Takojšnja zaposlitev

Takojšnja zaposlitev

Takojšnja zaposlitev

Takojšnja zaposlitev

Takojšnja zaposlitev

Takojšnja zaposlitev je zelo nuja, ko oseba išče in išče delo, pa ne pride niti do razgovora, kaj šele do samega podjetja. Takojšnja zaposlitev pravzaprav ni za vsakogar. Še bolj pa ne za samo podjetje. Namreč podjetja si v tem COVID času vzamejo čas. Do dobra premislijo, katero osebo bodo vzeli v svojo ekipo. Tukaj si vzamejo čas za razmislek.  Druga situacija pa je tudi ta, da je čedalje velik izbor samih kandidatov. Torej, kdo bo delo dobil?

 

Takojšnja zaposlitev ter počasno iskanje

Ko se pogovarjam z direktorji tudi oni nikogar ne morejo takoj zaposliti. Če tudi se za osebo odločijo jih čaka določen postopek in celotna birokracija. Potem pa še tehnični oz. zdravniški pregled samega kandidata. Tukaj pa se veliko krat zatakne, ker osebe lažejo oz. niti ne povedo, da določenega dela ne morejo opravljati. In kaj sedaj? Direktor se je odločil za osebo, ji samo delo lepo predstavil in povedal celoto a oseba bila tiho glede tega, da ne more stati 8 ur in premikati komade po liniji. No saj je vmes pavza in se ostalo, a kljub temu … če telo ne zmore – ne gre.

 

Počasno iskanje

Ko osebe hitijo do dela so pripravljene sprejeti vse. Pri tem pa ne pomislijo na same posledice, ki jih potem lahko doleti. A tukaj je še ena past. Kandidati si ne postavijo meja. Vsaj do kod lahko gredo. Vendar spoznavam osebe, ki so počasi prišle do dela in so zadovoljne. Kako počasi si mislite? Enostavno ne hitijo. Pošljejo prošnjo na tisto podjetje, ki jih zanima ter ponujajo samo tisto, kar lahko in najbolj znajo. To je počasno iskanje. In, ko vas pokličejo na razgovor je pa druga pesem. Potem pase morate pripraviti in dati vse od sebe. Ampak, če se samemu direktorju zdite zanivi potem je takojšnja zaposlitev v zraku. Jo že vidite. Skoraj otipate in … ja … razburljivo je. Pridete prvi dan v podjetje … se vam predstavijo sodelavci … samo delo …

 

Ampak, da pridete do razgovora vseeno nekaj potrebujete

Ja … to je tisti list, ki samega direktorja prepriča, da vam odpre vrata. Da vam odpre vrata do razgovora. Da si vas želi spoznati. Da od vas želi slišati, kako ste. Da se z vami skupaj nasmeji. Da vam ponudi kavico, katero je nikoli več v tej pisarni ne boste pili. Da vam pove veliko lepih besed o njegovem podjetju. Da vam celotno delovno mesto predstavi in na koncu vpraša, kaj si vi mislite o vsem tem? In potem direktor ostane tiho in vas gleda. Veselo. Čaka vas, da ga navdušite še enkrat. Da mu poveste, kje mu lahko pomagate. Da mu vsaj poveste, da ste se pripravljeni učiti. Da mu vsaj nekaj vzpodbudnega poveste.

 

In vi, če vam bom pomagal jaz boste pripravljeni

Vi ne boste ostali brez besed. Še več. Vprašali ga boste točno to, kaj si on želi. Pa čeprav ga ne poznava boste zadeli v terno. Znali mu boste povedati, kaj lahko od vas pričakuje in zakaj ste vi NAJBOLJŠA izbira za njega in njegovo podjetje. Še več. Povedali mu boste, zakaj ste vi najboljša izbira za povečanje kapitala. Direktorju boste povedali samo to, kar ste vi in kaj lahko od vas pričakuje. In to bo dovolj. To mu bo v začetku popolnoma zadostovalo. Zakaj? Ker boste edini, ki bo pripravljen.

 

Do razgovora je težka pot, ker vrata so zabetonirana in ne samo zaklenjena

Težko je. To priznam. Vendar sem optimist. Verjamem v vsakega kandidata, da je sposoben delati to, kar pravi, da je. In je. In so! Ampak vsak dela selekcijo in prav je tako. Preko tega ne moremo. Zato moramo že tukaj biti previdni, kaj sploh poslati na samo podjetje. Prvi vtis je pomemben. Samo tako bo takojšnja zaposlitev počasi prišla do samega kandidata. Sam direktor vas mora zaznati. Prepoznat. Sploh opaziti in videti. To pa je težko.

 

Ena informacija … taka ne-vmesna

Ura je 01.35 zjutraj, ko pišem tole. Po youtubu poslušam : Vlado Kreslin – Od višine se zvrti 16.11.2018 v živo. Vlado je car! Bil na nekaterih njegovih koncertih in vsi so bili super. Nepozabni.

 

Torej … takojšnja zaposlitev je lahko za ovinkom

Vendar se morate pokazati. V prošnji ali v življenjepisu morate s prstom pokazati NASE – JAZ SEM TA PRAVI za vas. Potem pa bo lažje. In tukaj vam lahko pomagam. V začetku tako, da vam brezplačno pokomentiram vaše dosedanjo gradivo. Dobili boste komentar. Kje delate napako. Česa je preveč in česa je premalo. Kaj morate takoj izbrisati in kaj nujno dodati. Dobili boste vsaj nekaj. Malo drugačen pogled. Ampak vsa vodila so v vaših rokah. Lahko se odločite, da želite nekaj spremeniti, lahko pa tudi ne. Mogoče imate občutek, da je celota popolnoma OK. Ker so vam drugi, ki jih poznate tako rekli. Mogoče. Kakor koli jaz držim pesti za vaš uspeh.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Takojšnja zaposlitev

Takojšnja zaposlitev

Takojšnja zaposlitev

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.