Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca
Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca, ki jih morate postaviti. Morate izvedeti. Vsaj splača se vam probati. Morate se prepričati ali je to sploh tisto podjetje v katerem želite delati. Kaj vas pri tem pritegne?

 

Katera so top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca?

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca
Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

Čeprav mnogi pišejo o tem, da o plači sploh ne smete vprašati ter vam to zelo odsvetujejo, češ, da pa plača ne igra vloge … v realnosti ni tako. Nihče vas ne vpraša, kolikšne stroške na mesec pa imate s položnicami? A veste zakaj ne? Ker jih to ne zanima. Vedeti moramo samo nekaj, če iščemo boljše delovne pogoje ter boljšo plačo je o tem vredno se pogovoriti in obdelati. Sam sem nekaj krat bil na podobnem položaju in mi je na koncu žal, da s tem nisem začel prej.

 

# 1 – plača

Verjetno delate za denar. To ne sme biti skrivnost, kakšna je temu namenjena plača

 

# 2 – delovna klima

To je drugi korak, da spoznate samo delovno klimo. Ker, če je na psu vam tam ne bo všeč in boste želeli iti vstran po najlažji in najhitrejši poti.

 

# 3 – kakšno pomoč od sodelavcev lahko pričakujete

To je bistvo in naslov pove vse.

 

# 4 – kako je ekipa sprejela zadnjega zaposlenega? Ali še ta dela?

Spet. Če je nekdo šel, ker je bil tam 5 mesecev je dobro, da to veste.

 

# 5 – dopusti in bolniške

Nekateri komplicirajo. Sem bil v podjetju, kjer mi je delovodja že prvi dan rekel “Veš, pri meni se moraš najaviti 2 meseca prej, preden greš v bolniško” in med kolegi oz. novimi sodelavci ni bilo prav nobenega smeha. Ko je tam nekdo šel v bolniško … pač da ni bilo več nazaj na delovno mesto. Sem še tisto minuto šel do kadrovske.

 

# 6 – koliko podjetje da na zaposlenega

S tem tudi mislim tisto jamranje od direktorja do zaposlenega. Kaj direktorju sploh pomeni nov zaposlen. Neka nova rešitev ali čisti strošek, ki pa je obvezen. To v razumevanju je razlika.

 

# 7 – ali je podjetje že imelo kakšno situacijo prijave mobinga?

Spet odnosi. Vi ste dobri , pošteni in pridni. Ni dobro, da pridete med izkoriščevalce ter vam s tem slabšajo zdravstveno stanje. Ni dobro. In tega vam nočem.

 

To je to. V neki meri vse!

No, saj še je teh vprašanj več. A v veliki večini je dobro, da se jih obdela že na prvem sestanku, Če bo podjetje kje oklevalo … pač bo. Od vas je odvisno, kako zelo si želite dela tam. Poznam mnoge, ki so šli čez vse to, samo, da so delo dobili. Seveda so ga dobili, saj sem jim jaz pomagal pri njihovi prošnji. A kaj, ko so tam ostali samo 3 mesece! Več niso vzdržali. In kaj je pomembno? Začeli so več obiskovati zdravnika. Mobing, nenehni brezvezni pritiski in močam ter kričeč glas na delovnem mestu … se vam splača iti čez vse to? Razmislite.

 

 

Delavci več ne stojijo pred vrati podjetja

Ne. Poznam mnoga podjetja pri čemer jim tudi jaz nočem pomagati. Žal so dobila slab glas in vse dokler so še zaposlene te osebe je slab glas enak naprej. In tega se zavedajo tudi ostali iskalci zaposlitve in prav je tako. Ne gredo. Nočejo ogroziti svojega zdravja. Cenijo se! Na delovnem mestu ne želijo kričanja na njih!!! In vse dokler, bodo podjetja, ki jim primanjkuje delovne sile imele zaposlene tiste diktatorje, se celota ne bo izboljšala. In tukaj trpi tudi podjetje. In vodstven kader ve zato. A, ker nimajo “jajc” raje pogledajo vstran in o tem nič ne naredijo.

 

Sedaj veste, da se morate boriti zase!

Tega drugi ne pišejo. A jaz pa, ker sem na terenu. In vem, kaj se dogaja. In vem, da nekaterim ni enostavno. Ampak, če je njim pav, tudi mene ne skrbi. Če pa kdo pride do mene in me kaj vpraša, mu z veseljem odgovorim. Da lahko tudi napotim na ustrezne ustanove. Ampak od 10 oseb -> prav nobeden ne naredi naslednjega koraka. Njihovi razlogi me ne zanimajo. Imajo pa možnost, da bi si celoto uredili, a je ne! Zakaj? Me tudi ne zanima. Res ne.

 

Kje drugje vam lahko pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi, ker nekaj v vašem gradivu šteka. 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

… je zame fantastičen …

Lepo pozdravljeni. Meni pa je g. Sandi pomagal, da sem prišla do razgovora. Čeprav se to ni zgodilo čez noč sem od 5 poslanih prošenj prišla do 1 razgovora in še to podjetje mi je ponudilo 3 mesečno poskusno delo. Ta rezultat je zame fantastičen! Hvala iz srca, Monika iz Ptuja

 

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca
Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

 

… sem prišla do razgovora …

G. Sandi hvala lepa. Z vašo pomočjo sem prišla do razgovora in moram napisati, da je bilo prav lepo. Čakam na drugi krog. Res ste fajni, Vesna, Ptuj

Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca
Top 5 vprašanj na razgovoru za delodajalca

 

… poklicali so me na razgovor …

G. Sandi full hvala za vso pomoč! Super ste. Poklicali so me na razgovor! Super!!! Anamarija, Leskovec pri Krškem

 

Vas mogoče zanima tudi :

 

5/5 - (3 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri