TIG varjenje

TIG varjenje

TIG varjenje

TIG varjenje

TIG varjenje

TIG varjenje je zelo plačano delo. Tako v Sloveniji, kakor v tujini. No v tujini, kot je Nemčija tam je delovna ura cca. 18-22 €. Pri nas je lahko manj, a če ste strokovnjak in zelo dobri v tem je tudi tukaj urna postavka zelo lepa.

 

Kaj pomeni TIG varjenje

– Tungsten – Wolfram

I – Inert

G – Gas

Varjenje z netaljivo wolframovo elektrodo v inertnem plinu argonu.

 

Katero opremo TIG varjenje uporablja?

Oprema :

  • vir varilnega toka
  • wolframova elektroda
  • zaščitni plin – Ar
  • krmilnik varilnih parametrov
  • dodajni material v obliki palic

 

Kakšna naj bo vaša prošnja za TIG varjenje?

Takšna, da si bo vas direktor želel imeti v ekipi. Veliko prošenj dobim na to temo. A pri tem sami kandidati ne povedo in napišejo vsega znanja in delovnih izkušenj. Pri enem kandidatu sploh ni bilo napisano ničesar o njegovem znanju. Ko sva se pogovorila dela v tej panogi že več kot 13 let. Dela pa za tujca in potuje po vsem svetu. In verjemite mi, da ta oseba ima preklete izkušnje. Vsaj, kar se TIG varjenja tiče.

 

Zakaj osebe nič pametnega ne napišejo v svoji prošnji za delo TIG varjenje?

Razloga sta dva. Prvi je ta, da osebe ne vedo, kaj vse naj napišejo. Kaj je pomembno in kaj ne. Še bolj pa to, da ne vedo, kaj je bistvo same prošnje za delo in kaj je potrebno izpostaviti. Drugi razlog pa je ta, da se še vedno držijo oklepa “Manj je več”. zato raje napišejo manj in še to nič konkretnega, kot pa več in konkretno. Seveda, ko direktor dobi neko prošnjo v roke in prebere nič otipljivega gane zanima več. In ta oseba, kljub znanju ne pride do razgovora. Pri tem moram poudariti, da so sedaj v letu 2020 drugačni časi. Vse se spreminja. Spreminja pa se tudi sam pristop, ki je potreben, da vam podjetje odpre vrata.

 

Kako naprej?

Hecno je, da mi pišejo varilci in prosijo komentar prošnje. Ko dobijo brezplačni komentar mi odpišejo, da so njihovo prošnjo pred menoj pogledali kolegi in še kdo. Pa jim je bila dobra. Razočarani pa so bili, da meni ni bila všeč. In res mi ni bila. Zakaj za hudiča varilec piše o družini sprehodu s psom, pri tem pa niti črke o tem, kakšna znanja vse ima? Plus tega, da je oseba na Zavodu že več kot 3 mesece in pri tem kar lepo število podjetij išče varilce. Ko sem tej osebi pomagal je prišel do razgovora. Sedaj dela v tujini. Po zadnjem pogovoru v Španiji.

 

Dovolite, da vam pri prošnji za TIG varjenje pomagam jaz

Za začetek vam lahko pomagam tako, da brezplačno pokomentiram vaše gradivo. Da sploh vidite, kje ste in kaj je premalo in kaj bi izpustil. To bodo samo priporočila. Če boste upoštevali ali ne je na koncu popolnoma vaša izbira. Tudi boste dobili pošten komentar o katerem se boste lahko pogovorili z drugimi. Verjetno ne škodi kakšna dodatna opazka na vaše gradivo. Pišite mi. Naj vas ne bo strah. Ne grizem. Imam pa znanja in praktične izkušnje.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : TIG varjenje

TIG varjenje

TIG varjenje

 

– – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Meni je g. Sandi pomagal pri prošji za TIG varjenje in rezultati so bili hitro.

– – – – – – –

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.