Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev je pomembno zelo pomembno. To ni samo nekaj. To je tisti del besedila, ki odloča ali bo direktor bral dalje ali pa ne.

 

Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev

To so tiste prve besede, ki bodo bralca pritegnile ali pa se bo lepo odločil, da bo vaše gradivo ali zaprl ter zbrisal ali pa zmučkal ter vrgel v koš. Samo to. Vse ostalo je samo ideologija in neko prepričanje, ki ne velja. To je osnovna zakonitost. To je to. In to morate vedeti.

 

Kakšno naj bo spremno pismo za zaposlitev?

Mora biti tako, da bo privabilo bralca. To je to. Samo tega pravila se morate držati in nič drugega. In to znam jaz zelo dobro napisati. Nekaj je na tem, da je potrebno bralca tudi prepričati, da ste vi tista oseba, ki mu lahko pomaga in da se že v začetku napiše, kaj bo z vašo pomočjo pridobil. Ker le tako bo bral dalje. Drugače ne.

 

Če nakladate

Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev

  1. Da ima prosto delovno mesto
  2. Da ste poročeni, imate otroke
  3. Kje in kdaj ste končali osnovno šolo
  4. Boste veseli povabila na razgovor

 

To je nakladanje. Čisto nakladanje in te besede zgoraj samo odvračajo direktorja ali tistega, ki odloča, da bo direktor to v roke tudi dobil. Tega se morate zavedati.

 

Sedaj pa ključno vprašanje “Kaj napisati?”

To pa je tisto, kar se ne da napisati v enem stavku ne da. zato je potrebno imeti kilometrino in tisto, kar mogoče drugi nimajo. Da so dnevno z direktorji, se z njimi pogovarjajo, jim rešujejo težave in probleme. Temu pa se reče praksa. Da. Tukaj je potrebna praksa. In to jaz osebno imam. Tudi ne vem, kako naj napišem, kaj napisati, ko pa je za vsakega posameznika drugačna struktura dela. Ker učbenik za avtomehanika je drugačen od učbenika za električarja. Tudi seminar za prodajo je drugačen, kot seminar za vodjo poslovalnice. In tukaj je treba biti previden in imeti -> prakso.

 

A jo vsi imajo?

Bom takole napisal. Mnogi mi pišejo, da so na internetu nekaj prebrali. A je spodaj nek opis osebe, da veste, da je na terenu in da se s tem ukvarja? Ali pa je samo nekaj lepega napisala, da ste na strani nekaj prebrali in videli neko reklamo. Tudi, če ste prišli do moje spletne strani – do te strani – jaz pišem, da je težko nekaj napisati. In je. Če drugi pišejo drugače, poskusite. Potem pa boste videli. A ste kdaj prebrali knjigo o prodaji? Jaz sem jih mnogo. V veliki večini je pisalo “vzemi telefon in pokliči 50 kontaktov za termin…” pa vam bo uspelo v prodaji. Ste že kdaj poklicali vsaj 10 oseb, da bi se naročili pri njih doma za termin in prodajo? Ne. Ker je težko. Plus tega vas v veliki večini lahko mirno in lepo zavrnejo. Pač enostavno rečejo “pridi na obisk, vse drugo pa pusti doma” in to je to.

 

Enako je tukaj

Brezveze je nekaj brati, ko pa nimate izkušenj. Nimate podlage. Niste na terenu. Ne veste, kaj jebe direktorja. Res ne. In spet. Tukaj sem napisal besedo “jebe”. Ker problemom se ne da lepo reči. In, če vsi drugi pišejo, kako je lepo in rožnato, a je? Poglejte okoli in tudi sami lahko neke določene zakonitosti tudi spoznate. Tudi to, da vse, kar je napisano na internetu ni nujno, da je pravilno in drži. Ker, če bom imel pravni problem bom šel do odvetnika, ne pa bral in iskal rešitev. Ker, četudi je problem enak, kot ga ima sosed, še ni nujno, da je rešitev enaka. In tukaj je ta problem. Strokovnjak to to takoj vedel. In to drži.

 

Ne iščite spremnega pisma

Nikar. Nimate časa zato. Ker tudi sami ne veste, kako mora zgledati. To je tako, kot bi brali nek tekst pa si razmišljali ali se vam dopade ali ne. Tukaj vi niste tista oseba, ki je ji mora nek tekst dopasti. To se mora dopasti tistemu, za katerega je to bilo napisano. In to je razlika. Zato to delo prepustite tistim, ki se na to res spoznajo.

 

Pri tem vam lahko pomagam jaz

Da. Pošljite mi celoto. Dobili boste odgovor. Če ne drugega, dobili boste brezplačni komentar na vašo vso celoto. A tisti, ki si nekaj želi išče pomoč.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev

Spremno pismo za zaposlitev

 

 

5/5 - (16 votes)
Posted in Tips – smart tips.