Urna postavka za delo preko sp

Urna postavka za delo preko sp

Urna postavka za delo preko sp

Urna postavka za delo preko sp je zelo različna. To je tudi odvisno od vas samih in koliko ste pripravljeni sami popustiti in iti čez to, da boste preživeli ali ne.

 

Urna postavka za delo preko sp

Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp

Če imate eno stranko se vam sp skoraj ne splača. Potrebno je narediti računico in prišteti vse stroške, ki pri tem tudi so. To vam bo najbolj znal povedati dober računovodja. Le tisti, ki je dober in si bo vzel čas za vas vam bo znal vse lepo povedati. Spodaj vam bom dal primer tudi tega, kar so osebe utrpele.

 

Primer št. 1 – oseba vzela računovodja, ki je prijatelj

To je to, kar morate lepo prebrati in vedeti. Predvsem to, ko boste odprli svoj s.p. je potrebno vedeti vse. Tudi to, kar morate vprašati samega računovodjo. Pa gremo od začetka. Tukaj so vsa vprašanja zelo pomembna. Treba je vprašati. Tukaj ni samo dobro, da je prijatelj računovodja. Ker morate vedeti, da tudi sam ni nujno, da vam vse pove tako, kot treba. Še več pa koliko € vam bo na koncu sploh ostalo.  Tukaj je bil ta problem, ker je prijatelj računovodja samo rekel “ti bom jaz vse uredil” in to je to. Ko je prišlo leto naokoli in se še poda zaključek naprej, je pa prišlo do problema. Ni denarja. Kako, da ne? Jap to je pa to, ko je treba gledati za vsaki EURO. In tukaj je na koncu bil velik polom, saj so se nabrali stroški + tudi prijatelj računovodja je nekaj hotel imeti. In to na koncu ni bilo OK. Verjetno zato, ker je bilo vse narejeno kolegionalno, a, ko gre za denar – potem pa ni šale.

 

Primer št. 2 – nepoznan računovodja

Stvar je ena. Oseba je šla do več računovodskih servisov in povedala točno to, kar je povedala vsem ostalim. Dobila je napotek skoraj od veh, da se ji to delo ne splača vzeti preko s.p.-ja. En računovodski servis je celo naredil lepo računico in koliko je potrebno imeti, da je neka normalna mesečna plača. In tukaj je računica tale : oseba bi dobila cca. 1200€ / mesec preko s.p.-ja. To je lep znesek, kajne? Kje pa so še prispevki in ostali stroški, ki so mesečno v to zajeti. In iz tega se vse lepo razvidno, da je potrebno zelo dobro razmisliti. Ker ostali stroški so pa še tudi prevoz, hrana pa še kakšna dodatna zavarovanja, ki pa so potrebna. Hkrati pa je tudi dobbro vedeti, kaj se zgodi, če se gre v bolniško. Tudi o tem je potrebno razmisliti.

 

Razmislite

Če iščete rešitev dobro premislite. Zelo dobro. Ob tem pa povprašajte tudi koga drugega glede tega in vsega, kar spada zraven. Če greste do enega računovodskega servisa idite še do drugega. Povejte, da iščete in iščete tudi tistega, ki vam bo pomagal. In tudi računovodstvo povprašajte, kolikšna je cena pri njih. Sedaj veste, da se boste veliko ukvarjali s ceno.

 

Urna postavka za delo preko sp mora biti takšna, da boste živeli

In ne, da se boste preživljali in se živcirali, kako boste sploh preživeli. Treba je lepo razmisliti ali se splača ali ne. Treba je pa tudi narediti lepo računico.

 

A potrebujete dobro prošnjo za delo?

Tukaj vam lahko pomagam jaz. A ne zastonj. Ne- ne. S tem je preveč dela. Edino lahko vam brezplačno pokomentiram vaše gradivo. To pa sploh ni problem. Tako boste videli, kaj se da spremeniti in izboljšati.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Urna postavka za delo preko sp

Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp
Urna postavka za delo preko sp

 

5/5 - (33 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri