Upoštevajte zahteve delovnega mesta

Upoštevajte zahteve delovnega mesta

Upoštevajte zahteve delovnega mesta

Upoštevajte zahteve delovnega mesta ter kateri so tisti ključni dejavniki? Zakaj je dobro preučiti opis delovnega mesta? Kje vam to lahko pomaga?

 

Upoštevajte zahteve delovnega mesta

Upoštevajte zahteve delovnega mesta
Upoštevajte zahteve delovnega mesta

Upoštevajte zahteve delovnega mesta je zelo priporočljivo. Brez tega vam ne svetujem, da sploh kaj daste od sebe!

 

Pa gremo naslednji korak

Vi boste delovno mesto preučili

Prvi korak pri upoštevanju zahtev delovnega mesta je skrbno preučevanje opisa delovnega mesta, ki ga je delodajalec objavil. Preberite si opis delovnih nalog, odgovornosti in zahtevanih kvalifikacij. Poiščite ključne besede in fraze, ki opisujejo pričakovanja delodajalca. Na ta način boste pridobili jasno sliko o tem, kakšne spretnosti, izkušnje in znanje so potrebni za uspeh na tem delovnem mestu.

 

Vi boste svoje kompetence tudi primerjali

Ko imate na voljo opis delovnega mesta, je pomembno, da primerjate zahtevane kompetence s svojimi lastnimi. Ocenite, ali imate potrebne spretnosti, izkušnje in znanje za opravljanje nalog, opisanih v opisu delovnega mesta. Če opazite vrzeli med zahtevami delovnega mesta in vašimi kompetencami, se osredotočite na razvoj teh področij. Pridobivanje dodatnih izkušenj, usposabljanje ali izobraževanje vam lahko pomagajo izpolniti manjkajoče zahteve.

 

Vi boste svoje kompetence tudi poudarili

Pri pripravi življenjepisa in motivacijskega pisma je pomembno, da poudarite svoje ustrezne izkušnje. Osredotočite se na izkušnje, ki so povezane z zahtevami delovnega mesta. Opišite projekte, naloge ali dosežke, ki so vam omogočili razvoj potrebnih kompetenc. Dodajte tudi konkretne primere, kako ste uporabili določene veščine in dosegli želene rezultate v prejšnjih delovnih izkušnjah. S tem boste delodajalcu pokazali, da imate že vzpostavljene spretnosti, ki so pomembne za delovno mesto, in da ste sposobni doseči uspeh v novi vlogi.

 

Torej, sedaj ste spoznali, da to le ni tako enostavno, kajne?

Ne. Ni. Treba je biti zelo previden in še bolj natančen in poudariti točno tisti segment znanja, ki ga delodajalec res išče. Ker, če delodajalec išče nekoga, ki se spozna na SAP sistem, mu mi ne rabimo pisati, da se spoznamo na MySQL. Ne to ni nobene povezave. In treba upoštevati tudi zahteve samega podjetja, da to, kar išče res išče. In to mu lahko ponudimo seveda, če imamo zato primerne kompetence in vsa znanja. In, če imamo vse to – se lažje pride do razgovora. Saj to pa nam je tudi v začetku cilj, kajne?

 

Torej vi boste pisali o tem, kar direktorja zanima, kajne?

Ja. Samo to in nič ostalega in nič drugega. Samo to. Pustite, koliko otrok imate, kam hodite na počitnice, pustite tudi to, da radi kvačkate, hodite v hribe ali celo radi berete. Pustite to. Vi se morate posvetiti direktorju na takšen način, da vas bo hotel spoznati. Da vas bodo poklicali na razgovor. To je tisto, kar si želite ali ne? In zato še vedno pravim, da je to zelo težko napisati. Je. Zato tudi vem, kako se počutite. Zato vam tukaj ponujam pomoč.

 

Zakaj vam želim pomagati?

Ker znam. Pišite mi. Izbira je vaša. To  je to.

 

 

Kje drugje vam lahko pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi, ker nekaj v vašem gradivu šteka. 

 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Upoštevajte zahteve delovnega mesta

 

… pomagali pri osebnem življenjepisu …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Pred časom ste mi pomagali pri osebnem življenjepisu. In tukaj je povzetek. Za vsako podjetje sem posebej prilagodil življenjepis in teh je bilo 7. Od tega sem prišel do 4 razgovor. Samo eno podjetje mi je ponudilo 3 mesečno poskusno delo, druga dva podjetja pa razgovor za v drug krog. Hvala za vse! Aleks, Maribor

Upoštevajte zahteve delovnega mesta
Upoštevajte zahteve delovnega mesta

… da sami spoznajo, kako super je ta občutek  …

G. Sandi lep pozdravljeni. Meni ste pomagali in upam, da boste tudi drugim. Vsaj, da pridejo do razgovora in da sami spoznajo, kako super je ta občutek po tistem, ko te nekdo odpusti in sam ne veš, kako in kaj. Super ste in hvala za ves trud. Sabina, Kidričevo

 

… sva se slišala in šla skozi …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. hvala lepa, da sva se slišala in šla skozi. Le tako sem spoznala, kaj  je res narobe v mojem gradivu, hkrati pa imate prav, kot ste povedali, kako direktor gleda na prošnjo za delo. Hvala lepa za vso pomoč. Natalija

Upoštevajte zahteve delovnega mesta
Upoštevajte zahteve delovnega mesta

…. ste mesec dni pomagali pri prošnji za delo …

G. Sandi zdravo. Meni pa ste mesec dni pomagali pri prošnji za delo. Od takrat dalje sem prišla do razgovora in včeraj sem začela delati 3 mesečno poskusno obdobje dela. Zelo sem vesela in res hvala za vso pomoč ter vso podporo. Nevenka, Kranj

 

… prišla do razgovora …

G. Sandi hvala. Super. Prišla do razgovora. Čakam na drugi krog. Monika, Rakek

 

… delo preko posredovalne agencije …

Ker nisem dobila službe v svoji izobrazbi sem si našla delo preko posredovalne agencije, kot čistilka. A od tam dalje nikakor nisem prišla nikamor, kljub temu, da sem ekonomski tehnik. Tukaj sem že obupala in skoraj spoznala, da bom, delo kot čistilka morala delati do konca življenja. Pri pregledu na spletu sem videla to spletno stran ter pisala na mail. G. Sandi mi je prijazno odgovoril ter se kasneje tudi slišala in šla skozi. Njegovi napotki so obrodili sadove že po 12 poslani prošnji za delo. Sedaj imam drugačno delo, ki je v moji smeri izobrazbe.

 

Mogoče vas zanima tudi :

5/5 - (8 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri