Izčrpanost na delovnem mestu

Izčrpanost na delovnem mestu

Ta prekleta izčrpanost na delovnem mestu je vse bolj prisotna in pogosta. Vendar se sami delodajalci tega sploh ne zavedajo, kaj v resnici pomeni izčrpanost na delovnem mestu. Še bolj pa spoznavam, da zaposleni sploh ne ve, kakšne pravice ima in kaj vse in česar vsega ne sme delati.

 

 

Izčrpanost na delovnem mestu ter bolniške

Ne glede, kako se sam delavec na delovnem mest počuti, prej kot slej, ko začuti izčrpanost na delovnem mestu  gre v bolniško. Preprosto zato, da pride malo k sebi. Nekateri posegajo tudi po tabletah vendar to vam odsvetujem. Nobena tableta ni vredna prav nobenega podjetja. Res ne. Tukaj vam potem škoduje zdravje.

 

 

Izčrpanost na delovnem mestu ter inšpektorat za delo

To, kar bom sedaj napisal tega se zavedajte popolnoma. Če so vam tratene pravice na delovnem mestu vam bo inšpektorat zelo pomagal.
Vsaka pritožba za delovno mesto in ne glede ali je podpisana ali anonimna inšpektorat za delo vzame resno. Vendar za izčrpanost na delovnem mestu je priporočljivo, da se podpišete, ker vam bo inšpektorat le tako najbolj pomagal. Tukaj vam glede tega lahko tudi kaj malega pove sam osebni zdravnik ali pa celo kakšen odvetnik.

 

 

 

Izčrpanost na delovnem mestu ter vaše pravice

Zagotovo je fajn, da, ko začutite izčrpanost na delovnem mestu si najprej pregledate v miru vašo pogodbo o zaposlitvi ter tako takoj veste ali je pač samo izčrpanost del dela ali pa je prišlo do nenadnega preobrata na delovnem mestu za katerega sami niste vedeli in vas je sam delodajalec počasi privajal na to, ne da bi se z vami prej pogovoril ter posvetoval. To je zahrbtna stran vsakega direktorja.

 

Izčrpanost na delovnem mestu ter pazite nase!

Da. Pazite nase. Če je preobremenitev prevelika si raje poiščite novo oz. drugo delo. Lahko pa se tudi pogovorite z delodajalcem ter prosite naj vas prestavi na manj naporno delovno mesto.

 

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Izčrpanost na delovnem mestu

 

izčrpanost na delovnem mestu
izčrpanost na delovnem mestu
izčrpanost na delovnem mestu 1
izčrpanost na delovnem mestu 1

Kako se obleči na razgovor

Kako se obleči na razgovor

Kako se obleči na razgovor 1
Kako se obleči na razgovor

To je zelo velika in pereča tema “Kako se obleči na razgovor?“.  To je Vprašanja na katerega odgovarjam zelo pogosto. Še bolj, kot pa na kakšne odpuste pravice delavcev.  Torej, kako se obleči na razgovor? Enostavno. Tako, kot ste sami navajeni, tako se tudi oblečete.
Vendar samo za nekatere posebnosti pa obstajajo določeni pogoji.

 

 

Kako se obleči na razgovor

Kako se obleči na razgovor, če gre na razgovor administratorja ali finančnega svetovalca :
Tukaj obstaja malo pravilo. Da ste oblečeni poslovno. Še posebej, če boste delali s strankami morate biti oblečeni lepo poslovno.

 

Kako se obleči na razgovor, če greste za delo v proizvodnji :
Tukaj ni nekega pravila. Tukaj ste lahko oblečeni tako, kot da greste v trgovino. Ker v proizvodnji dobite delovno obleko in zaščito, zato tam sama obleka ne igra neke vloge.

 

Avtomehanik:
Bodite vi. Enostavno in preprosto.

 

Frizerka:
Lahko ste malo v stilu pa k temu naj bo primerna tudi sama frizura.

 

CNC operater:
Tukaj dobite vso delovno opremo in zaščito. Zato se nikar ne sekirajte, kaj obleči na razgovor.

 

Pomočnik direktorja:
Tukaj vam priporočam poslovno obleko. Saj boste v tej smeri tudi delati.
Pa še stranke vam bodo s kravato bolj zaupale svoje Eure 🙂

 

Zavarovalni zastopnik:
Priporočam poslovno obleko, saj se dela z denarjem in se tudi svetuje.

 


prošnja-za-delo


Kako se obleči na razgovor ter parfum

Nikar in res nikar ne pretiravati s parfumom. Če ste tukaj pretiravali ste to bitko gladko in že takoj izpustili.
Ker premočan parfum vam lahko samo škodi, kot pa koristi. Ne glede ali pred vami sedi moški ali ženka. To je podatek iz terena. Premočno odišavljene osebe nima prav nihče rad ob sebi. In tega se morate tudi sami zavedati ter si to lepo zapomniti.

 

 

Kako se obleči na razgovor ter
spodnje hlačke

O tem sem že pisal. Direktor me je povabil, da sem sodeloval pred časom na razgovoru. Iskali smo osebo za pomoč v pisarni. Ko je noter vstopila oseba (ženska, 39 let stara), katera je že itak bila pomanjkljivo oblečena je še lepo razširila svoje noge tako narazen,  da se je takoj videlo in opazilo, da pod mini krilom ni imela oblečenih hlačk.  Kako je šel nadaljnji razgovor sem pa se razpisal na enem drugem blogu.

 

 

Kako se obleči na razgovor ter sam konec

Bodite enostavno vi. To, v čem se najbolj počutite udobno to imejte oblečeno.

 

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Kako se obleči na razgovor

 

Kako se obleči na razgovor
Kako se obleči na razgovor
Kako se obleči na razgovor 2
Kako se obleči na razgovor

 

Delovno mesto

Delovno mesto

Delovno mesto
Delovno mesto

Kakšno delovno mesto pa pravzaprav iščete?” je direktor vprašal kandidata.  Le ta mu odgovori “Takšno, kot je vaše. Malo dela, velika plača s službenim avtomobilom“.

 

 

Delovno mesto

Ko iščemo zase neko primerno delovno mesto moramo že v naprej vedeti, kaj bi sprejeli in kaj ne. Tukaj imajo največje problem mlada generacija. Ker imajo dokončano šolanje, služb z njihovo izobrazbo pa ni so primorani, da si sami poiščejo delo v kateri drugi panogi. Pri tem sem se spomnil kar nekaj primerov :

Primer št. 1
Prijatelj, kateri je po izobrazbi učitelj matematike sedaj dela v avtopralnici. Seveda nudi inštrukcije, vendar je 8 ur lepo zaposlen v avtopralnici.

 

Primer št. 2
Spoznal sem osebo, kateri dela na bencinskem servisu preko svojega s.p.-ja ter je po izobrazbi teolog. Popolnoma nekaj drugega ta oseba dela, kot pa je študirala.

 

Primer št. 3
Oseba po izobrazbi univ. dipl. inž. strojništva je zaposlena kot fotograf in slika samo pogrebe.

 

 

Delovno mesto ter vaša pričakovanja

Seveda je več kot idealno, da je vaše delovno mesto primerno tudi vaši izobrazbi ter šolanju. Zato je potrebno vztrajati in iskati kontakte že med samem šolanju. Tudi sama praksa je dobrodošla, saj spoznate delodajalca ter delodajalec spozna vas. Če ste pridni vas bo mogoče zaposlil.

 

 

Delovno mesto brez izobrazbe

Ne smete biti jezni, če ste na delovnem mestu za katero sam delodajalec ne predpiše določene izobrazbe. To so lahko dela v proizvodnji ali kot čistilka
pa še kje se kaj najde. Da, seveda tudi v gostinstvu 🙂

 

Kako vam lahko pri pomagam jaz

Veste, ko boste videli en dober oglas v katerem se boste že videli na delovnem mestu in se zelo razveselili je to nekaj izjemnega in fantastičnega za vas. Druga možnost pa je ta, da na to podjetje sploh ne boste poklicani ter niste imeli možnost spoznati direktorja ter mu vse povedati o sebi.
Tukaj s prstom kažem na vaše gradivo ali je to prošnja za delo ali pa sam življenjepis. Ne glede kaj pošljete mora to biti napisano tako, kot treba.

 

 

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : delovno mesto

Delovno mesto
Delovno mesto
Delovno mesto
Delovno mesto. Delovno mesto

Kupim življenjepis

Kupim življenjepis

Kupim življenjepis
Kupim življenjepis – Kupim življenjepis

Da. Kupim življenjepis z vsemi potrebnimi dodatki. Takšen naslov in email sem dobil pred časom neke osebe na moj email naslov. A veste kaj? Zelo me je nasmejal 🙂
Vendar po drugi strani pa to osebo razumem, saj je en dober življenjepis težko napisati, če s tem nimaš dolgoletnih izkušenj in zlata vredne prakse.

 

 

Kupim življenjepis ter vse dodatke

“Spoštovani g. Sandi.
Kupim življenjepis ter vse dodatke, kateri so potrebni, da pridem na razgovor.
Pri tem mislim tudi reference ali priporoči (kaj je boljše) ter naj bo vključeno tudi osebnostno preverjanje. Seveda pa bi rad, da bi sam življenjepis bil napisan tako, da ga lahko uporabim za več delovnih mest hkrati. Namreč sem strokovnjak na nekaterih področjih, katera pa so si med seboj zelo različna. Tukaj mislim predvsem delo na CNC stroju ter programiranje
v C# ali .NET. Ima  tudi nekaj že napisanih svojih programov,
katere lahko vključite, kot projekti. Prosim za navodila, kako naprej?”

 

 

Kupim življenjepis

Kupim življenjepis. Res Kupim življenjepis.
Kupim življenjepis

To zgoraj ni niti tako slabo napisano, kajne? Seveda sem si celoto od tega gospoda pogledal ter mu odpisal. Tudi sam mi je vse potrebno odpisal v roku treh ur in odločil sem se, da mu pomagam. In sem mu. Rezultat je bil zelo dober. Oseba, kljub temu, da je imela zaposlitev in je iskala nekaj boljšega ter je imela 3 mesece odpovednega roka … na koncu je le našla podjetje, katera ga je čakala 3 mesece.  Razlika v plači je cca. 50€ za zelo podobno delo. Plus tega, da je 3km bližje domu.

 

 

Kako naprej?

Mogoče se nekateri ne zavedajo, vendar vso gradivo, ko gre od rok na naslovnika ga le ta pregleda v celoti. Seveda, če je že v prvi fazi zanimivo in sam bralec spozna, da je samo gradivo napisano po sistemu – lepo od začetka do konca. Le tako bo takoj izvedel prav vse podatke, kateri ga zanimajo in le ti podatki so lepo in odebeljeno napisani.

 

 

Kupim življenjepis ter nadaljnja pomoč

A veste kaj? Tako lahko pomagam tudi vam. Res je, da so potrebni koraki vendar se morate zavedati, da če vidite res dober oglas ter podjetje poznate tukaj ne smete zamočiti. Ne. Ni povratka nazaj. In to delo lahko dobi oseba, ki je manj sposobna od vas pa na koncu ima za nekaj € večjo plačo ter še kakšni dodatek zraven.

 

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

  Tema : Kupim življenjepis

Kupim življenjepis
Kupim življenjepis
Kupim življenjepis 1
Kupim življenjepis – Kupim življenjepis

 

Še več na temo kupim življenjepis
Kupim življenjepis 2
Kupim življenjepis. Da, kupim življenjepis.

Življenjepis CV

Življenjepis CV

Življenjepis CV 1
Življenjepis CV

Saj življenjepis CV je nekaj vsakdanjega. Nekaj, kar skoraj vsak direktor zahteva ali pa pričakuje. Seveda je razlika med življenjepisom ter samo prošnjo za delo. Življenjepis CV je bolj primeren za tiste z višjo izobrazbo.

 

Primer št. 1
Če oseba išče delo v finančni instituciji, kot so banke, zavarovalnice ali računovodstvo je tukaj primeren življenjepis. Vendar je lepo, da se oseba razpiše z vsem znanjem, z vsemi dodatni seminarji ter izobraževanji. Tudi, katere profesionalne finančne programe zna uporabljati. Tukaj se lahko oseba res lepo razpiše. če pa doda še osebnost pa nima kaj zgrešiti.

 

Primer št. 2
Če gre za delo z nižjo stopnjo izobrazbe, kot je delo v proizvodnji, trgovka, frizerka, CNC operater, kuhar, … tukaj pa v poštev pride sama prošnja za delo. In je tudi primerna za vsa takšna dela.

 

 

Življenjepis CV ter berljivost

Vaš življenjepis CV naj bo zelo dobro berljiv. Naj bodo napisane točno te besede, katere so za vas zelo pomembne ter poudarijo vaše največje delovne lastnosti ter s čim se lahko najbolj pohvalite. Sama berljivost mora biti lepo pregledna. Mora biti lepo razdeljeno na glavo in nogo. Celota mora

 

 

Življenjepis CV ter pohvala

Življenjepis CV je namenjen temu, da se znate pohvaliti, ter kaj  znate in tukaj lahko izpostavite ravno to, kar najbolj znate in se lahko pohvalite. Tukaj se lahko pohvalite s projekti ali pa z dodatno odgovornostjo. Tudi same projekte lahko do dobra opišete ter priložite slikovno gradivo.

 

Primer št. 1
Delo za marketing v oglaševalski agenciji. Tukaj so iskali osebo, ki razmišlja res široko in išče nove ideje za stranke. In, ko je oglaševalska agencija dobila dopis ga je prebrala. Namreč v tem dopisu je bil spremni nagovor, zakaj so to dobili, sledil je življenjepis ter lepo opisani trije projekti. Ti projekti so bile TV reklame, katere smo vsi že lahko videli na TV. Oseba je bila povabljena na razgovor ter kasneje delo tudi dobila.

 

 

Življenjepis CV ter moja pomoč

Pošljite mi vaš življenjepis in dobili boste komentar.
Pošljite mi ga, da ga pregledam in vam za začetek podam komentar.
Dovolite, da vam pomagam jaz.

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

  Tema : Življenjepis CV

Življenjepis CV
Življenjepis CV
Življenjepis CV 3
Življenjepis CV
Življenjepis CV
Življenjepis CV

 

Življenjepis osebe

Življenjepis osebe

Življenjepis osebe
Življenjepis osebe

Ko direktor v roke vzame nek življenjepis osebe ima pričakovanja. Njegova pričakovanja so ravno takšna, kakršno potrebo po novem zaposlenem ima. Predvsem ga zanima, kakšen je življenjepis osebe ter, kaj vse mu lahko takoj ponudi. Kdaj lahko začne takoj z delom ter kakšno korist bo imel od novega zaposlenega.

 

 

Kakšen naj bo življenjepis osebe?

Življenjepis osebe naj bo oseben ter predvsem mora vsebovati vse potrebne informacije, da boste samega bralca tudi prepričali, da ste vi ta prava oseba za novo delovno mesto. Biti mora takšen, da bo direktor takoj vedel ali ste a to delovno mesto ali pa ne. Morate razumeti, da direktorji tudi ne želijo imeti vseh. Mogoče ne želijo imeti tistih, ki menjavajo delovno mesto ali pa tistih, kateri so dlje (več kot 8 mesecev) na Zavodu.

 

 

Življenjepis osebe mora vsebovati …

Vsebovati mora prav vse, da samega direktorja prepričate v to, da vas želi spoznati. Življenjepis osebe mora imeti vse,  tudi razločno napisana delovna mesta ter vsa dela, katera so vam bila zaupana. Tukaj ni izjem. Bolje napisati več, kot pa kaj premalo.

Primer :
A ste kdaj bili na kakšni spletni strani podjetja. Ali pa ste kje zasledili povezavo ter naslov “življenjepis direktorja”. Potem pa ste to odprli pa je bila cela kača tega napisanega. Za vsako leto posebej. Za tega direktorja je pomemben prav in vsak datum v njegovem življenju. Vsak seminar in vsako napredovanje. Vse. In verjamem, če želi ta direktor napredovati bo celoto vzel in jo še nadgradil. Še povečal.

 

Življenjepis osebe ter konec

Dober in celo osebni življenjepis je težko napisati. Ker, če bi bilo enostavno potem vi tega ne bi rabili brati. Potem se vi nebi znašli tukaj – na tej strani.
Ker pa ste že tukaj vam lahko ponudim pomoč.

 

Ne delajte te napake še naprej, da se sami spopadate z življenjepisom.
Pošljite mi ga, da ga pregledam in vam za začetek podam komentar.
Dovolite, da vam pomagam jaz.

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

  Tema : Življenjepis osebe

Življenjepis osebe
Življenjepis osebe
Življenjepis osebe 1
Življenjepis osebe 1

 

Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo
Učinkovita prošnja za delo

Kaj sploh pomeni učinkovita prošnja za delo? Kakšen je pravzaprav namen, da je sama prošnja za delo res učinkovita prošnja za delo? Kako vemo, da v rokah res držimo prošnjo za delo za katero menimo, da je učinkovita prošnja za delo?

 

 

Učinkovita prošnja za delo
piše o vas samih

Tukaj se moram dotakniti tega, da ko osebam pomagam jih prosim, naj mi nekaj napišejo o sebi. Pravzaprav napišem “prosim razpišite se o sebi, kako delujete na delovnem mestu?“. In potem dobim prave besede, katere potem uporabim v samem snovanju prošnje za delo. To pomeni, če mi oseba napiše, da je; pridna in marljiva delavka, rada pomaga tudi sodelavcu, skrbi za red in čistočo delovnega mesta, … ne napiše pa, da je samoiniciativna – tega ne pišem. Ko se oseba razpiše je to njeno in oseba napiše tisto, kar v tistem danes trenutku tudi čuti. Zato sama oseba ne poveličuje in brska po netu, kaj vse bi še lahko napisala o sebi, ampak preprosto pusti tako, kot je. To, kar je v tistem trenutku čutila in se zamislila o sebi to je napisala, potem pa več ne dodaja. Jaz pa tudi ne.

 

 

Učinkovita prošnja za delo ima reference

Reference ali priporočila so zakon! Tukaj sam direktor ne bo lagal. Ker se zaveda, da si koplje jamo tudi sam sebi. Včasih direktor reče “nekaj napiši, pa se bom spodaj podpisal” in to direktor na koncu res prebere in, če se strinja tudi podpiše. Če pa je preveč napisano pa ni nujno, da se bo s tem tudi strinjal.  Torej, če imate reference ali priporočila uporabite jih!
Učinkovita prošnja za delo ima napisano vsaj eno referenco.

 

 

Učinkovita prošnja za delo vsebuje vse delovne izkušnje

Ko direktor dobi samo prošnjo za delo v roke želi vedeti, kaj vse ta oseba zna delati. Zato učinkovita prošnja za delo vsebuje tudi to, da se oseba razpiše, kje vse lahko samemu direktorju takoj pomaga. To, da se še bo oseba malo dodatno izobrazila to je vsakomur jasno in to je pričakovati. Vendar so pomembne delovne izkušnje in pridobljena znanja. Če pa podjetje želi zaposliti začetnika potem pa je še toliko bolje za vse. Potem pa je malo drugačen pristop tudi pri tem.

 

 

Učinkovita prošnja za delo mora biti vaša!

Da. Celota mora biti vaša. Vi se morate najti v njej. Vse besede morajo odražati samo vas. Nič več in nič manj. Zato je učinkovita prošnja za delo pisna na kožo vsakemu posamezniku posebej. Če oseba ni odgovorna se o tem enostavno ne piše. Zato pa se izpostavijo druge lastnosti, kot prednost pred vsemi ostalimi, kateri sam direktor hoče, da jih ima. To, da oseba ni odgovorna, še ne pomeni, da ji ni mar za delo in podjetje. Ne. Lahko samo, da noče prevzeti določena tveganja in rizika na svoje pleče.

 

Realni primer :
Podjetje se ukvarja  izdelavo in vzdrževanjem žerjavom. Prišlo je do novega posla, pri čemer je direktor za vodjo postavil temo primerno osebo. Vendar je direktor temu primerni osebi rekel “ti se samo tukaj in tukaj podpiši vse ostalo pa bodo naredili drugi” in ta odgovorna oseba je rekla “Ne. Če nimam nadzora in besede se tudi ne bom izpostavljal in podpisoval kar nekaj. Prosim umaknite me iz tega projekta, ker me to sploh ne zanima.

 

Učinkovita prošnja za delo ter konec

Če potrebujete, da je vaša prošnja za delo res učinkovita prošnja za delo, dovolite, da vam pri tem pomagam jaz. Ker znam.
Dovolite, da vam pomagam jaz. Bo lažje za vas.

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

 

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo
Učinkovita prošnja za delo
Učinkovita prošnja za delo 2
Učinkovita prošnja za delo

 

Učinkovita prošnja za delo 1
Učinkovita prošnja za delo

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo

Vzorec, kako napisati ponudbo
za delo

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo
Vzorec, kako napisati ponudbo za delo

Torej … vzorec, kako napisati ponudbo za delo? Le kako? Težko ali lahko? Naj vam izdam skrivnost. Ne glede, kakšen je vzorec je težko za vsakega posameznika, kateri še tega ni počel in ne ve, kaj vse mora imeti napisano.

 

 

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo

Pa gremo malo v šolske klopi. Sem se pogovarjal s profesorjem matematike. Povedal mi je, da kljub temu, da rešijo eno enačbo, jim potem da samo druge številke več kot 87% dijakov potem samega računa ne spravi do konca oz. je na koncu nepravilen. pa so samo druge številke, potek pa je enak. Zakaj? Kje tiči ta problem? To sem vas vprašal samo zaradi tega, ker je pri ponudbi za delo popolnoma enako. Vzorec je vzorec. A, ko morate dati svoje besede, svoje delovne izkušnje in celoto povezati, je vzorec neuporaben.

 

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo
ter sam potek

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo vam lahko samo škodi, kot pa koristi. Tudi direktorji nočejo prebrati nekega vzorca. Ker ga takoj vidi in začuti. Vzorec je tudi linija najmanjšega odpora.

 

Naj vam izdam internetno skrivnost št. 1

To je skrivnost med skrivnosti. To je najpomembnejša skrivnost med vsemi skrivnosti. Skrivnost je sledeča : če pridete na spletno stran, na kateri je polno reklam … je tisti članek napisan zgolj in le zato, da ste tam in da vidite reklame. Kakšna pa je sama vsebina pa je relevantno. Samo, da ste prišli na spletno stran in ste del statistike, ki povečuje sam spletni obisk ter povečanje reklame.  In to je to. Če vam tisto koristi … vam koristi. A, če pišejo, da boste na enostaven način nekam prišli … poskušajte.
Če vam uspe – čestitke, če pa ne, pa spet poskusite, saj imajo formulo za enostaven način.

 

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo

Opustite misel, ter da iščete vzorec, kako napisati ponudbo za delo. Tukaj vam iz izkušenj povem, da boste imeli bolj malo rezultata.

 

 

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo ter kako naprej

Rešitev je enostavna. Vso vaše gradivo naj bo vaše. Z vašimi besedami, vašimi delovnimi izkušnjami in vašim dopisom, kakšni ste na delovnem mestu. Če imate tukaj problem mi pišite in pomagal vam bom.

 

Dovolite, da vam pomagam jaz. Bo lažje za vas.

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Vzorec, kako napisati ponudbo za delo

Vzorec, kako napisati ponudbo za delo 1
Vzorec, kako napisati ponudbo za delo 1

 

Življenjepis na kratko

Življenjepis na kratko

življenjepis na kratko
življenjepis na kratko

Veliko oseb mi piše na e-mail s prošnjo, da naj jim pomagam pri njihovem življenjepisu. Mislijo, da je predolg in me prosijo za nasvet, kako bi napisali “življenjepis na kratko“. Ampak ali se to sploh da? Je tukaj kakšen drugačen efekt, kot pa, da je sam življenjepis res življenjepis?

 

Življenjepis na kratko je lahko napaka

Veste, ko nekdo od vas hoče imeti v 10 sekundah vse tega žal ni mogoče. Še bolj pa ne pri samem življenjepisu. Ker življenjepis je nekaj a čem se gradi vaša kariera. V tem času še nisem spoznal direktorja, ki ne bi rad izvedel vse o samem kandidatu še preden ga je povabil na sam razgovor. Tukaj ni nikoli prišlo do “življenjepis na kratko” je najboljša varianta za vse! Ne – ne.

Mit št. 1 “Saj, če me želi boljše spoznati me naj povabi na razgovor”
To je velik mit. Zelo velik. Direktor ne bo zapravljal časa z vami. Ker za vsakega direktorja je čas -> denar. In zakaj bi zapravljal dodaten denar?

 

Mit št .2 “Saj se mu bom izkazal na delovnem mestu”
Tukaj mogoče imate možnost in prav. Vendar spet. Vsega takoj na samem delovnem mestu ne boste morali pokazati. Še bolj pa, direktorja morate prej prepričati, da znate in da ste edina možna varianta za njega. Če mu tega že v začetku ne znate povedati niti do poskusnega dela ne boste prišli.

 

 

Življenjepis na kratko naj vsaj vsebuje pomembne podatke

Pred časom me je poklical prijatelj – direktor s vprašanje “Sandi zdravo. Bi ti zaposlil osebo, ki je zaposlena v tem ******* podjetju?“.
Pa sem ga vprašal “Pa je napisala to, kar si ti želiš, da to ona zna?“.
Pa je odgovoril “Ne“.
In moj odgovor “Ne“.

Naj obrazložil 
Oseba je res poslal kratek življenjepis o sebi. A pri tem je izpustila tisto najvažnejše. Prav tisto, kar vsak direktor zelo rad prebere. To so vaša znanja. Oseba res ni bila povabljena na razgovor. Saj so našli drugo osebo, ki je še sedaj ta zaposlena in vse štima, a, če bi oseba vsaj malo napisala, da to, kar podjetje išče ona zna delati bi bila povabljena na razgovor.

 

 

Kakšen je vaš življenjepis na kratko?

Ne delajte te napake tudi vi. Kakšen je vaš življenjepis na kratko?
Pošljite mi ga, da ga pregledam in vam podam komentar.
Dovolite, da vam pomagam jaz.

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

  Tema : Življenjepis na kratko

življenjepis na kratko
življenjepis na kratko
življenjepis na kratko
življenjepis na kratko
Življenjepis na kratko 1
Življenjepis na kratko 1
Življenjepis na kratko
Življenjepis na kratko

 

 

 

 

 

 

3 napake na razgovoru

3 napake na razgovoru

3 napake na razgovoru 1
3 napake na razgovoru 1

Ko se pride na razgovor – najprej prejmite čestitke, da sploh pridete do razgovora potem pa so še nekatere majcene res male napake, ki pa samega direktorja zelo motijo. Tukaj so male 3 napake na razgovoru.

 

 

3 napake na razgovoru ter neresnost

Dragi moji, če si je oseba vzela čas za vas bodite vsaj resni. Tukaj mislim predvsem osebe, ki pridejo na razgovor samo po podpis. Bodite resni in pošteni ter to povejte že v začetku. Iskrenost pomaga in dobili boste vse, samo, da ne zavlačujete časa z direktorjem.

 

3 napake na razgovoru ter katere so te?

Saj jih je več. Vendar tukaj najpogostejše, katere res motijo samega direktorja. V mojem pogovoru 6 od 8 vprašanih.

3 napake na razgovoru ter napaka št. 1

GSM telefonski aparat. Ko oseba vstopi v samo podjetje in še vedno gleda v gsm aparat to vsi opazijo. Ko pa pride do razgovora pa ga sicer ugasne, nekateri pa pozabijo dati celo na tiho in klici so. Potem pa se še oseba javi ter pove, da je na razgovoru in oseba na drugi strani povezave jo vpraša “kje pa?” in potem pa se že odvija pogovor … in direktor vse to spremlja in posluša in gleda to osebo, kako se opravičuje, da se trenutno res ne more pogovarjati. Kaj naj si tukaj sam direktor misli o vsem tem?

 

3 napake na razgovoru ter napaka št. 2

Izzivanje na razgovoru. Oseba pride do razgovora in že v začetku pove, da ima ponudbo glede zaposlitve pri njeni konkurenci. Seveda tukaj samega direktorja zanima “zakaj že potem niste tam vseli službe?“. In odgovor je presenetljiv “rada bi izvedela, kaj več ponujate vi?“. In tukaj je sam direktor lahko v veliki dilemi. Sprašuje se “kaj več ji lahko ponudim?“. In potem se tudi sprašuje, če je to res ali ne? Ali je ta podatek laž ali pa res ima ponudbo na mizi na novo zaposlitev. Hmmm …? In temu pravijo direktorji : izzivanje.

 

3 napake na razgovoru ter napaka št. 3

Nepripravljenost. Na razgovor se morate pripraviti. Če podjetje išče osebo, ki tekoče zna nemško se bo na razgovoru tudi nemško pogovarjalo. Da vas testirajo že v začetku. Ker drugače je polom. Če pa oseba oz. sam direktor ne zna tega jezika pa vzame telefon, pokliče kolega in se ta kolega z osebo pogovarja v tujem jeziku. In potem tudi sam takoj spozna, koliko je ura. Da, tako to gre. Torej, če veste, da morate znati tuji jezik malo povadite doma.

 

3 napake na razgovoru ter konec

Spoznali ste malo realnosti. Zavedajte se, da podjetje poskuša še preden vas zaposli o vas izvedeti največ. Tudi to, kako se obnašate do sodelavcev. Zato bodite enostavno vi. Brez igranja. Če pa ne pridete do razgovora pa imate problem. Velik problem. In tukaj vam mogoče lahko pomagam jaz.

 

Dovolite, da vam pomagam jaz.

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

  Tema : 3 napake na razgovoru

3 napake na razgovoru
3 napake na razgovoru