Ste profil osebe, ki ga nihče noče?

Ste profil osebe, ki ga nihče noče

Ste profil osebe, ki ga nihče noče?

Ste profil osebe, ki ga nihče noče?

Ste profil osebe, ki ga nihče noče
Ste profil osebe, ki ga nihče noče

Ste profil osebe, ki ga nihče noče in pri tem se še na vse pretege trudite, da bi tako ostalo? Pri delu s človeškimi viri oseba po nekem času spozna, da nekaterim ni pomoči, če se sami ne bodo hoteli spremeniti. Žal. In v poplavi brezposelnosti in dobrega kadra na samem Zavodu je iskanje poštenega delavca v današnjem času nuja.

 

Ste profil osebe, ki ga nihče noče vendar vseeno vztrajate pri vsem tem?

Tukaj nekaj profilov :

# 1 – jamranje na delovnem mestu
To lahko res nervira posameznika, če more delati z osebo, ki nenehno jamra in vse mu manjka. Če pa še pri kosilu ni zadovoljen s tem, kar si je prinesel od doma potem pa je to že višek. Za dobdro delovno klimo jamranje ne spada na delovno mesto. Direktorji so se začeli takšnih, ki radi nenehno jamrajo – izogibati.

 

2# – neodgovorno delo
Nekaj je to, če oseba naredi napako in takoj prekine proces in pove samemu nadrejenemu glede vsega. Tako se da celota sanirati, popraviti in večinoma ni škode. Ko pa oseba naredi napako potem pa niti ne posreduje te informacije in jo hoče zatajiti in na koncu je še noče priznati … potem pa nastane velik problem.

 

3# – slabo in površno delo
Tudi tukaj prihaja do same nevšečnosti, če osebi ni za delo ali pa noče narediti tako, kot treba. Po domače – mu je vseeno za vse. Ko podjetje v ekipi najde tako osebo jo proba čim prej odstraniti oz. se je znebiti.

 

Kakšni profil osebe pa ste vi?

Včasih na razgovor oseba prinese tudi rešen osebnostni test. tako v naprej pokaže svoj profil, ki pa ni nujno, da je to res ona. Vendar je to vsaj neka podlaga, da se jo lahko sprašuje naprej in le tako oseba lahko pridobi neko kredibilnost oz. zaupanje od podjetja. Zaupanje je v današnjem času sila pomembna. To vam lahko povem iz lastnih izkušenj

 

Kje pa ste vi?

Osebe mi vedno pišejo in prosijo za primer neke prošnje. Primera nimam. Zelo podobno bi bilo, če bi enega skladatelja oz. pisca teksta prosili, naj vam da en primer nekega besedila ali skladbe, vi pa jo boste predelali po najboljših močeh. A bi to res znali? Se tako dovolj spoznate na celoto? Če da, potem ste sposobni celoto napisati sami – na novo. Če pa ste tukaj malo oklevali – potem pa vam žal niti primer ne bo pomagal. Veste za besedami in vrsticami je skrita tista stvar, ki skušaj povezuje celoto. Ni enostavno.

 

Raje, kot da se sami matrate in … raje mi pišite

Da. To je najboljše. Pišite mi. Pošljite mi vse, kar imate in brezplačno vam bom celoto pokomentiral. Tako boste dobili vsaj nek drugačen pogled na celoto od tretje osebe.Če boste to upoštevali ali ne je potem odvisno od vas. Največje napake so že v samem začetku. Ali pa, da imajo vse razmetano. Pišejo o šoli, potem, da so na Zavodu, potem pa kje so delali, … če ni povezave se bralec izgubi. In, če se izgubi … žal ni razgovora.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Vas mogoče zanima tudi :

Tuje povezave :

 

 Tema : Ste profil osebe, ki ga nihče noče?

… mi je na koncu le uspelo …

Lepo pozdravljeni. Meni pa je g. Sandi zelo dobro pomagal pri prošnji za delo. Moja želja je bila samo ta, da sem prišel v drugo podjetje, kjer imajo samo dopoldansko delo. Po več mesecih iskanja in 20 poslanih prošenj za delo mi je na koncu le uspelo. Pri tem moram poudariti tudi to, da sem prišel do 11 razgovor od 20. Kar za moje pojme le ni tako slabo. Tudi so mi ponujali delo, a je bilo dvoizmensko, kar pa mene sploh ni zanimalo. G. Sandi, hvala za pomoč!

Ste profil osebe, ki ga nihče noče
Ste profil osebe, ki ga nihče noče

… da kljub minimalni plači …

Spoštovani g. Sandi. Poslala sem 9 prošenj za delo v proizvodnji ter 2 prošnji za delo čistilke. Tam za čistilko so me takoj poklicali, za delo v proizvodnji pa me je poklicalo samo eno podjetje. Šla sem na vse razgovore. Spoznala sem, da kljub minimalni plači … bi delala več, kot bi lahko, a vse tiste ure, pa bi koristila. A kdaj? To pa mi tudi sami niso znali povedati. Iščem še naprej in se ne pustim izkoriščati! G. Sandi res hvala za vso pomoč, Albina, Postojna

… sem srečna iz dveh razlogov …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za pomoč. Pri tem sem srečna iz dveh razlogov. Prvi je ta, da je gradivo res napisano tako, da se lepo prebere. Drugi razlog pa je tudi ta, da se dokaj hitro prišla do razgovora in sam razgovor je bil popolnoma drugačen, kot pa vsi za nazaj. Delo sem sprejela, a sedaj je na meni, da se dokažem in potrdim to, da jim ne bo žal, da so zaposli mene in mi dali to lepo možnost.

… ki ga vsaka administratorka tudi nima …

Vem, da je prošnja za delo medicinske sestre težko napisati, saj zahteva nekaj več. Tisto znanje, ki ga vsaka administratorka tudi nima. Še bolj pa to, da je komunikativna ter da hoče pomagati tudi tistim, ki trpijo in iščejo pomoč. Meni je g. Sandi pomagal tako, da sva se slišala in šla skozi. Od začetka do kraja. Le tako sva se pogovorila in tudi sama začela spoznavati vse napake, ki so v moji prošnji. Bilo je tega res preveč.

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri