Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan so v tem čas za nekatere že sanje. Spoznavam veliko oseb, ki gredo iz nestalnega oz. gibljivega urnika v dvoizmenski urnik ali pa iščejo samo urnik dela dopoldan. Pri tem razumem vse. Vsi bi radi še nekaj več imeli od svojega časa ter radi bi si naredili red v samem urniku. Da vedo vsaj nekaj dni v naprej, kdaj bodo doma.

 

Urnik dela dopoldan ter zaprtje podjetja

Tukaj je nekaj primerov, ko so se osebe osamosvojile in odprle svoj s.p. ter v nekaj mesecih ali zaprle s pufom ali pa delajo cele dneve.

 

#1 – lastnica kafiča 
Prijateljica je odprla svoj prvi kafič. Seveda je pred tem bila brez izkušenj. Sam kafič je najela s pogodbo za eno leto – če prej prekine pogodbo mora plačati najemnino do konca. Pri tem pa je bila sama kot natakarica cca. 3-4 mesece. Seveda pa še to preko študenta. Torej … na otvoritvi mi je povedala, da si je uredila celoto samo zaradi tega, da bo popoldan imela več časa za hčerko. Po treh mesecih je zadevo zaprla in se zapufala. Problem je bil, da ni dobila oseb, ki bi delale samo popoldan ter med vikendi. Tudi preko študenta niso hotele delati. In piotem je sama delala, koliko je le lahko. Na koncu je bila preveč izčrpana in celoto zaprla.

 

#2 – frizerski salon
Čudovit frizerski salon v Mariboru. Res lep in sam tja grem rad. A kaj, ko je lastnica mislila, da bodo njeni zaposleni delali samo popoldan. In tukaj se je zmotila. Vse so ji povedale, da se tega ne bodo šle in da naj najde rešitev. In rešitev je našla – vse delajo dvoizmensko. Ona, kot lastnica pa dela še največ.

 

# Montaža/premontaža gum
V moji okolici se je odprla premontaža gum. Tudi sama usluga dela je konkurenčna z vsemi ostali v okolici. Ker sta to ustanovila dva mehanika, sta bila dva lastnika – dva direktorja 50/50 lastništva. Problem je nastal že v prvem mesecu. Njun urnik dela je bil samo in izključno od 07.00 do 15.00 ure. Potem pa sta celoto zaprla pa šla vsak svojo pot. Po enem mesecu sta celoto zaprla, ker stranke več niso šle do njiju. To se je takoj razvedelo in osebe avtomatsko niso več šle tja. Pa tudi, ko sta po 10 dneh dela vseeno odprla podjetje od 07.00 do 20.00 ure oseb tja ni bilo več. V to podjetje je ilo vloženega več kot 14.645€. In samo zaradi urnika se je zaprlo.

 

Urnik dela dopoldan ter Zavod

Tudi sam, ko mi pišejo osebe sem včasih jezen na sam Zavod. Razlog je seveda pri tem, da tam lepo piše “Urnik dela  dopoldan”, a kaj, ko nikjer tudi ne piše, da je to delo v tujini. kaj tebi pomaga da delaš samo dopoldan, ko pa si 1000 km vstran od doma. In takšni oglasi zavajajo. Ker osebe me prosijo za pomoč, jim pomagam – seveda so takoj poklicane na razgovor. Tudi, če bi poslale samo ime in gsm bi te osebe bile povabljene na razgovor. A kar hitro ter osebe spoznajo, da se gre za delo v tujini. Saj, če kdo hoče delati v tujini si takoj najde delo. Ker teh agencij je veliko. Res veliko. Zato sem na Zavod jezen, da ne doda varovalke – novo alinejo ” Kraj dela : doma ali tujina”. S tem bi bilo rešenega veliko.

 

Kaj pa vi?

Kako pa je z vami? Kakšne so vaše želje? Sem pred nekaj časom spoznal osebi, ki mi je rekla “Zame – najmanj dela za največ plače” pa je še sedaj doma. Ker pri tem jaz osebno ne morem pomagati. Ne znam. Tudi sedaj ne poznam osebe, ki bi te ful plačala za nič ali pa minimalno delo. Ne znam in nikogar ne poznam.  Zato se je sedaj potrebno še bolj potruditi. Ker dlje časa, ko ste doma – slabše je. Vaše znanje gre v pozabo in tega se vsak delodajalec tudi zaveda. Zato nekdo raje vzame tudi novopečenega kandidata, ki je ravno naredil šolo, kot pa osebo, ki je doma že 7 ali več mesecev. Tega se morate zavedati.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Urnik dela dopoldan

 

 

 

 

Hišnik plača

Hišnik plača

Hišnik plača

hišnik plača

hišnik plača

Tukaj je velika dilema, kakšno plačo ima hišnik. Malo sem poklical okoli in izvedel sledeče. Predvsem to, da so si plače v javnem sektorju nekoliko enake. Odvisno je od stopnje izobrazbe ter same delovne dobe. A, če ste na začetku – začetna plača.

 

Hišnik na OŠ ali vrtcu

Začenja se z začetno plačo. Vsaj v šoli ali vrtcu, katera spada pod šolo več ne morejo dati, ker ne dobijo sredstev od ministrstva. Je pa delo bolj enostavno, kakor nekdaj nazaj. Tudi urnik je lahko bolj prilagojen.

 

Hišnik na občini

Tukaj pa se zadeva malo spremeni. Tukaj pa sem spoznal, da lahko ima hišnik oz. vzdrževalec objekta drugačno plačo. A kljub temu kakih 30-50€ od minimalca od ostale konkurence. Torej, je že na boljšem.

 

Hišnik v ZD

Minimalec. Ker v zdravstvenih domovih zelo šparajo. Nekateri hišniki imajo celo izmensko delo. Lahko pa sam ZD ima zunanjega izvajalca. Če se dela preko tega je tudi minimalec + dodatek. Teh podjetij je vedno več. Še bolj pa se ta podjetja morajo truditi za ohranjanja strank, še bolj pa za zaposleno osebje. Ker, če ti gresta dva vstran to ni OK za samo podjetje.

 

Zasebna podjetja s hišniki in vzdrževalci

O tem sem malo zgoraj pisal. Ti morajo biti dobro plačani, ker, če imajo znanje so skoraj nenadomestljivi. Če si želi sam direktor privoščiti luksluzni avto mora tako plačati tudi samega zaposlenega. Ker, če ga ne mu za minimalca ne bo delal nihče v takih pogojih, kot jih lahko doleti. Pred leti sem spoznal hišnika, ki ima veliko vsestranskih izkušenj. Čeprav je takrat delal za minimalno plačo je v nekaj dneh sam list znatno preobrnil. Sam delavec je spoznal, da veliko odvisno od njega. In kaj mu je preostalo, kot da si je izpogajal  boljšo plačo in vse ostalo.

 

Končni rezultat na temo hišnik plača je lahko različen

Še bolj pa je različen za katerega delodajalca boste delali. Ker vsi ne delajo veliko in imajo lepo plačo.

 

Dragi moji.

To je toliko na kratko

Če ne pridete do razgovora mi pišite

Dovolite si, da vam pomagam jaz

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tem : Hišnik plača

Hišnik plača

Hišnik plača

 

Vaš komentar na tem : Hišnik plača

– – – – – – –

Tukaj pa moram sam povedati, da hišniki imamo minimalno plačo in delamo vse. Tudi čistimo, če je potrebno pa se ne pritožujejo in jamramo. Če pa pošljemo prošnjo kam drugam pa so začudeni, kaj vse znamo. Da – hišniki smo osebe za vse. Še bolj pa se moramo znajti in veliko krat improvizirati s stvarmi, ki jih imamo na zalogi.

– – – – – – –

 

 

 

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje?

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje so sanje nekaterih. Pred nekaj meseci me je poklical prijatelj, ki me je prosil za uslugo. Namreč kupoval je bolj dražji avto in mene prosil, da sem zraven pri samem nakupu. O katerem avtu se gre ne bom pisal. Pisal pa bom o tem, kako sva oz. na koncu sem izpeljal vso celoto.

 

Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje po korakih

Kot prvi korak se moramo zavedati, da moramo najti prodajno hišo, kateri je do tega, da ti avto sploh proda. Tukaj mislim predvsem pri sami taktiki zbijanja cene ali pa dodajanje vrednosti samemu avtomobilu. Torej, ko sva prišla do prvega prodajalca in povedala, kaj bi kupila se je razveselil. Ko sva se malo s prodajalcem pogovarjala sva hitro spoznala, da je ta avto hiša “če misliš kupi, če ne idi drugam”. In sva šla drugam. Tukaj sva avto samo gledala in to je to. Niti ni prišel do same ponudbe ali pa rekel “akcija” ali kaj podobnega. Nič.

 

#1 avto hiša
Kot omenjeno mi ni bilo do akcije ali pa širše postrežbe.

 

#2 avto hiša
Tukaj pa se je čas ustavil. Ko sva vstopila v prostor prijazno osebje, prodajalec pristopil do naju in naju najprej povabil na čaj ali kavico ali bilo kaj drugega. Povedala sva mu, kaj iščeva in želiva, a kljub temu naju je povabil in rekel, da se bomo malo podružili in pogovorili, potem pa gremo v akcijo. In res je bilo tako. Okusen čaj in zelo prijeten pogovor 🙂 Potem pa je sledila akcija. Pokazal nam je želen model avta vendar je bil osnovni. To pa ni dobro, kajne? Vendar že od začetka sem govoril, da kupujeva avto za 125.000€.

Ahhh ti osnovi modeli avtomobila!!
Teh nima rad prav nihče, kajne? Tudi prodajalec ne. Ko smo prišli tako daleč, da smo se že nagibali k temu, da je prijatelji avto všeč pa gremo dalje. Kateri dodatki in koliko celota stane. Skratka celota z vsemi dodatki in drugi model (boljši) stane 132.452€. Hja, to je pa že skoraj ena nova hiša ali pa vsaj rabljena, kajne? V  Mariboru za ta denar pa že dobiš stanovanje.

Korak # 1 – pred prodajalcu sem rekel “Ali sploh potrebuješ tako predrag avto?”
Seveda je to prodajalec glasno in lepo slišal. Sledi pogovor dalje.

 

Korak # 2 – imava še rezerviran termin pri drugi avto hiši
Tudi to sem šepetajoče, a kljub glasno povedal, da je tudi to lepo slišal sam prodajalec. Sledi pogovor dalje. In od tukaj dalje je prodajalec začel malo popuščati. Smo že prišli do nižje  cene.

 

Korak # 3 -“kaj če bi si kupil rabljenega – starega tam do 1 leta?”
Tudi to sem prijatelju povedal pred prodajalcem. Sledi pogovor. Prodajalec se tukaj zaveda, da je prijatelj ful navdušen nad samo ponudbo, a jaz pa celoto kvarim. In res je bilo tako.

 

Korak # 4 – na mizo sem dal GSM
Nastavil sem odštevalnik časa – 10 minut. Pogledal prodajalca in rekel “od sedaj dalje sva še tukaj 10 minut. če se v tem čas zmenimo za avto ga kupimo. Če ne – žal. Ker 125.000€ je veliko denarja. Prekleto veliko denarja in kdo dela s tako vsoto denarja – 125.000 € ima čas rad in ve, kaj njemu ta čas tudi pomeni. “. Prodajalec se je začudil.

 

Sledi dalje
Prodajalec se je opravičil in odšel v drugo pisarno. Na pogovor glede popusta in celote. To je trajalo cca. 7 minut. Ko je prišel nazaj je začel govoriti … prekinil sem ga in vljudno rekel “oprosti malo vas bom zmotil … imate še samo 2 minuti”.  Tukaj je prodajalec postal že malo rdeč in videlo se mu je, da mu napetost raste in da mu ni vseeno. A je nadaljeval in izpostavil ceno. Zadnja cena in pod to ne morejo iti pod nobenim pogojem, pa tudi, če bi si sam direktor ta avto kupil – 126.312€ za ta boljši model.

 

“Kaj pa gume?”
“Saj gume so gor – nove in letne” mi je odvrnil prodajalec. “Ne-ne zimske rabiva. Pa ker je to avto za 126.000€ morajo biti na lepih feltnah, kajne? Vsaj spodobi se za tako drag avto, da ima lep izgled tudi pozimi :)” Prodajalec je prikimail in mi dal prav.

 

“Kaj pa garancija?”
“Garancija je všteta že v ceno, gospod”. Tukaj sem gospoda spet ustavil in lepo prosil, da se tikamo. Predvsem zaradi tega, če se kdaj kje vidimo, da ga lepo pozdravim, kot nekoga ki se je ful potrudil zame  in mi avto prodal za 126.000€. ” In prodajalec se je smejal in rekel “to je pa lepo od vas”

 

“Da dokončamo – kaj sedaj vse dobimo za 126.00 in nič € več?”
Prodajalec se je prisrčno nasmejal. Rekel je “V redu. Bom zagovarjal teh 126.000 in nič eurov več. Dobite ta model z zimskimi gumami zraven ter obljubljeno garancijo + izbran model. ”
Rekel sem “OK, super + feltne pa kupimo zraven – feltne kupimo. Ampak mi ni dalo mira. nekje še je neka zaloga, ki jo moram izčrpati. Nekaj še zagotovo obstaja. Ker tako enostavno od prodajalca za takšen denar pa tudi ni pričakovati besede samo “zagovor”.

 

“Prosim pokliči tvojega šefa mu povej vse to ter če se strina – imamo posel”
In šef je res prišel. Prodajalec mu je povedal celoto – šef ga malo postrani pogledal pri ceni vendar je rekel, da gre skozi. Ampak da gredo jutri na kosilo na njegov račun, ker se je dogovoril za ceno brez njega. Pri tem se vstopil jaz v pogovor “Se opravičujem, da motim. Vaš prodajalec ni kriv za ceno. Morate tudi vi razumeti, da 126.000€ ni malo denarja. Nekateri v celem življenju toliko ne bodo zaslužili, kaj šele, da jih takoj dobite od naju.”. Šef je tudi mene pogledal malo drugače. Misliti mu je dalo.

 

“Razlog zakaj sem prosil, da ste tu, da celoto preverimo ter ponudbo izpilimo”
Šef je rekel “kar smo rekli smo rekli. Ta cena in vse bomo uredili.”. Jaz pa “ker ste že tu se moramo še malo podilat. Naredit res dober posel na katerega od sedaj dalje lahko samo vplivate vi.”  Šef je rekel “oprostite, ne razumem vas”. “To, kar nam lahko prodajalec da to smo uredili, sedaj moramo še nekaj dobiti od vas. Predvsem mislim, še kakšno leto brezplačnega dodatnega jamstva oz. garancije, ki se lahko sedaj dokupi.” sem mu rekel.

 

“Kot kupec vam ponujam tole”
Pogledal sem šefa in mu rekel “Kot kupec vam ponujam tole. Ta, kar ste mi ponudili je dobra kupčila. Midva hočeva izvrstno. Zmenimo se takole. Na vse, kar smo rekli se vsi strinjamo. Sedaj dalje pa vam ponujava tole, da vse servise in menjava gum naredimo tukaj – pri vam. Tudi nove gume kupimo tukaj. Plus ne bova več šla do konkurence in iskala boljšo varianto. Ne – tega ne bova naredila. Tudi dovoliva, da zadaj na avtu nalepite vaš logotip podjetja in samo znamko blagovne znamke – to je dodatna reklama in to vam tudi pisno dovoliva. Hkrati bova kupila bolj drage lite feltne, za katere ne prosiva za popust. Tako sedaj ste na vrsti vi : zraven prosiva še teh 3 lete brezplačne garancije pa vedno, ko bova kupila nove gume je montaža brezplačna. razlog zato je, ker bova čakala na njega, kajne? In čakanje ni OK in za nekatere je čakanje denar. Vsaj za naju.”

 

Da zaključim. Avto je prijatelj kupil. Vendar je sama prodaja trajale sigurno več kot 25 minut.

Zaključek

Kaj vam želim na koncu vsega povedati. Samo to, da se prej pripravite. Tako, kot sem se sam pripravil za to avto hišo in si pridobil celoten cenik ter tudi informacijo glede same cene je prav, da se tudi vi prej pripravite. Pripravite ne glede kam greste in boste od tam nekaj pridobili. Pa čeprav je to nakup avtomobila, stanovanja, hiše ali ste prišli na razgovor. Pripravite se. Pripravite se tako, da poveste, kaj lahko od vas pričakujejo ter kar želite, da na koncu oni vam dajo.

 

Mogoče še niste dojeli

Če želite, da vas osebe resno vzamejo in vam prisluhnejo ter se za vas potrudijo morate povedati, kar jim tudi vi lahko daste. To se tudi zelo lepo nanaša na samo prošnjo za delo. Veliko je pisanja po netu glede tega, kako naj izgleda ter kako se predstavite. Če želite nekaj doseči jim raje povejte, kaj bodo od vas dobili. Dajte jim razloge, da si vas želijo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kako se kupuje avto od 100.000€ dalje

 

 

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja 1

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja

O tem, kaj bodoči delodajalec od vas pričakuje se zelo malo piše. Najbolj se piše o tem, kaj morate vi dati od sebe, da sploh kam pridete. A tukaj pa bo govora na temo “Kakšna so delodajalčeva pričakovanja?”. Kaj je pravzaprav tisto, kar si delodajalec od vas resno želi.

 

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja od prvem spoznanju

Tukaj si vsak želi, da vas bo začutil. Da začuti vašo energijo in celoto. Da začuti tudi to ali pašete v njegovo ekipo ali ne. Seveda v podjetjih, kjer se osebe menjavajo redno – konstantno – tukaj tega ni. Tam si želijo samo to, da nekdo pride za dlje časa delat in da je tiho in ne jamra za vse, kar se mu dogaja. Pa gremo nazaj na te poštene. Na te delodajalce, ki jim je mar za zaposlene. Torej … Če vas začuti vas že vidi na samem delovnem mestu. Zato toliko pišem o sami prošnji za delo, ker ima tudi osebno noto vsakega posameznika posebej. In ravno ta osebna nota najbolj odpira vrata do razgovora in kasneje do dela.

 

So delodajalčeva pričakovanja lahko realna?

Da. Morajo biti. Ko delodajalec spozna osebo ima o njej tako neko mnenje. In to mnenje je treba nadgraditi in se dokazati. zato na vse povedano morajo biti sama pričakovanja realna. Odvisno pa je tudi od tega, kar se sam kandidat na samem razgovoru zlaže ali pa pove po resnici. In od tega je odvisno prav vse! Celota se tukaj zapakira.Ker, če se ugotovi, da je oseba lagala je potegnila kratko in gre. Se mu pogodba ne podaljša ali pa še huje – prosijo, da sam zaposleni da odpoved in naj gre vstran.

 

Delodajalec ne pričakuje, da boste v enem dnevu vse znali

Da – tega delodajalec ne pričakuje. če pa ste na samem razgovoru potrdili, da se hitro učite in zelo dobro pomnite pa je stvar malo drugačna. Tukaj tega ne pričakuje, da boste znali v enem dnevu a v zelo doglednem času pa. Vsaj po nekaj poskusih in obrazložitvah. Potem pa se mora celota zapomniti.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kakšna so delodajalčeva pričakovanja

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja 2

Kakšna so delodajalčeva pričakovanja

Vaša mnenja  na temo : Kakšna so delodajalčeva pričakovanja

– – – – – – – – – – –

Peter
Delodajalec  od nas vedno bolj pričakuje, da se bomo popolnoma izrabili in to samo za njega. To ni prav! Tukaj bi se morala sama zakonodaja dodeleti in napisati tudi za v prid delavca. Že same prodajalke nastradajo, ko delajo 6 dni v tednu. Nekatere tudi več, pa jim nihče nič ne reče. Še prijavijo jih ne.

– – – – – – – – – – –

 

Kaotična prošnja za delo

Kaotična prošnja za delo

Kaotična prošnja za delo

Kaotična prošnja za delo

Kaotična prošnja za delo

Kakšna je kaotična prošnja za delo? Kaj vse kaotična prošnja za delo vsebuje? In na koncu – zakaj je kaotična? Vsekakor takšna prošnja ni OK in vam jo odsvetujem, da jo imate. Razen seveda, če želite še naprej ostajati na Zavodu. Potem pa veste, kaj delate in imate v rokah.

 

Kaotična prošnja za delo primeri

#1 Delo v trgovini – prodajalka
Prošnja ne vsebuje prav ničesar, ki bi dokazovala vsaj malo oz. nekaj delovnih izkušenj. Kljub temu, da si je oseba že v začetku vzela veliko časa in opisovala, kako je z zanimanjem prebrala oglas za prosto delovno mesto … potem pa kako z veseljem piše … tukaj so še omenjeni hobiji – eksotična potovanja več krat na leto … išče nove izzive … predvsem pa si želi napredovanja. Vendar takšna prošnja za delo je prišla v roke trgovcu, ki je znan po tem, da osebe ožame do zadnje kapljice energije s tem mislim, da osebe same dajo odpoved. Če oseba dela pri tem trgovcu lahko mirne volje pozabi – potovanja. Ker ni časa in tudi sam dopust je porazdeljen in se ga ne koristi v enem skupnem obdobju.

 

#2 Delo v proizvodnji
Tukaj. če oseba ne opiše, da rada dela in kaj vse zna delati ter da se trudi bo zelo težko prišla na razgovor. No … prišla pa bo na razgovor brez prošnje na tista delovna mesta za katera noče prav nihče delati. Tudi tujci ne. Teh delavnih mest je v Sloveniji veliko. A prav nihče noče tam delati. Razlog je enostaven. težko delo, ki vpliva na zdravje osebe + minimalna plača ter še izmensko delo. Na koncu oseba spozna, da se bo za minimalno plačo zgarala do konca ter uničila zdravje. Vendar na koncu za podjetje ne bo nič vredna.

 

#3 Administracija
Za administracijo je potrebno paziti, kaj se pošlje.Tukaj je velik naval oseb tudi teh, ki so zaposlene in izpostavijo vsa svoja znanja. Če pa oseba nima znanja pa je potrebno drugače zapakirati. kaotična prošnja tukaj pomeni, da oseba ne napiše nič konkretnega glede svojega znanja. Piše večino o njenih željah in tem, kaj bi rada postala. Ne pa o tem, kaj bi takoj doprinesla do samega podjetja. In takšne prošnje niso nič OK.

 

Kaotična prošnja za delo pomeni samo eno

Pomeni, da se ne pride do razgovora in ne naprej. Oseba je mogoče tukaj obstala in si želi nekega koraka dalj vendar je obstala. Se nevede zasidrala. Tukaj želim izpostaviti predvsem to, da, ko mi osebe pošljejo njihovo prošnjo za vpogled in komentar na koncu so razočarane.  Ker od mene dobijo konkretno kritiko ter rešitev. Osebe so večinoma užaljene, ko jim napišem, da sama prošnja ni OK. Užaljene so zaradi tega, ker jim je pri vsem tem pomagala prijateljica/prijatelj. Tukaj se odzove osebno čustvo.

 

Zakaj je potrebna sprememba?

Verjetno ste že slišali, če se nič v nekem doglednem času ne uresniči so potrebne spremembe. Če se ne pride do razgovora je potrebna sprememba oz. nov plan akcije. Zamislite si, da imate prodajalca, ki vam ne proda ničesar. Kako dolgo ga še boste imeli ob sebi in ga plačevali za nedelo?

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Kaotična prošnja za delo

Kaotična prošnja za delo 2

Kaotična prošnja za delo

Pazite se deloholikov

Pazite se deloholikov

Pazite se deloholikov

Pazite se deloholikov

Pazite se deloholikov

Po domače napisano – obsedenost z delom. Zato pazite se teh direktorjev. Če je le možnost in sami nekako niste deloholik in imate radi še kaj časa zase in ne samo za podjetje potem se vam bo slaba predla, če boste ali pa ste v takšnem podjetju zaposleni.

 

Ugotovili so 3 karakteristike, po katerih lahko prepoznamo deloholizem

Deloholiki posvetijo veliko časa delu (delajo tudi izven delovnega časa in vikende), njihovo delo pa je trdo.
Nasprotujejo prenehanju z delom, njihove misli pa so ves čas, tudi ko ne delajo usmerjene na njihovo delo (obsedenost z delom).
Delajo več od tega, kar organizacija pričakuje od njih.

Deloholiki imajo težave pri določanju meje, kdaj so utrujeni in izčrpani ter ne morejo več optimalno delovati. Da bi to storili, jim branijo notranje prisile, kot so občutki tesnobe, strahu, sramu in krivde. Zato cilj deloholizma ni občutek zadovoljstva ob delu ali ob (dobro) opravljenem delu in zaključek dela ne prinese razbremenitve, temveč le kratkotrajno zmanjšanje tesnobe in občutka krivde in nato nov cikel dela. Posameznik želi ubežati tem občutkom in pričakuje, da se jih bo znebil, in ravno zato gre velikokrat preko svoje meje.

Za ugotavljanje nagnjenosti k deloholizmu se uporabljajo različni vprašalniki, kateri pa so sestavljeni iz vedenj, značilnih za zasvojenost z delom. Z vprašalniki ugotovimo pogostost pojavljanja teh vedenj. Primeri teh vedenj so: rajši vsako stvar naredim sam, kot da bi prosil za pomoč,; vedno se mi mudi in tekmujem s časom; postanem nemiren, ko moram čakati na koga ali ko kakšna stvar traja predolgo; podcenjujem pomen rojstnih dni, prijateljskih srečanj, obletnic in praznikov, pozabim na to; preživim več časa na delu kot v socialnih aktivnostih, ukvarjanju s hobiji in pri zabavi; težko se sprostim, če ne delam; nadaljujem z delom, ko moji sodelavci nehajo delati. Ocene pogostosti kažejo na nagnjenost k deloholizmu.

Vir : sl.wikipedia

 

Kako naprej?

Zelo dobro vprašanje. Razlog zakaj mi ga osebe vse bolj pogosteje postavljajo je enostaven. Osebe, kjer imajo direktorja deloholika delajo samo za njega. Ta jih pokliče tudi med vikendi, dopustom ali tudi, ko je oseba v bolnišnici zaradi bolezni ali katerega drugega problema. Njega zanima samo eno : kdaj boš prišel delat in ne to, kako se počutiš.

 

Ko ti je šef deloholik

Ko ti je šef deloholik

Ko ti je šef deloholik

Sam sem v življenju in svoji poklicni poti srečal kar nekaj deloholikov, ki so mi bili šefi in to za zelo kratek čas. Ko sem spoznal ta problem sem takoj naredil črto. Še to, kar bi več naredil za podjetje in mi ni bil problem – le tega več nisem. Nisem hotel in to jasno in glasno povedal. Šef me je poklical med božičnimi prazniki in ni želel “Vesel Božič” ali kaj podobnega. Ne njega je zanimala ali se je stranka servisirala in kakšno bo novo naročilo. takrat pa mi je prekipelo in lepo povedal “Sedaj ni pravi čas za takšen pogovor, ker so prazniki in sem lepo z družino na obisku. “. Tako je šef ostal brez besed in nekaj momljal. Prekinil sem. A po praznikih pa je bilo spet vse po starem 🙂

 

Kaj vam svetujem

Red si morate narediti že v začetku. Morate povedati do kje je meja vsega tega. Moja prijateljica dela v grafičnem podjetju. Njo šef pokliče tudi ob 02.44 zjutraj ter želi, da se ena slika ne netu spremeni in malo obdela. Ker mu nič ne upa reči nazaj se to dogaja že nekaj let. Potem pa se je enkrat uglasil njen mož in temu direktorju nekaj krepkega povedal. Šele od tistega trenutka dalje ima mirne in lepe noči. Prej pa veliko krat klici in delo. Pa saj delo lahko počaka, kajne?

Kaj vam svetujem :

# 1. Pogovor
Pogovorite se. Predvsem to, do katere meje lahko sam direktor gre. Tudi mu povejte, da si vsega ne more in ne sme privoščiti in da vi za njega niste objekt s katerim bi lahko razpolagal, kadar se mu zazdi.

 

# 2. Vrnite mu klic nazaj
Tega se je domislila ena gospa. Šel jo je vedno klical. Potem pa si je vzela čas in njega začela klicati nazaj. Za brez vezne zadeve. Še tako banalna pa ga je že klicala. Še ko je stala pred kinom se je spomnila na njega in ga klicala. Samemu šefu je to šlo potem že tudi na živce in zadeva se je umirila.

 

# 3. Ne naredite ničesar več
To taktiko sem ubral sam. Naredil samo to v času in potem šefa odklopil. Res mi je bilo vseeno potem, kaj se dogaja. Ta je težka, a vendar je včasih nujna. Vsaj mene osebno ni več zanimalo, kakšne ideje ima šef, ko sem jaz drugje na obisku ali pa z družino na prijetnem kraju in uživam. Ne-ne. On je bil samo od 07.00 – 15.00 na urniku. Potem pa več ne.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Pazite se deloholikov

 

Iščem delo v gostinstvu

Iščem delo v gostinstvu

Iščem delo v gostinstvu

Iščem delo v gostinstvu

Iščem delo v gostinstvu

Iščem delo v gostinstvu je velika potreba po samem povpraševanju. Tukaj skoraj vsaka “gostilna” občasno potrebuje zamenjavo in le tako ima prosto delovno mesto. Vendar tudi tukaj morate paziti, da to, kar se dogovorite dobite tudi plačano. Samo to. Več ne potrebujete, manj pa ne smete dobiti.

 

Iščem delo v gostinstvu

Ko mi osebe pišejo, naj jim pomagam pri sami prošnji za delo se predvsem sprašujem ali oseba res potrebuje samo prošnjo za delo? A nei boljše, da gre tja in vpraša, če koga potrebujejo? In takoj bodo dobili odgovor. Tudi moj prijatelj, ki ni ravno strokovnjak za nošenje pladnja, delo za računalnikom in računi ter kavice in ta avtomat … občasno gre pomagat, da si nekaj zasluži. Čeprav je bil v začetku zelo neroden je kmalu spoznal – vaja dela mojstra.

 

Kdaj se potrebuje prošnja za delo v gostinstvu?

Predvsem takrat, ko gre za kakšen hotel oz. tam, kjer je več osebja. To so lahko restavracije, hoteli, turistični objekti, terme, … polno je tega. Za tja je fajn poslati samo prošnjo za delo. Sam se pri prošnji za delo v gostinstvu pomagal že velikim osebam. Tudi osebi in Nove gorice, kjer je v svojem kraju dobila zaposlitev v znanem casinoju.

 

V čem je samo bistvo

Predvsem v tem, da se znate predstaviti in povedati to, kje vse se lahko na vas zanesejo ter kaj vse že znate delati. Saj vemo, da vsega mogoče ne znate vendar je bistvo, da se lepo napiše, da se znate hitro naučiti in da ste resni ter pošteni. Še bolj pa imate veselje delat z ljudmi.

 

Tečnoba tečnobasta …

Takih se v gostinstvu ne potrebuje. Vsak je rad postrežen z nasmeškom, lepo in prijazno besedo ter izjemno pogostitvijo. Za tečnobne zaposlene prostora tukaj ni.

 

Torej iščem delo v gostinstvu …

Če iščete delo v gostinstvu bodite odprte glave in iščite prav vsepovsod. Še bolj pa preden se bilo kje zaposlite preverite, kako v tem podjetju delajo z zaposlenimi. Ali imajo redne plače ter dobijo vse plačane nadure. Še bolj pa, kaj se dogaja potem, ko pridete iz bolniške. Tukaj imejte veliko vprašanj, ker se gre za vas. še bolj pa zato,da ne boste na koncu izmozgani in brez energije dali sami odpoved, ker več ne morete in več ne vzdržite vsega tega brezveznega pritiska, ki ga bodo vršili nad vas. Če potrebujete prošnjo za delo v gostinstvu vam lahko pomagam. Samo pišite mi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Iščem delo v gostinstvu

 

Iščem delo v gostinstvu

Iščem delo v gostinstvu

4 primeri do razgovora

4 primeri do razgovora

4 primeri do razgovora

Tukaj so 4 primeri, kako so osebe prišle do razgovora. Moram priznati, da so pri vseh razpisih imeli direktorji kar veliko dela, saj se je na razgovore prijavilo sigurno več kot 33 kandidatov na delovno mesto. Vendar ti 4 primeri do razgovora niso osamljeni. Teh je še več. Še bolj pa se mi zdi fascinantno, da so te osebe zares potrudile kljub temu, da so vedele v katera podjetja vse gredo. Tukaj mislim predvsem v podjetja pri katerih osebe dajo odpoved. Nekateri dajo odpoved tudi, če nimajo nobene službe naprej. Odpoved dajo zaradi tega, ker ne vzdržijo več pritiska.

 

Primer #1 – Vodja nabave

Podjetje je iskalo vodjo nabave. Osebi sem pomagal z življenjepisom pri tem pa sem jo opozoril naj bo presneto previdna in naj vpraša na razgovoru, zakaj vsaki mesec iščejo novo osebo za to delovno mesto. Oseba je prišla do razgovora. Delo dobila. A na razgovoru ni vprašala, kar sem ji jekel in je bila tisti dan zelo vesela. Vesela je še bila nekaj dni. Potem pa več ne. Spoznavala je tisto težko breme direktorja in vseh pritiskov, ki jih je morala poslušati pa čeprav ona ni za to odgovorna. A za direktorja je bila. Po 20 dneh je dala odpoved. In nasmejane punce je posla malo depresivna in se je znatno poznalo, da ji je delovno mesto zelo škodilo.

 

Primer #2 – komercialist na terenu – terensko delo

Oseba je velika navdušenka terenskega dela. A do sedaj je delala na provizijski način preko svojega s.p.-ja. Ker pa je pred nekaj časom zbolela in je šele takrat spoznala vse pasti lastnega s.p.-ja je morala celoto zapreti in si poiskati delo. Zato si je spet našla primerno delo. A kljub temu, da sem ji pomagal, sem ji tudi svetoval, kaj vse naj vpraša na samem razgovoru. Tudi ta oseba me ni poslušala, samo, da je delo in da ima zaposlitev. Sedaj je tako. Po enem mesecu je spoznala, da ima 59€ izgube kljub temu, da je prejela plačo. razlog je enostaven. Za delo na terenu je morala uporabljati svojo prevozno sredstvo. Svoj avto. A na koncu je dobi plačane tiste kilometre, kjer je naredila posel. Reklamacij, pa čeprav niso bile njene krivde pa ji niso priznali. Tukaj je oseba naredila napako. Morala bi celoto prijaviti Tržnemu inšpektorat, saj verjamem, pa čeprav nisem videl pogodbe je le ta bila kršena.

 

 

Primer #3 – prodajalka – dvoizmensko delo

Ta primer je zelo lep. Osebi pomagam pri prošnji za delo. Pride na razgovor, kjer izve, da samo delo poteka v dveh izmenah – dopoldan in popoldan. Vse lepo in prav. A, ko začenja delati takoj spozna, da dobi samo popoldanski urnik, ker dopoldanskega si vzame njega nadrejena – poslovodkinja. Čeprav je bilo na razgovoru drugače povedano in napisano je sedaj obtičala v popoldanskem urniku. Torej, vsaki dan dela do 21.00 ure zvečer, tudi sobote in nedelje. Raje je dala odpoved, kot ap jih prijavila za kršenje kolektivne pogodbe.

 

Primer #4 – receptor

Oseba je nujno potrebovala delo. Pri tem je delo receptorja bila idealna zaposlitev. Tudi sam oglas za delovno mesto je bil zelo korektno napisal. Osebi pomagam pri prošnji za delo, pride do razgovora in kasneje do dela. Tudi ta oseba ni ničesar vprašala na razgovoru – samo, da dobi delo. Sedaj je situacija malo drugačna. Sam receptor in ponoči res veliko časa in so mu naložili delo, da lepo očisti vse WC-je ter še u sproti dajo kakšno nalogo. Podjetje je šlo tako daleč, da je odpustilo popoldansko snažilko. Tudi tukaj je samega delavca to podjetje izigralo. Vendar tukaj je oseba celot ovzela v roke in celoto prijavila. Zadeva se je nemudoma uredila in verjemite mi prav nobeden več samemu receptorju ne upa več pogledati v oči, kaj šele, da bi mu kaj rekli. 

 

Tukaj nekaj primerov ter kdaj se lahko oseba pusti izkoristiti. Ne. NE pustite se izkoriščevati, ker zakonodaja je na vaši strani. Imate veliko institucij, ki vam lahko takoj pomagajo in vam bodo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : 4 primeri do razgovora

4 primeri do razgovora

4 primeri do razgovora

Zelo hitra prošnja za delo

Zelo hitra prošnja za delo

Zelo hitra prošnja za delo

Zelo hitra prošnja za delo ne obstaja. Tudi, če obstaja je lahko nepopolna oz. vam lahko zaupam že v samem začetku ne bo imelo takega efekta, kot bi ga drugače imela. Vsak si za razgovor vzame čas, da se pripravi in skrbno pregleda, koga vse bo povabil na razgovor. In, ko bere same prošnje za delo se naprav njih odloči, koga bo povabil in koga ne.

 

Zelo hitra prošnja za delo v nekaj minutah

Nekdo mi je pisal na mail in prosil, da mu napišem kratko in zelo hitro prošnjo za delo v nekaj minutah. Jaz tega ne znam. Ne znam napisati same prošnje za delo v nekaj minutah? Sicer pa je beseda “nekaj” zelo relevantna. Za nekoga to lahko pomeni tudi do 59 minut. 🙂 Skratka, sama prošnja za delo mora imeti neko osnovo. Osnovo na kateri se gradi cel sistem osebe.

 

Primer #1
Oseba po poklicu prodajalka, ki ima samo prakso brez delovnih izkušenj
Tukaj se je še posebej potrebno posvetiti tej osebi, da se napiše in najde tisto, kar ona najbolje zna in lahko to brez težav ponudimo samemu delodajalcu. Sedaj se sprašujete, kaj naj oseba, ki nima niti enega delovnega dne zaposlitve ponudi delodajalcu? Na to vprašanje vam ne bom odgovoril. Razlog je drugje. Pri tej osebi se mora najti res tisto, kar bo prodajalca prepričalo, da je ta oseba sposobna se dovolj hitro naučiti in pomagati v sami prodaji. Ni vse v delovnem razmerju. Kakšna rdeča nit se lahko skriva tudi drugje.

 

Primer #2
Zamenjava delovnega okolja
To niti ni tako slabo in težko vendar se zakomplicira, če oseba želi popolnoma zamenjati delovno okolje in samo delovno mesto. Pomeni, da lahko iz prodajalke v administracijo ali pa obratno. Tudi tukaj si je potrebno vzeti čas in narediti shemo ter graditi na njej. Potem pa se celota dopolnjuje in prilagaja. Vendar je tudi tukaj potreben čas.

 

Zelo hitra prošnja za delo in takojšen razgovor

Seveda sem zgodaj napisal, da tega ne znam napisati. A znam. Sem in še bom. Tukaj primeri.

 

Primer #1
Oseba želi zamenjati delodajalca s tem, da ostane enako delovno mesto
Programer je imel podjetja dovolj. Pisal mi je, se slišala in naredila strategijo. Ta strategija je bila enostavna. Vnesla sva samo njegove podatke vse ostalo pa samo slike programov, ki jih je pisal. Teh slik je bilo cca. 8. Potem pa še pika na i – s katerimi oridji zna delati. In to je bilo v 20 minutah urejeno in oseba je delo dobila. Tukaj je razlog zakaj si je oseba lahko vse to privoščila? Predvsem zaradi njegovega znanja in tudi to, da zna. Skratka – znanje in delovne izkušnje, ki so merljive in se lahko pokažejo.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Zelo hitra prošnja za delo

 

 

 

 

Nemudoma za 200€ večja plača

Nemudoma za 200€ večja plača

Nemudoma za 200€ večja plača

Ko gre za plačo je vsak skromen in priznava, da mu je v začetku torej prvi mesec OK, potem pa naenkrat premajhna. Vendar kaj se mora zgoditi, da se sama plača takoj poveča? Tukaj je nekaj razlogov. Tako je nemudoma za 200€ večja plača narasla osebi v proizvodnji. Kar čez noč. A, za razliko od ostalih je naredila nekaj več.

 

Kaj je naredila?

V podjetju so se razširile govorice, da bo prišlo do izpada linije pri tem pa do viška zaposlenih. Ker je ta oseba bila zadnja in je imela pogodbo za 6 mesecev je bil aprva na spisku, ki ji ne bodo podaljšali delovne pogodbe. Zato se je domislila nekaj izjemnega. Še bolj pa je hotela ostati v tem podjetju, ker ji ej samo delo bilo zelo všeč in s plačo je tudi preživela. Torej, kaj je naredila.

 

Naredila je nekaj, kar drugi v celi proizvodnji sploh niso hoteli

Podjetju je našla dve novi stranki. Predvsem se je sama angažirala in prosila za termine in prišla do direktorjev ter ponudila njihovo storitev. Pri tem pa je lahko sama garantirala o sami kvaliteti, ker sama dela v proizvodnem obratu. Samo to. Samo to je naredila. Potem je šla do direktorja ter povedala in direktor je ostal brez besed. Prišlo je do posla in oseba je vedla, da bo samo delo tudi obdržala. Čeprav so se ji delali v proizvodnji vsi norca, da se meče pod noge direktorju in prosjači za delovno mesto – njej je bilo vseeno. A po tednu dni, ko je dobila plačo je videla, da jo ima večjo. Potem ji je vodstveni kader povedal, da bo takšno plačo imela vse dokler bodo te “njene” stranke pri tem podjetju.

 

Kaj vam želim povedati?

Moj prijatelj dela na Petrolu. Do sedaj me niti enkrat ni povabil, da bi prišel k njemu natankat avto ali pa vsaj da pridem v avtopralnico. Ne. Ko prijatelj dela na bencinski dela to, kar mu rečejo, ko pa gre od tam pa mu je prav vseeno, kaj se tam dogaja.Mogoče zaradi tega, ker tudi, če bi se še ne vem kako trudil, ta trud ne bi bil poplačan in zato raje dela – minimalno, koliko se le da. Brez naprezanja.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Nemudoma za 200€ večja plača