Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo

Kaj sploh pomeni učinkovita prošnja za delo? Kakšen je pravzaprav namen, da je sama prošnja za delo res učinkovita prošnja za delo? Kako vemo, da v rokah res držimo prošnjo za delo za katero menimo, da je učinkovita prošnja za delo?

 

 

Učinkovita prošnja za delo
piše o vas samih

Tukaj se moram dotakniti tega, da ko osebam pomagam jih prosim, naj mi nekaj napišejo o sebi. Pravzaprav napišem “prosim razpišite se o sebi, kako delujete na delovnem mestu?“. In potem dobim prave besede, katere potem uporabim v samem snovanju prošnje za delo. To pomeni, če mi oseba napiše, da je; pridna in marljiva delavka, rada pomaga tudi sodelavcu, skrbi za red in čistočo delovnega mesta, … ne napiše pa, da je samoiniciativna – tega ne pišem. Ko se oseba razpiše je to njeno in oseba napiše tisto, kar v tistem danes trenutku tudi čuti. Zato sama oseba ne poveličuje in brska po netu, kaj vse bi še lahko napisala o sebi, ampak preprosto pusti tako, kot je. To, kar je v tistem trenutku čutila in se zamislila o sebi to je napisala, potem pa več ne dodaja. Jaz pa tudi ne.

 

 

Učinkovita prošnja za delo ima reference

Reference ali priporočila so zakon! Tukaj sam direktor ne bo lagal. Ker se zaveda, da si koplje jamo tudi sam sebi. Včasih direktor reče “nekaj napiši, pa se bom spodaj podpisal” in to direktor na koncu res prebere in, če se strinja tudi podpiše. Če pa je preveč napisano pa ni nujno, da se bo s tem tudi strinjal.  Torej, če imate reference ali priporočila uporabite jih!
Učinkovita prošnja za delo ima napisano vsaj eno referenco.

 

 

Učinkovita prošnja za delo vsebuje vse delovne izkušnje

Ko direktor dobi samo prošnjo za delo v roke želi vedeti, kaj vse ta oseba zna delati. Zato učinkovita prošnja za delo vsebuje tudi to, da se oseba razpiše, kje vse lahko samemu direktorju takoj pomaga. To, da se še bo oseba malo dodatno izobrazila to je vsakomur jasno in to je pričakovati. Vendar so pomembne delovne izkušnje in pridobljena znanja. Če pa podjetje želi zaposliti začetnika potem pa je še toliko bolje za vse. Potem pa je malo drugačen pristop tudi pri tem.

 

 

Učinkovita prošnja za delo mora biti vaša!

Da. Celota mora biti vaša. Vi se morate najti v njej. Vse besede morajo odražati samo vas. Nič več in nič manj. Zato je učinkovita prošnja za delo pisna na kožo vsakemu posamezniku posebej. Če oseba ni odgovorna se o tem enostavno ne piše. Zato pa se izpostavijo druge lastnosti, kot prednost pred vsemi ostalimi, kateri sam direktor hoče, da jih ima. To, da oseba ni odgovorna, še ne pomeni, da ji ni mar za delo in podjetje. Ne. Lahko samo, da noče prevzeti določena tveganja in rizika na svoje pleče.

 

Realni primer :
Podjetje se ukvarja  izdelavo in vzdrževanjem žerjavom. Prišlo je do novega posla, pri čemer je direktor za vodjo postavil temo primerno osebo. Vendar je direktor temu primerni osebi rekel “ti se samo tukaj in tukaj podpiši vse ostalo pa bodo naredili drugi” in ta odgovorna oseba je rekla “Ne. Če nimam nadzora in besede se tudi ne bom izpostavljal in podpisoval kar nekaj. Prosim umaknite me iz tega projekta, ker me to sploh ne zanima.

 

Učinkovita prošnja za delo ter konec

Če potrebujete, da je vaša prošnja za delo res učinkovita prošnja za delo, dovolite, da vam pri tem pomagam jaz. Ker znam.
Dovolite, da vam pomagam jaz. Bo lažje za vas.

Pišite mi : pomoc.zaposlitev@gmail.com

 

Hvala lepa ter držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo 2

Učinkovita prošnja za delo

 

Učinkovita prošnja za delo 1

Učinkovita prošnja za delo

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.