Ste profil osebe, ki ga nihče noče

Ste profil osebe, ki ga nihče noče?

Ste profil osebe, ki ga nihče noče?

Ste profil osebe, ki ga nihče noče in pri tem se še na vse pretege trudite, da bi tako ostalo? Pri delu s človeškimi viri oseba po nekem času spozna, da nekaterim ni pomoči, če se sami ne bodo hoteli spremeniti. Žal. In v poplavi brezposelnosti in dobrega kadra na samem Zavodu je iskanje poštenega delavca v današnjem času nuja.

 

Ste profil osebe, ki ga nihče noče vendar vseeno vztrajate pri vsem tem?

Tukaj nekaj profilov :

# 1 – jamranje na delovnem mestu
To lahko res nervira posameznika, če more delati z osebo, ki nenehno jamra in vse mu manjka. Če pa še pri kosilu ni zadovoljen s tem, kar si je prinesel od doma potem pa je to že višek. Za dobdro delovno klimo jamranje ne spada na delovno mesto. Direktorji so se začeli takšnih, ki radi nenehno jamrajo – izogibati.

 

2# – neodgovorno delo
Nekaj je to, če oseba naredi napako in takoj prekine proces in pove samemu nadrejenemu glede vsega. Tako se da celota sanirati, popraviti in večinoma ni škode. Ko pa oseba naredi napako potem pa niti ne posreduje te informacije in jo hoče zatajiti in na koncu je še noče priznati … potem pa nastane velik problem.

 

3# – slabo in površno delo
Tudi tukaj prihaja do same nevšečnosti, če osebi ni za delo ali pa noče narediti tako, kot treba. Po domače – mu je vseeno za vse. Ko podjetje v ekipi najde tako osebo jo proba čim prej odstraniti oz. se je znebiti.

 

Kakšni profil osebe pa ste vi?

Včasih na razgovor oseba prinese tudi rešen osebnostni test. tako v naprej pokaže svoj profil, ki pa ni nujno, da je to res ona. Vendar je to vsaj neka podlaga, da se jo lahko sprašuje naprej in le tako oseba lahko pridobi neko kredibilnost oz. zaupanje od podjetja. Zaupanje je v današnjem času sila pomembna. To vam lahko povem iz lastnih izkušenj

 

Kje pa ste vi?

Osebe mi vedno pišejo in prosijo za primer neke prošnje. Primera nimam. Zelo podobno bi bilo, če bi enega skladatelja oz. pisca teksta prosili, naj vam da en primer nekega besedila ali skladbe, vi pa jo boste predelali po najboljših močeh. A bi to res znali? Se tako dovolj spoznate na celoto? Če da, potem ste sposobni celoto napisati sami – na novo. Če pa ste tukaj malo oklevali – potem pa vam žal niti primer ne bo pomagal. Veste za besedami in vrsticami je skrita tista stvar, ki skušaj povezuje celoto. Ni enostavno.

 

Raje, kot da se sami matrate in … raje mi pišite

Da. To je najboljše. Pišite mi. Pošljite mi vse, kar imate in brezplačno vam bom celoto pokomentiral. Tako boste dobili vsaj nek drugačen pogled na celoto od tretje osebe.Če boste to upoštevali ali ne je potem odvisno od vas. Največje napake so že v samem začetku. Ali pa, da imajo vse razmetano. Pišejo o šoli, potem, da so na Zavodu, potem pa kje so delali, … če ni povezave se bralec izgubi. In, če se izgubi … žal ni razgovora.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Ste profil osebe, ki ga nihče noče?

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.