Tudi jaz bi ga poslal domov

Tudi jaz bi ga poslal domov

Tudi jaz bi ga poslal domov

Mogoče ste že od mene kje prebrali ali pa še boste, da prijateljev, sosedov in znancev NE priporočam za kako delo. Vendar sem se tudi sam zarekel, ko me je poklical direktor in prosil, če imam kakega soseda ali bilo koga, ki bi lahko v roku 1 ure prišel v njegovo podjetje, ker nujno rabi enega delavca za enostavno delo. Seveda sem takoj pomislil na soseda, ki je priden. Vem, da je priden.

 

 

A po enem tednu je bilo hudo

Veste, po pravici napisano se sploh nisem zanimal ne pri direktorju, kakor tudi ne pri sosedu, kako je kaj na samem delovnem mestu. Vendar sem slučajno peljal mimo podjetja ter pomislil na kavico iz avtomata. Seveda sem šel na obisk. Pa ne zaradi tega, da bi izvedel, kako je kaj moj sosed za delavca, ampak zaradi kavice.  In potem je bil hladen tuš in šok. Še nisem prišel v redu do vrat sem slišal prepiranje in dretje “spravi se ven iz mojega podjetja…“. Uff sploh nisem vedel, kam naj se dam oz. kaj naj naredim, ker sem slučajno uletel in stal sredi vrat in sredi prepira. To pa ni dobro, kajne?

 

Sosed me niti videl ni, tako je bil besen in zaloputnil vrata za seboj

Kaj se je zgodilo?“, sem vprašal direktorja? Kaj je sosed takega naredil, da je taka panika, ta vik in krik in te besede? Sosed ni naredil nič. Prav nič. Še to, kar bi moral ni delal oz. ni naredil do konca. Pri tem pa je še bil glasen in jamral, kako mora delati, ko pa so ostali doma ali pa imajo boljšo plačo, kakor on. Naj vam opišem samo delo. Delo je bilo v proizvodnji. Njegova naloga je bila, da je pomagal sodelavcu pri mostnem žerjavu. Nič zakomplicirano in težko. Moral pa je biti zraven, ko je ročko samo nastavil. In to je to. Potem pa mostni žerjav spremlja skupaj s sodelavcem. Vendar po pogovoru z direktorjem mu je še to bilo preveč oz. se je potem začel vtikovati v tiste zadeve, za katere sploh ni bil pristojen. Skratka začel se je vtikovati v delo drugih, ki že nekaj let delajo v tem podjetju. Seveda so ga ti zaposleni takoj malo streznili in svoje povedali.

 

To ga je še bolj motiviralo, da je izrekel tudi kako sočno besedo

Ko se je vnel prepir med sosedom in njegovimi sodelavci je vmes posegel tudi sam direktor. Delavci so se umirili in delali naprej, a sosedu pa nič več ni pasalo. Zato ga je direktor povabil v pisarno, a do pisarne nista prišla. Zaključila sta na hodniku, ravno, ko sem jaz vstopal nenapovedano. Da, bilo je veliko sranje.

 

Toliko na kratko

Držim pesti za vaš uspeh

 

 

 

5/5 - (7 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri