Študentsko delo

študentsko delo

Študentsko delo in kaj vse sem delal preko študenta?

Študentsko delo

V času študija sem veliko delal preko študentskega servisa. Moje študentsko delo je bilo predvsem fizično in še to v proizvodnji. Vendar sedaj govorim drugim drugače, kaj naj delajo. Govorim in pišem samo o tem, da to kar študirajo naj tudi delajo. Naj si najdejo študentsko delo v svojem bodočem poklicu. Naj bo študentsko delo točno to, kar študirajo.

 

“izmozgan”

A pri meni je bilo drugače. Sem delal tudi to, za kar sem se učil in študiral. Vendar sem potem prišel domov zelo “izmozgan” – zmatran in utrujen in sem se zelo težko posvetil še študijskemu gradivu. Moj urnik je bil takrat od 07.00 pa do 16.00 ali celo dlje. Bilo je več kot poučno in pridobil sem veliko znanja, vendar sam vem, da so se projekti morali zaključiti v določenem roku in smo nadure delali vsi. Tudi kavic med delovnikom je bilo malo. Tako sem lahko delal samo en mesec, ker na študijskem programu se je žal to poznalo. Mogoče pa tiči tudi pri tem, da sem si našel zahtevne projekte oz. zahtevno študentsko delo. Kakorkoli sem se iz tega veliko naučil.

 

Delal sem v Kristali Selnica

Zelo luškano podjetje z dvoizmenskim delovnikom. Tukaj sem delal res veliko časa in sem sem rad prišel delati. Študentsko delo je zajemalo delo v proizvodnji natančneje : delo z mostnim dvigalom. Pomagal sem zaposlenemu Francu, da je lažje z mostnim dvigalom prevažal steklo. Delo ni bilo pretežko. Ampak si moral non stop paziti na sebe in na druge. Varnost in previdnost je bila tukaj na prvem mestu. Obvezno predpisana varnostna oprema. Zaradi nepazljivosti in malomarnosti so se tukaj nekateri zaposleni kar lepo poškodovali. Edino, kar me je tukaj zmotilo je bilo samo to, da vsak, ki je imel minuto časa je prišel do mene in rekel, da moram iti tja in narediti to in to in da mi bodo pokazali, kako se to dela.

… samemu direktorju na ušesa …

Pa sem jih vprašal “pa moj vodja Franci to ve in je dovolil“, pa sem slišal “kaj pa imam on s tem?“, jaz pa “on je moj šef in jaz poslušam sam njega. Kar bo on rekel to bom naredil. Do takrat pa prosim … motite me med delom. Hvala” se obrnil in delal naprej. Sodelavci so ostali vedno brez besed. To je prišlo tudi samemu direktorju na ušesa. Pa je on prišel do mene in si iskal pravico, katere mu jaz nisem dopustil. Pri samem direktorju pa je bilo tako, da je prišel do mene in me napotil na drugo delovno mesto in mi bodo tam pokazali, kaj bom tam delal.

… pa mi odvrne …

Pa sem to osebo vprašal “kdo ste pa vi?“, pa mi odvrne”jaz sem šef tvojemu šefu“, sem ga malo gledal in se zadrl po hali “ej Franca pridi sem“. Ko je moj šef Franc prišel sem njegovemu šefu rekel “no sedaj pa povejte to g. Francu, kar ste povedali meni“.

… Zakaj sem tako vztrajal? …

In zadeva se je tukaj zaključila. Od takrat naprej so me pustili popolnoma na miru. Zakaj sem tako vztrajal? Vsak zaposleni je vedno probal izkoristiti študenta. Vsak, ki je imel nekaj časa mi je govoril, kaj naj grem delati namesto njega. In tega si jaz ne dovolim. Tudi moje delo je potem trpelo in na koncu moje delo ne bi bilo opravljeno, drugi pa bi se mi smejali. Žal tega se jaz nikoli nisem šel in se nikoli ne bom šel. Ni problem mi iti na pomoč in pomagati, če pa oseba je lena, rada kadi in pije kavico in klepeta, potem pa mu zmanjka čas za dokončanje dela … ne ne jaz nisem bil pravi naslov.

 

Študentsko delo v proizvodnji

Že takrat sem preko dobre prošnje za delo prišel na vsak razgovor za študentsko delo. To mi nikoli ni bil problem. In tudi ne glede za katero drugo delovno mesto. Npr. sem poslal tudi za komercialista na terenu za prodajo računovodskih programov in pomoč strankam na terenu. Tukaj bi me takoj zaposlili, vendar sem odklonil, saj sem mojo prošnjo za delo samo testiral. Testiral in testiral. Se tudi z direktorji pogovoril, zakaj so me poklicali, kaj pogrešajo v prošnji za delo, kaj bi spremenili in kaj je tisto res občudovanja vredno. Ko imaš te informacije ti potem gre lažje.

 

Toliko na kratko

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : študentsko delo

 

Na temo : študentsko delo
.
– – – – – – –

delo pomoč v pisarni …

Alja, Trbovlje
Lepo pozdravljeni. Iščem študentsko delo pomoč v pisarni. A poznate koga?
– – – – – – –

 

Vas mogoče zanima tudi :

Prošnja za delo

Prošnjo vam napišem jaz

Življenjepis

Zavod za zaposlovanje

Moje delo

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri