Težko je priti do dela

Težko je priti do dela

Težko je priti do dela

Težko je priti do dela

Težko je priti do dela

Težko je priti do dela vendar vas naj od tega ne oddalji sama misel, da je ves trud iskanja zaman. Ni. Vendar je težko. Prekleto težko. Predvsem zaradi tega, ker je pač ta Covid in vse je povezano z njim. Vendar delovna mesta obstajajo. Sami podjetniki, kateri lahko nemoteno delajo imajo delo in nekaterim se tudi povečuje samo povpraševanje.

 

Težko je priti do dela ter kdo ima prioriteto

Sedaj je tako. Kdo ima končano šolo in bolj malo delovnih izkušenj iz tega, kar se je učil bo težko prišel do razgovora. Razlogov je kar nekaj. Med njimi je tudi ta, da oseba ima premalo znanja, ko pa nekdo drugi ima polno znanja in delovnih izkušenj. Potem pa se vsak direktor vpraša, koga naj vzame. Nekoga, ki mu bo takoj prinesel dobiček ali nekoga v katerega bo najprej moral vložiti nek denar, da bo potem lahko začel žeti ta dobiček. In na koncu se podjetja odločijo za izkušene mačke na svojem področju.

 

Administracija, pomoč v pisarni, tajnica, referentka, računovodkinja, …

Ko podjetje sedaj razpiše oglas za delo v pisarni … dobi več kot 500 prošenj. Ne glede za kakšno delovno mesto se gre. Nekateri izpolnjujejo, drugi pač ne. Vendar ti drugi, ki ne izpolnjujejo govorijo “saj me bodo že naučili in …“. Ampak podjetje ima raje tiste, ki že nekaj vedo. Ki imajo znanje in izkušnje. Žal. Se pravi, ko podjetje nekoga išče bo zagotovo povabila na razgovora tiste, ki ima vsa znanja in še več delovnih izkušenj.

 

Denar. Da – vse se gleda na denar

Tako je sedaj v poslu. Tudi podjetja gledajo na vsak EURO. Nekaj dni sem se pogovarjal z osebo, ki se je v podjetju poškodovala. Sama ni bila kriva, a nesreča se je pač zgodila. Ko je sedaj dobila vse papirje in od zdravniške komisije, da več ne sme dvigovati bremena in še polno tega … ji je direktor v obraz rekel “Pa tebe več ne potrebujem. Lahko greš iz mojega podjetja.”. Sranje. Jap to pa je veliko sranje! 12 let je bila v tem podjetju brez bolniške in občasnega dopusta. Brez plačane nadure in brez vsakega privilegija. Oseba je ponižno in v joku odšla iz podjetja.

 

Zakaj?

Ker je pred vrati čakala nova oseba, ki lahko nemudoma in 100% zavzame to delovno mesto. Samo zaradi tega razloga. Ko je povpraševanje po delovnem mestu veliko si lahko direktor privošči, da iz vseh najde najbolj primernega in dobrega. In ga.

 

Kako naprej?

Potrebno je znanje. O tem veliko pišem. če oseba čaka, da bo delo dobila in jo bo sam delodajalec vse naučil – ta model je zelo težki. Vendar ima vsaka oseba dovolj informacij, da se sama kaj dodatno nauči. Tukaj realni primer.

# Prijateljica je inženir logistike

Kaj dela doma? Nič. Pošilja prošnje in čaka. Da pa bi kaj sama pogledala in se dodatno naučila? Nima interesa in raje FB, kot pa to.

Potem pa pride oseba, ki je bila njena sošolka. Faks komaj naredila. A ima tisto žilico, da nekam pride. Kaj pa ona dela? Uči se tuje jezike. Lepo vsaki dan po uro ali dve je v tujih jezikih. Potem pa še najde kakšno dobro diplomsko nalogo na temo logistika. S tem si nekako pridobiva tisto znanje, ki ga drugje ne more. Ampak ta oseba je samo zaradi dodatnega izobraževanja doma in vsega tega znanja delo komaj dobila. A prijateljica pa ne. In tu je razlika med tistim, ki samo pošilja in si želi od drugega, ki dela enako vendar doda tisto dodatno izobraževanje.

 

Kdo je več na FB, kot pa išče nove informacije ta bo še vedno …

Ta bo še vedno doma. Že tukaj se loči in dela selekcija. In ta bo še velika. Vedno večja.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Težko je priti do dela

Težko je priti do dela

Težko je priti do dela

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.