učenje na delovnem mestu

Učenje na delovnem mestu

Učenje na delovnem mestu in razumevanje delovnega procesa.

Učenje na delovnem mestu

 

Vsak začetnik ali pa že star delavec, ko pride na drugo delovno mesto se mora uvajati. Se mu mora razložiti ves postopek dela, varnost, pavze in vse ostalo. Tukaj je tudi razlaga dela s stroji in podobnimi rečmi.

 

Se radi učite na delovnem mestu

Zelo pogosto sem naletel, ko so se morali zaposleni dodatno izobraževati, da so jamrali “pa kaj mi to treba“, “pa to je popolna zguba mojega časa …“, “lahko bi raje naredili kakšen piknik namesto tega ….“. Veste učenje na delovnem mestu je potrebno za vas in za samo podjetje. So nove stvari, ki jih bo delodajalec uvedel in k temu botruje tudi sama zakonodaja.

 

Potrudite se

Prosim vas, če imate dodatno izobraževanje, ki vam ga je plačalo podjetje bodite veseli. Ne jamrat. Bodite veseli in ponosi. Predavatelji so strokovnjaki na svojem področju in res vedo veliko. Tako lahko pomagajo tudi vaši težavi ali celotni linijski težavi, če se slučajno pojavi. Predavatelji so tudi dali veliko skozi in poznajo primere dobre in slabe prakse. Dobra praksa je ta, da vsak išče pomoč in rešitev. Slaba praksa je ta, da se naredi napaka in oseba pogleda vstran in reče “to nisem jaz bil“. Vedno več je tudi podjetij, ki takšno neodgovornost kaznujejo in to celo gre na sodišče.

 

Dodatna izobraževanja izven delovnega mesta

Naredite si uslugo. če le imate možnost se dodatno izobražujte izven delovnega mesta. Ne samo, da boste znali več tudi sam sistem napake boste lažje odkrili in ponudili rešitev. S tem pa boste tudi pokazali, da vam je mar za podjetje. Da želite dobrobit samemu podjetju in da niste zaposleni samo zaradi plače.

 

Tečaji in delavnice

Odlična kombinacija novega znanja. Res je, da so plačljivi ampak se včasih res splača. Naj vam zaupam skrivnost : veliko tega gradiva ima tudi knjižnica in to brezplačno za izposojo. Le obiščite jo.

 

Toliko na kratko

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : učenje na delovnem mestu

učenje na delovnem mestu

učenje na delovnem mestu

 

Vas mogoče zanima tudi :

Prošnja za delo – kakšna mora biti?

Prošnjo vam napišem jaz

Življenjepis

Zavod za zaposlovanje

Moje delo

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

5/5 - (2 votes)
Posted in Tips – smart tips.