Stres na razgovoru

Stres na razgovoru

Stres na razgovoru

Stres na razgovoru 1

Stres na razgovoru

Vse preveč direktorjev mi pove, da, ko imajo razgovor je vedno in skoraj pri vsakomur prisoten stres. Ali naj bodo to kandidati, ki so na Zavodu ali pa kandidatki, ki želijo zamenjati delovno okolje. Stres na razgovoru je neka stalnica večine. Predvsem zaradi tega, ker si želijo uspeti, a na koncu vse le ni odvisno od njih. Poznam direktorja, ki ga že moti najmanjša napaka na osebi. Tudi, če ima oseba npr. zmučkano majico. Moti ga pa zato, ker misli, da je potem tudi oseba neurejena na samem delovnem mestu. In to ni OK. Ker pa se zaposleni menjavajo, kot po tekočem traku pa je to že dovolj velik razlog, da nas ta zadeva pri tem direktorju sploh ne zanima.

 

Stres na razgovoru je lahko prisoten, a v kolikšni meri?

Na to vprašanje ne poznam odgovora. Osebe so pod stresom. Ali zamenjujejo delovno okolje in ne vedo ali bodo prišli na boljše ali ne. Tisti nezaposleni pa si čim prej želijo delo in prve plače, da lahko boljše zadihajo v finančnem smislu. A na koncu je treba biti previden. Če se pripravite na sam razgovor bo stres minimalen. Žal ga nekateri ne znajo prebroditi. Še bolj pa se jim zdi zelo smešno in ponižno, da bi se na sam razgovor sploh pripravljali. A zakaj ne? Dober organizator se vedno malo pripravi. Pripravi se tam, kjer mu škripa. Ali pa še bolj izpili svoj prodajni razgovor.

 

Nekaj primerov

Delo v proizvodnji
Povabljenih je bilo 10 kandidatov. Tako brezposelni, kakor tudi tisti, ki menjavajo delovno mesto. Do izraza so prišli tisti, ki so hoteli ponuditi pomoč. S tem pa pa je bila zahteva po višji plači avtomatska. Ti so se pripravili. Da – ti, ki so želeli večjo plačo so se pripravili. Prekleto pripravili. Točno so vedeli, kaj morajo povedati, da bodo samega direktorja navdušili. Znali so.  Tisti, ki pa so jamrali, pa so prosjačili za delo. Torej, koga bi vi izbrali?

 

Delo v gradbeništvu
Tukaj je lahko velik razpon znanja oseb. Vendar, če ti na razgovor pride oseba, ki dela v tujini in je tam nadzornik 50 osebam – potem ta oseba nekaj zna. Mora znati, saj se je dokazovala drugje in njeno znanje raste iz meseca v mesec. Ta oseba bo zelo motivirana in ne bo pod stresom. Ta oseba bo ponudila znanje ter tudi rekla, kaj v zameno pričakuje. Če bo direktor pri tej osebi prepameten, se bo oseba vstala in z nasmehom odšla. Drugače pa je pri vajencu. Njemu pa bo razgovor zelo stresen. Mogoče bo prosil za prvo zaposlitev. ali pa vsaj izpiral pravilne besede. ne glede kako, njemu na tem razgovoru ne bo enostavno. kaj šele po razgovoru. Zagotovo se bo spraševal, kje je naredil oz. rekel kaj premalo ali preveč. Hja .. nikoli se ne ve.

 

Električarska dela
To je v porastu. Poznam električarje, ki delajo v tujimi. Njihova plača je lepa. Zelo lepa. Ker o z znanjem prišli tako daleč, da si to lepo plačo tudi zaslužijo. Drugače je spet pri začetnikih. Kdo želi delati v tuji se lahko zaveda, da bo delo, kar se da hitreje dobil. Zaveda se tudi, da ga bodo tam vse naučili in mu lepo pokazali in nadzorovali. Ve pa tudi, kaj bo vse to pomenilo za njega. Če se bo začetnik v to podal, ga sam stres ne bo oviral na razgovoru.  Ne. Ker bo skoraj vse probleme že razčistil sam pri sebi.

 

Lep zaključek konca

Za razgovor se pripravite. Poslušajte in odgovarjajte nato, kar sam direktor želi slišati. To, kar sam direktor išče izkoristite sebi v prid – o tem mu govorite. Da pa sploh pridete do razgovora pa veliko krat potrebujete dobro prošnjo za delo. O tem moram pisati. Ker vedno več je oseb, ki težko pridejo do razgovora pa čeprav imajo zlata vredno znanje.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Stres na razgovoru

 

Stres na razgovoru

Stres na razgovoru

Kaj pravijo drugi :

Zaposlitev takoj

Prošnja za delo

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

Kaj pravijo drugi :

Zaposlitev takoj

Prošnja za delo

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

 

 

Vaš komentar na tem : Stres na delovnem mestu

– – – – – – –

Da se oseba izogne stresu na delovnem mestu je potreben pogovor z inšpekcijo ter kasneje sama prijava. Potem pa se bodo stvari zelo hitro – s svetlobno hitrostjo uredile.

– – – – – – –

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.