemo, ampak, tako se to ne sme iti in se ti problemi samo kopičijo. Seveda pa je ob tem treba vedeti tudi, da od novinca vsak nekaj pričakuje. Če novinec jasno pove in napiše, da nekaj ve in zna, se potem od njega pričakuje, da je temu tako. Če pa je lagal pa je najboljše, da se ga natira, ampak takoj. Še več. Dobro v tem primeru je, da oseba sama da odpoved. saj lahko tudi podjetje zato poskrbi, vendar na koncu nosi stroške sam lažnivi zaposleni in ti stroški so precej veliki. S tem se ni za igrati.

 

Kako se odrežete na selekciji oz. prvem spoznavnem razgovoru?

Imate tremo? Vas je strah? Se vam zatika? Naj vas ne skrbi, ker to je nekaj popolno normalnega. Zato je potrebna vaja. Da. Vedno priporočam, da se oseba nauči skozi vajo. In ne  samo to. Naj vam povem nekaj zelo skrivnostnega. Nekaj, kar ne boste vedeli, da to res obstaja. Če poznate katerega glasbenika zagotovo niste vedeli, da sam, preden začne s skladbo le to skladbo izpili do popolnosti. Izpili sam nastop. Vadi. Ne vadi samo besedila, ampak celoto. Vadi, vadi in vadi. Lahko sam pred ogledalom, ali pa sam na tribuni, ali pa sam v kleti. Vadi. In veste kaj, vaja dela mojstra. Zato vam svetujem, da vadite razgovor.

 

Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor

 

Kje ste ostali VI?

Če ste tukaj pri meni in berete te besede ste nekje tam, kje iščete izhod iz tega, kje ste sedaj. In ste na pravem mestu. In tukaj vam lahko jaz mogoče pomagam. Predvsem tako, da, če mi pošljete vašo gradivo boste od mene dobili brezplačni komentar. Dobili boste besede, ki ne spadajo v vaše gradivo. Še več. Dobili boste tudi tiste besede, ki vam jih priporočam, da jih uporabite.

 

Spoznavni razgovor

Spoznavni razgovor

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Spoznavni razgovor

 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

5/5 - (17 votes)
Posted in Tips – smart tips.