Uvodno pismo k življenjepisu

Uvodno pismo k življenjepisu

Uvodno pismo k življenjepisu

Uvodno pismo k življenjepisu mora biti res dobro napisano. Tukaj ne sme biti napak ali površnosti. To je prva slika, ki si jo direktor že takoj ustvari in razmisli glede razgovora.

 

Uvodno pismo k življenjepisu

Uvodno pismo k življenjepisu

Uvodno pismo k življenjepisu

Uvodno pismo k življenjepisu mora biti dobro snovano. Mora že takoj veliko povedati o vašem znanju, delu in delovnih izkušnja. A povedati pa še mora nekaj več. To je predvsem vaša osebnost. Kakšni ste na delovnem mestu in kaj lahko o vas samih pričakuje med sodelavci, pod stresom in slabim sodelavskim odnosom. Kar se tiče delovne klime pa lahko sam direktor zelo vpliva, če se na to spozna in se sploh zaveda, kaj delovna klima samemu podjetju tudi pomeni.

 

Uvodno pismo

V uvodnem pismi ne rabite pisati, kdo ste, kdaj ste se rodili, kam ste hodili v OŠ, kje ste študirali in kdaj ste končali samo šolanje. Ne. Tega ne rabite pisati. Enako ne rabite pisati, da ste zelo veseli, da ima to podjetje razpisano delovno mesto. Ker, če bi res gledali, da se zaposlite v tem podjetju potem bi poklicali direktorja in prosili za sestanek z njim. Sedaj pa, ko je razpisan oglas in nekdo piše te neumnosti se samo oddaljuje od samega razgovora. Da, žal to je tako. In to je tudi ena velika neumnost, da se osebe fokusirajo na te besede “Z velikim veseljem sem prebrala, da iščete novega sodelavca, ki …“. Če imate vi to napisano prenehajte s tem. To je samo balast in nič drugega.

 

Razpišite se

Uvodno pismo k življenjepisu je tisti povzetek vsega vašega najboljšega dela in vsega, kar lahko samemu podjetju ponujate. To pa pomeni, da se v nadaljevanju ne boste ponavljali in še enkrat pisali, kdo ste ter kje vse ste bili zaposleni in kaj vse ste tam delali. Ne. Enkrat je dovolj. Popolnoma dovolj. Ob tem pa se morate zavedati, da ni dobro da se ponavljate. Razen v samem primeru, ko izpolnjujete vse zadane pogoje. Tukaj si to “napako” lahko drznete večkrat napisati. Da direktor še bolj ve, da izpolnjujete vse zadane pogoje. V kolikor izpolnjujete vse zadane pogoje vam priporočam, da to tudi napišete. Je lažje za direktorja, ko bo to bral.

 

Prvi vtis je pomemben

Sam prvi vtis je pomemben. Žal. Zato pazite, kar boste dali od sebe in kako se boste predstavili. Sedaj je tako, da neko dolgovezenje in nič pametnih informacij direktor od vas ne potrebuje. Žal ne. Treba biti pozoren tudi na to, da je direktor izbirčen. Ima željo, da nekaj prebere. To je predvsem to, kje mu lahko sam kandidat že takoj pomaga ter kakšno korist bo od novega zaposlenega že takoj imel. To so edina vprašanja, ki se samemu direktorju vrtijo po glavi. Seveda plus dobiček in vsa pozitivna realizacija v ugodnost podjetja. Vse ostalo pa je na stranskem tiru.

 

Potrudite se

Če se boste potrudili imate veliko več možnosti, da pridete do razgovora. Zagotovo. Ampak vse je odvisno predvsem od vašega gradiva, ki ste ga poslali oz. ga pošiljate. Vse ej odvisno samo od tega. Zato bodite previdni, kaj pošiljate. Napaka je že ta, da je enako gradivo za delo v administraciji, kakor za delo pomoč v računovodstvu. A sta ti dve deli enaki? Ne. Zato mora tudi samo gradivo biti temu primerno.

 

Uvodno pismo k življenjepisu ter moja pomoč

Lahko se zgodi, da ne veste ali je vaše gradivo OK ali ne. Pošljite mi ga in dobili boste brezplačni komentar. Potem pa boste sami dalje videli ali boste moje mnenje upoštevali ali ne.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Uvodno pismo k življenjepisu

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.