Stranke ter delo z ljudmi

Stranke ter delo z ljudmi

Stranke ter delo z ljudmi

Stranke ter delo z ljudmi je lahko vse kot tisto, kar si nekdo želi. Spoznavam osebe, ki imajo tega dovolj. Nekatere stranke si celo upajo užaliti prodajalca ne da bi prodajalec pri tem bil kaj kriv. Si lahko predstavljate, da kupite lepo zapakiran pekač, ga odprete in ne dela?

Nagradno vprašanje je : kdo je kriv?

a) trgovec

b) trgovina, kjer se je to kupilo

c) proizvajalec

d) nekdo drug

 

Stranke ter delo z ljudmi

Stranke ter delo z ljudmi
Stranke ter delo z ljudmi

Sedaj je tako. Zakaj bi za to bil kriv trgovec, ki vam je pokasiral denar? Zakaj? Mogoče ste krivi sami, ker ste vozili prehitro. Mogoče ste ta pekač dali narobe v avto? Mogoče ste ga narobe priklopili? A ste prebrali vso papirologijo, ki je zraven? Mogoče pa ne?

 

Kaj sedaj?

Po zakonodaji je podjetje odgovorno tudi za svoje zaposlene, da jih ščiti pred tistimi, ki si drznejo kaj reči. A v praksi tega ni. Raje se direktor zdere nad zaposlenega, kot pa, da bi priznal problem in ga začel reševati. Zato dobri delavci gredo vstran. In tudi tisti, ki gredo ne samo, da dajo odpoved, ampak tudi prijavo na inšpekcijo. Potem pa se celota spremeni. Popolnoma spremeni.

 

Kakšne so pa vaše izkušnje?

Spoznavate lahko, da slab delodajalec nima osebja. Kljub temu, da se ful reklamira, kako je super, lep in ne vem, kaj še vse … manjka mu oseba. Ker nihče noče delati več za njega. Preveč oseb je šlo vstran, ker jih niso spoštovali. Preveč oseb je nastradalo in pristalo na bolniških. In to se razve. Zato lahko lepo vidite in spoznavate, da nekatere trgovske verige nimajo oseb. Ne za delo na blagajni, ne za delo v delikatesi ali kje drugje. Tukaj poznam mnogo zgodb. A vse so žalostne. Večini sem pomagal, da so se te nočne more rešile. Veste problem je samo en : nekatere osebe imajo kredit in zato trpijo tudi v takšnih delovnih pogojih. Žal. In trgovec to s pridom izkorišča in mu je popolnoma vseeno, kaj se z njegovo zaposleno dogaja in pod kakšnim psihičnim tempom mora to prenašati.

 

Delodajalcu je vseeno!

Točno vidite, komu je vseeno in komu ni. Kdo išče že dlje časa zaposleno osebo .. da je na psu. če mu manjkajo zaposleni je zelo slab delodajalec. In bi vi tam delali? O tem je dobro, da se razmisli. Pa sem bom malo dotaknil realnosti.

 

Pisala mi je Petra

Kaj je napisala ne smem razkriti. Povem lahko le to, da je za 3 mesece podpisala pogodbo pri zelo znanem trgovinskem trgovcu. Po dveh mesecih mi je pisala in prosila za pomoč. Ker zadnjih 10 dni je bila že na bolniški. Dobila je antidepresive. Prej, je pa ta oseba bila srečna. Sedaj pa na tabletah. Tako močno jo je to podjetje zmerjalo in poniževalo. Na sodišče ni šla, ker nima denarja. In sedaj je še na slabšem. Težko je najti delodajalca, ki bo vzel osebo, ki je na antidepresivih. Težko. Res težko. Pa je poskusila to delo samo za 3 mesece!!!?? Razmislite.

 

Simona

Spet delala pri enakem trgovcu. Po 10 dni odšla vstran. S pomočjo odvetnika seveda. Strošek zaradi odvetnika 130€. Ampak se ni pustila. Je takoj, ko je spoznala mobing, takoj ukrepala.

 

Mož Peter

Poklical me je mož Peter. Njegova žena ima stres na delovnem mestu. Od šefa je prejemala res grde besede + še plače se ni držal. In to je se poznalo tudi na sami ženi od Petra. Ker prej je njegova žena bila sproščena, potem pa, ko je začela delati v tem podjetju pa … popolni kaos od osebe. še na otroke je začela kričati. Vse jo je nervirajo in živciralo. … mož Peter je potem sam naredil potezo. In sušer za njega in ves ta pogum.

 

Kaj želim povedati?

Pazite nase. Preverite podjetje. Povprašajte, kako tam ravnajo z zaposlenimi. Raje se sami prej prepričajte, kot pa, da neko pizradijo doživite na lastni koži.

 

Kje pa vam lahko pomagam jaz?

Da. Kje vam lahko pomagam jaz? Ko iščete delo je potrebna prošnja za delo in tudi tisti segment, ki osebo prepriča, da mu lahko pomagate. Posledično se lažje pride do razgovora in imate lepo možnost, da se predstavite in poveste, kje lahko podjetju tudi pomagate. Torej, pišite mi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Stranke ter delo z ljudmi

Stranke ter delo z ljudmi
Stranke ter delo z ljudmi
Stranke ter delo z ljudmi
Stranke ter delo z ljudmi
5/5 - (11 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri