Prošnja za delo sobarice

Prošnja za delo sobarice

Prošnja za delo sobarice

Prošnja za delo sobarice

Prošnja za delo sobarice

Prošnja za delo sobarice mora biti zelo dobro napisana in prikazana mora biti tudi delovna vnema. Povedati morate tudi to, da ste pridni. Ne samo, da z veseljem iščete delo ampak, da realno napišete, kje vse lahko samemu delodajalcu pomagate. Pri tem pa ne smete pozabiti na nekaj ključnih besed. Ena izmed teh je gotovo, da ste pripravljeni delati izmensko ali pa da ste navajeni nestalnega urnika.

 

Kaj je za delo sobarice pomembno?

Če obstaja oglas je pomembno samo to, da se razpišete o tem, kaj oni napišejo in potrebuje. Nič drugega. Napišite tudi da ste pridna in poštena oseba. Torej, kaj je za delo sobarice pomembno? Izpostavite pa vaše delovne vrline. Ne samo, da ste pridni ampak tudi to, da ste nekonfliktna oseba, lahko delate čez praznike in vikende. Še bolj pa lahko izpostavite, da se na vas lahko zanesejo in da imate razvite delovne navade.

 

Samo delo sobarice ni težko

Pomagal še že osebam in kasneje po pogovoru so bile presenetljivo vesele, da to le ni tako težko delo. Je pa res, da je vse odvisno samo od direktorja in kakšne pritiske si dovoli. Vendar je tako, da delo, ki je treba biti opravljeno – mora biti opravljeno odlično in kvalitetno. Torej, prošnja za delo sobarice mora biti obsežna z vašim znanjem in tem, kje lahko takoj pomagate. Če vam to ne gre ravno dobro od rok, mi pišite.

 

Pišite mi – lažje vam bo

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Tema : Prošnja za delo sobarice

 

Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih pri tem pa dobivam takšne emaile : “Sandi zdravo. Iščem delo na različnih delovnih mesti. Mi lahko pomagaš?“. Tale dopis sem dobil na mail. Hmmm … odpisal sem sledeče. “Mogoče vam lahko pomagam. Vendar v začetku moram od vas odbiti vsaj CV in katero delovno mesto vas zanima oz. bi radi kandidirali.“. Potem pa čez čas dobim CV in dopis “Rad bi se prijavil na več razpisanih delovnih mest. Ta za delo CNC strojem mi je najbolj všeč. Potem me zanima delo v logistiki, na koncu, če pa se res ne bo nič našlo pa delo monter konstrukcij

 

Iščem delo na različnih delovnih mestih ter neprimernost

Ko sem pogledal priložen CV sem spoznal, da oseba nima niti ure dela na teh različnih delovnih mestih, še bolj pa nima primerne izobrazbe, še bolj pa …jih niti študenta ni opravljal. Kaj sedaj? Mislil sem, da se oseba heca. Seveda sva se slišala in oseba mi je obrazložila njegovo situacijo. Spoznal je, da so CNC operaterji dobro plačani pri tem pa ne garajo in njihovo delo je zanimivo. Zato bi rad našel podjetje, ki bi ga vzelo ter začelo uvajati in učiti. In potem tako naprej …

 

Ampak kaj napisati???

Pojma nisem imel. Res ne. Še bolj pa, kaj bi napisal. Žal  tej osebi nisem mogel pomagati, ker nisem imel prav nobene iztočnice. Nisem imel prav ničesar, kar bi lahko izpostavil ter dal v osredje. Tkaj je bila sama želja premalo. Ni bilo nič oprijemljivega.

 

Kako naprej?

Nič. Tako je ostalo. Oseba še naprej ima želje, ko pa bo nekaj naredil na tem znanju pa mu bom lahko mogoče pomagal. Kaj želim napisati? Želje po delu so premalo. Potrebna je vsaj neka mala točka znanja na kateri se lahko gradi in gradi znanje in izkušnje. Od tu dalje je potem veliko bolj lažje za vse vpletene. Tako za podjetje, ki bodo osebo povabile na razgovor pa vse do samega kandidata.

 

Tudi za električarje

Sem pred časom spoznal osebo, ki mi je povedala tole. “Bil je zelo dober oglas za delo električarja – pripravnik oz. lahko tudi brez izkušenj. Seveda je bila plača 1200€, samo dopoldansko delo in na sedežu podjetja. Ko sem prišel na razgovor, so bili veseli vsega mojega drugega znanja. Potem pa so mi predlagali, ker pač nimam izkušenj, da grem k temu podjetju XXXXX d.o.o. na usposabljanje, oni me vse naučijo in potem me tile zaposlijo. Vendar je treba plačati učenje, ampak ga kar hitro dobim povrnjeno. Zbral sem teh 600€ in se za ta korak tudi odločil. Podjetje me je res veliko naučilo. Vsaki dan veliko novega in konstantno preverjanje znanja in obrazlaga. A po koncu meseca, ko sem šel nazaj do njih … so samo rekli, da sem se preslabo izkazal. ”

 

Ne nasedajte. Bodite previdni pri vseh.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

Iščem delo na različnih delovnih mestih

 

 

Odvetniška pisarna

Odvetniška pisarna

Odvetniška pisarna

Ko te odvetniška pisarna pusti popolnoma na cedilu. Sranje!

” G. Sandi lepo pozdravljeni. Prosim za pomoč. …. odvetnik mi je sporočil, da pride pred sodišče, pa ga ni bilo. … od takrat dalje pa se mi niti ne javi. Pri tem …”

 

Ker vem, katera odvetniška pisarna je to naredila, a žal tega ne smem napisati

Žal. Zgoraj sem skrajšal celoto. Pisala mi je bralka te spletne strani. Prosila me je za pomoč, če poznam kakšno pošteno odvetniško pisarno. Ker ta odvetniška pisarna je to stranko popolnoma pustila na cedilu. A najbolj huje pa je to, da se ji sedaj niti ne javi. Tudi v pisarni pa je nedosegljiv. Ampak ta odvetnik pa je še živ, a razloga, zakaj je stranko vzel, a svojega dela ni dokončal, tega pa sama stranka ne ve.

 

Kaj sedaj?

To me jezi. Res me jezi. Da nekdo iz stroke na cedilu pusti osebo, ki potrebuje pomoč. In to jo pusti na najbolj negotov način. Zamislite si, da ste na sodišču. Pred vrati. Gledate nekoga, ki vam trati pravico in njegovega odvetnika in potem nenadoma pride sodnik in zapisničarka ter vas povabijo v dvorano. A vi ste sami. Brez odvetnika. Brez osebe, ki bi ščitil vaše pravice. Niti ne veste, kaj se dogaja. Mogoče je to protokol, da greste noter brez odvetnika? Je pa prisoten strah. Veliko strahu. Potem pa vam sodnik sporoči, da vašega odvetnika ne bo. Pred tem pa vam je povedal, da pride. In to je zadnji glas, ko ste ga slišali. In kaj boste naredili v tem primeru? Meni se ne sanja. Nimam tolikšne strokovne podlage. Vem pa, da bi mi šli še tisti dragoceni živci, dihanje bi bilo nenadzorovano in …

 

Bil bi ponižan

Verjetno do konca. Mogoče zaradi tega, ker si niti obrazlage ali pa vsaj “Sandi ne morem te zastopati” nisem zaslužil. Če pa ti odvetnik laže, potem pa te ne more pogledati niti v oči, ali pa vsaj napisati sms “Sandi imam težave. Ne morem te zastopati, najdi drugega.” Tukaj pa se je potrebno vprašati po sedanji družbi in nekom, ki mu zaupaš.

 

Zakaj odvetnik ni prišel?

Ta oseba tega ni ugotovila. Je pa ugotovila, da je zdrav in pridno dela naprej. To je pa vse.

 

A sem te osebi pomagal?

Da. Ker ni prva, ki se ji je to zgodilo. Ampak sem mislil, da se to lahko zgodi bolj poredko. A v tem času pa je tega kar veliko.

Tukaj je nekaj razlogov :

  • Odvetnik vzame primer in ga ne predela do konca, ker nima časa
  • Odvetnik vzame primer, potem pa dobi drugega bolj plačanega
  • Odvetnik pozabi na roke za oddajo na sodišče
  • V odvetnika med potjo trešči meteorit

 

Važen podatek!

Vedno in res VEDNO IMEJTE DUPLIKAT vsakega gradiva. Duplikat, kopijo prav vsakega lista.

 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če imate problem mi pišite.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Odvetniška pisarna

 

 

Katere časopise najraje berete

Katere časopise najraje berete

Katere časopise najraje berete?

Katere časopise najraje berete? – zelo pogosto vprašanje na razgovoru. A zakaj?

 

Oseba oz. direktor želi o vas izvedeti marsikaj

In to vprašanje je na mestu. Zelo na mestu. Večina jih je pri tem iskrena, ker se lahko tudi sam pogovor nadaljuje v tej smeri. Zato se na to vprašanje tudi malo pripravite. če ne drugače lahko tudi med samim razgovorom omenite “se dodatno izobražujem s tem, ko prebiram članke in vse ostalo …“. Tukaj lahko poveste o sebi marsikaj ne, da bi se pohvalili.

 

 

Katere časopise najraje berete – napake!

#1 – Nikar in res nikar ne povejte bilo katero revijo rumenega tiska ali trača
To vam ne služi v prid. Trači še posebej ne. Izguba časa. Kaj šele, da se boste o tem začeli pogovarjati.

 

#2 – Tudi politične revije ne
Pri nas je nekaj revij, kjer večino piše o politiki in vsem političnem dogajanju. Tudi to vam ne koristi na razgovoru.

 

Katere časopise najraje berete – koristi!

#1 – Revije, ki so povezane z vašo stroko zaposlitve in izobrazbe
Tukaj se lahko znajdete in poveste, da preberete tu pa tam kakšen članek iz vaše stroke.

 

#2 – Tuje revije ali članke iz vašega področja
V tujem jeziku je polno gradiva. Pohvalite se, da znate tudi tuj jezik.

 

Pazite

Skratka. Kaj vam želim napisati. Ko ste na razgovoru vas direktor ne bo direktno vprašal, kaj radi berete in zakaj vas zanima življenje nekoga drugega bolj, kot pa vašo samo. S tem dela tudi selekcijo, da v ekipo ne dobi osebe, ki bodo prihajale samo na delo ampak osebe, s katerimi bo imel nek profit in dobiček. Da, tako misli sam direktor.

 

Kako naprej?

Pripravite se na to vprašanje. Če ne vsaj ne povejte ničesar. Saj vem, da je celota odvisna od samega delovnega mesta, a kljub temu nekateri direktorji iščejo kompetentne osebe. Mogoče želijo s tem preprečiti, da bi se osebje med seboj pogovarjajo o tračih in ostalih brezveznih zadevah, kot pa o samem delu, … Mogoče tudi nekateri tega ne radi poslušajo in se s tem kvari delovna klima.

 

Dovolite, da vam pomagam jaz

Enostavno sodelovanje. Brez težav in dodatnih komplikacij. Če pa dvomite o vaši prošnji za delo, pa mi jo pošljite in vam jo bom pokomentiral. Mogoče pa vam bom zelo pomagal. ali pa boste vsaj dobili informacijo, česar sami direktorji ne radi berejo. Mogoče ne radi berejo tega, da ste veseli in da od veselja skačete po zraku, da so razpisali delovno mesto. Pri tem pa ima podjetje zaposlenih 4 osebe in delajo s tujino. Hecno, kajne?

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Katere časopise najraje berete

Katere časopise najraje berete

Katere časopise najraje berete

 

Delo na ladji

Delo na ladji

Delo na ladji

Delo na ladji je zelo dobro plačano. Kljub temu, da ste lahko na ladji tudi po 3 mesece skupaj je to idealna izkušnja in meni osebno je žal, da takrat, ko sem imel možnost le tega nisem izkoristil. Ker prijatelj je v teh treh mesecih spoznal marsikaj. OD tujih jezikov, do drugih kultur ter naučili so ga delati. Delati z minimalnim vložkov, vendar z maksimalnim učinkom. Na ladji je bil garderober, bil pomočnik v kuhinji … skratka skoraj deklica za vse. Tistih bolj odgovornih dela pa ni opravljal, ker niti zraven ni prišel. Niti ni imel te možnosti.

 

Delo na ladji je presneto dobro plačano

Prijatelj mi je zaupal, koliko napitnine je pridobil. Skoraj vsaki dan je kdo kaj dal za kakšno uslugo ali pa pri pomoči. Spal je zelo malo. Pa še to med obroki. Ta najboljši so mu povedali, kje in kdaj se lahko pridobi največ denarja od potnikov. Poslušal jih je in res … služil je.

Nekaj primerov, kje je služil z napitnino :

#1 – dostava pijače ob bazenu
Saj so bili natakarji in barmani, ki so za to skrbeli. A ladja je bila velika. Tako velika, da je tudi on lahko prinesel kakšno pijačo, nekomu, ki mu je za to dal napitnino. Pa če je bil euro ali manj, vse je vzel in bil zelo hvaležen in srečen.

 

#2 – podarjanje kondomov
Ker ni smel prodajati, jih je zato podarjal in prosil za napitnino. To je bil njegov posel življenja. Saj so na ladji bile trgovine, a komu se je dalo iti in iskati trgovino po kondome. Ko je spoznaval potnike – stranke je vsakomur povedal, če bodo kaj potrebovale jim bo takoj pomagal. Med tem je omenil kakšno pijačo, kondome in hrano. To so si vsi zapomnili in kasneje tudi pokoristili.

 

#3 – pomoč starejšim ali invalidnim potnikom
Tukaj je sam priznal, da ni nikoli vzel ali hotel napitnine. Za to delo je bil plačan s strani ladje. Tudi na koncu ga je nadrejeni zelo pohvalil in ponudil stalno delo, ker se je res izkazal in prav vsi, katerim je pomagal, so ga pohvalili in tudi povedali, da ni hotel napitnine oz. prav nobenega darila. Ampak zahvalno napitnino je od nadrejenega vseeno dobil.

 

Delo na ladji je res razgibano

Seveda pa tudi tukaj obstajajo določene zakonitosti, ki jih oseba more imeti, če želi, da lahko dela na sami ladji. Predvsem ne sme imeti domotožja in biti mora nasmejana. Vesela in dobre volje. Pa še velik plus je, če oseba ne kadi 🙂 Da tudi to je eden izmed pogojev, da oseba ne kadi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Delo na ladji