tajnica zaposlitev

Tajnica zaposlitev

Tajnica zaposlitev.

Tajnica zaposlitev

Tajnica zaposlitev

Tajnica zaposlitev

Pisala mi je Sara. Prosila me je, če ji lahko zrihtam oz. uredim oz. najdem oz. zaposlim, kot tajnico. Ampak, kako pa to naj jaz naredim, ko pa Sara nima niti srednje tehniške šole dokončane. Po poklicu je namreč vrtnarka. Brez znanja o tajniškem delu.

 

Poklic vrtnar

Kratek opis poklica : 
Delo vrtnarja je zelo raznoliko in obsega različna delovna področja. Vrtnar dela v vrtnarstvu in v parkovnem vrtnarstvu. Osnova njegovega dela je vzgoja in oskrba ter prodaja različnih vrst rastlin.

 

Kaj delavec običajno dela :
Vrtnar dela v vrtnarstvu in v parkovnem vrtnarstvu. Vzgaja okrasne zelnate in lesnate rastline, jih oskrbuje in zasaja. Sadi in oskrbuje sadno drevje. Neguje parkovne in športne trate ter vzgaja zelenjavo, dišavnice in zelišča. Vrtnar, ki vzgaja okrasne zelnate rastline, razmnožuje balkonsko cvetje in lončnice ter rastline, ki jih sadimo na okrasne grede. Rastline oskrbuje s hranili in vodo, dognojuje in jih varuje pred boleznimi in škodljivci. Okrasne lesnate in sadne vrste rastlin razmnožuje v drevesnicah in jih sadi v parke ali obhišne vrtove. Za lepo rast, obilno cvetenje in dobro rodnost jih obrezuje in gnoji. Sadike okrasnih lesnatih rastlin tudi pripravi za prodajo. Zelenjavo vzgaja od semena do prodaje, največ v zaščitenih prostorih v plastenjakih, rastlinjakih in zaprtih gredah, lahko tudi na prostem.


prošnja za delo

prošnja za delo


… na njive in v zaščiten prostor …

Sadike prodaja ali presaja na njive in v zaščiten prostor. Zelenjavo pridela in pripravi za prodajo ali jo tudi prodaja. K vrtnarjevem delu sodi tudi vzgoja travnih preprog, priprava terena za setev trav, setev in oskrba. Tako oskrbuje parkovne in športne trate. Pomembno področje dela je varovanje rastlin pred boleznimi, škodljivci in pleveli. Pri tem dela s fitofarmacevtskimi sredstvi za varstvo rastlin. Pozna predpise o varnem delu s temi sredstvi. Vedeti mora, kako vplivajo na okolje in rastline. Ker pri delu uporablja različne vrtnarske stroje, naprave in orodja, mora upoštevati tudi predpise o varnem ravnanju z njimi. vir : ess.gov.si

Kako bi ji lahko pomagal?

Težko. Res težko. Ne sanja se mi ne. Imam znanja, a tukaj popolnoma odpovem. Vem, da je težko, a tudi sam ne delam čudežev. Seveda je Sara tudi napisala, da skuha zelo okusno kavico in ponudi prvovrstno postrežbo. Žal je to premalo, za tako odgovorno in težko delo. Če je kdo v stresu je to tajnica. Ona ve za vse! In brez dobre tajnice je direktor zelo zmeden.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

– – – – – –  – – – – –
Petra
Kako dobim delo, kot tajnica? Ker tajnica bi tudi rada jaz bila.
– – – – – –  – – – – –
Sam oglas za delo : tajnica zaposlitev je zahteval tudi slepo desetprstno tipkanje. Ko sem prišla na razgovor sem se usedla pred računalnik in začela hitro tipkati po nareku. Delo je dobila najboljša.
– – – – – –  – – – – –

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Brezplačni pregled prošnje za delo

 

 

tajnica zaposlitev

tajnica zaposlitev

tajnica zaposlitev

tajnica zaposlitev

Tajnica zaposlitev

Tajnica zaposlitev

 

iščem delo kot tajnica

iščem delo kot tajnica

Tag : prošnja za delo

Povzetek :
Tajnica zaposlitev
Naslov :
Tajnica zaposlitev
Opis :
Pisala mi je Sara. Prosila me je, če ji lahko zrihtam oz. uredim oz. najdem oz. zaposlim, kot tajnico.
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.