Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan

Urnik dela dopoldan so v tem čas za nekatere že sanje. Spoznavam veliko oseb, ki gredo iz nestalnega oz. gibljivega urnika v dvoizmenski urnik ali pa iščejo samo urnik dela dopoldan. Pri tem razumem vse. Vsi bi radi še nekaj več imeli od svojega časa ter radi bi si naredili red v samem urniku. Da vedo vsaj nekaj dni v naprej, kdaj bodo doma.

 

Urnik dela dopoldan ter zaprtje podjetja

Tukaj je nekaj primerov, ko so se osebe osamosvojile in odprle svoj s.p. ter v nekaj mesecih ali zaprle s pufom ali pa delajo cele dneve.

 

#1 – lastnica kafiča 
Prijateljica je odprla svoj prvi kafič. Seveda je pred tem bila brez izkušenj. Sam kafič je najela s pogodbo za eno leto – če prej prekine pogodbo mora plačati najemnino do konca. Pri tem pa je bila sama kot natakarica cca. 3-4 mesece. Seveda pa še to preko študenta. Torej … na otvoritvi mi je povedala, da si je uredila celoto samo zaradi tega, da bo popoldan imela več časa za hčerko. Po treh mesecih je zadevo zaprla in se zapufala. Problem je bil, da ni dobila oseb, ki bi delale samo popoldan ter med vikendi. Tudi preko študenta niso hotele delati. In piotem je sama delala, koliko je le lahko. Na koncu je bila preveč izčrpana in celoto zaprla.

 

#2 – frizerski salon
Čudovit frizerski salon v Mariboru. Res lep in sam tja grem rad. A kaj, ko je lastnica mislila, da bodo njeni zaposleni delali samo popoldan. In tukaj se je zmotila. Vse so ji povedale, da se tega ne bodo šle in da naj najde rešitev. In rešitev je našla – vse delajo dvoizmensko. Ona, kot lastnica pa dela še največ.

 

# Montaža/premontaža gum
V moji okolici se je odprla premontaža gum. Tudi sama usluga dela je konkurenčna z vsemi ostali v okolici. Ker sta to ustanovila dva mehanika, sta bila dva lastnika – dva direktorja 50/50 lastništva. Problem je nastal že v prvem mesecu. Njun urnik dela je bil samo in izključno od 07.00 do 15.00 ure. Potem pa sta celoto zaprla pa šla vsak svojo pot. Po enem mesecu sta celoto zaprla, ker stranke več niso šle do njiju. To se je takoj razvedelo in osebe avtomatsko niso več šle tja. Pa tudi, ko sta po 10 dneh dela vseeno odprla podjetje od 07.00 do 20.00 ure oseb tja ni bilo več. V to podjetje je ilo vloženega več kot 14.645€. In samo zaradi urnika se je zaprlo.

 

Urnik dela dopoldan ter Zavod

Tudi sam, ko mi pišejo osebe sem včasih jezen na sam Zavod. Razlog je seveda pri tem, da tam lepo piše “Urnik dela  dopoldan”, a kaj, ko nikjer tudi ne piše, da je to delo v tujini. kaj tebi pomaga da delaš samo dopoldan, ko pa si 1000 km vstran od doma. In takšni oglasi zavajajo. Ker osebe me prosijo za pomoč, jim pomagam – seveda so takoj poklicane na razgovor. Tudi, če bi poslale samo ime in gsm bi te osebe bile povabljene na razgovor. A kar hitro ter osebe spoznajo, da se gre za delo v tujini. Saj, če kdo hoče delati v tujini si takoj najde delo. Ker teh agencij je veliko. Res veliko. Zato sem na Zavod jezen, da ne doda varovalke – novo alinejo ” Kraj dela : doma ali tujina”. S tem bi bilo rešenega veliko.

 

Kaj pa vi?

Kako pa je z vami? Kakšne so vaše želje? Sem pred nekaj časom spoznal osebi, ki mi je rekla “Zame – najmanj dela za največ plače” pa je še sedaj doma. Ker pri tem jaz osebno ne morem pomagati. Ne znam. Tudi sedaj ne poznam osebe, ki bi te ful plačala za nič ali pa minimalno delo. Ne znam in nikogar ne poznam.  Zato se je sedaj potrebno še bolj potruditi. Ker dlje časa, ko ste doma – slabše je. Vaše znanje gre v pozabo in tega se vsak delodajalec tudi zaveda. Zato nekdo raje vzame tudi novopečenega kandidata, ki je ravno naredil šolo, kot pa osebo, ki je doma že 7 ali več mesecev. Tega se morate zavedati.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Urnik dela dopoldan

 

 

 

 

5/5 - (2 votes)
Posted in Tips – smart tips.