Video življenjepis

Video življenjepis

Video življenjepis

Video življenjepis

Video življenjepis

Video življenjepis je nekaj novega. Predvsem pa sam video življenjepis ni za vsakogar. Pri tem je potrebno poudariti, da je pri celoti potrebna tudi montaža, izrezi in pravilne besede. Sam sem video življenjepisov videl, a to je to. Niso me navdušili, ker je bilo preveč monotono. Osebe niso vajene govoriti o sebi in njihovih izkušnjah in to se tudi v samem video tudi pozna. Se vidi. Vidi se tudi, kako se sami osebi zatika in ji je tudi malo nerodno. Seveda ji je, ko pa je to nekaj novega tudi za samo osebo.

 

Video življenjepis ter da ali ne

Odločitev je vaša. A jaz je ne bi. Predvsem iz tega razloga, če si oseba ne more vzeti čas za razgovor … potem pa pač ne. Žal. Sem že imel te primere glede video življenjepisa, a se sami kandidati, ki so me vprašali za mnenje – le ti se na koncu niso odločili. Pa pri tem nisem imel prav nič. To je bila na koncu njihova odločitev. Pred časom sem pomagal osebi, da je prišla do razgovora in kasneje tudi do dela. Pri tem se je morala izkazati, delati neke projekte ter reklamne kampanje. A na koncu je zmagala. Seveda je bila zelo vesela. A potem pa več ne. Dobila je avto in teren. Njeno delo je enostavno. Po trgovinah polni police z izdelki. Pa boste rekli, pa saj to je lepo. Seveda ni. Ta oseba dela od 07.00 do 20.00 zvečer. Tudi ob sobotah. Ker ima velik zalogaj trgovin in … ne gre. Časovno ne gre skozi. Zato je v zaostanku. Kaj pa plača? Nikakva. Minimalna + dodatek. In toliko truda in znoja je oseba vložila v obljubljeno delavno mesto … a sedaj pa poraz. Išče drugje. In verjamem, da bo v kratkem dobila.

 

Ne splača se truditi za vsako podjetje

Razmislite. Profi podjetje, ki ima renome, si to ne bo privoščilo. To zahtevajo podjetja, za katere še niste slišali. Mogoče novo nastala podjetja, ki veliko obljubljajo. A se ne pozna njihovega ozadja. Tudi sam razpis za oglas je lahko drugače napisan, kot pa je samo delo v resnici. Pomnimo prodaja sesalcev po terenu. Kaj vse so morale osebe narediti, da so sploh prišle do razgovora. Morale so se dokazovati. In šele, ko so se dokazovale so prišle do razgovora. Seveda in od tam dalje do dela, če je to sploh bilo v planu. A ni bilo. To je bilo samo izkoriščanje potencialnih strank in vsega prodajnega asortimana. Podjetje je osebi obljubilo zaposlitev, če se pred tem izkaže, da zna prodajati. Vendar je bil zraven mentor, ki je celoto vlekel. Ko je osebi zmanjkalo potencialnih kupcev oz. sorodnikov, znancev in prijateljev potem je za to podjetje bilo popolnoma nezanimivo in so se kar hitro poslovili. A pri tem je podjetje zagotovo kaj prodalo in s tem služilo.

 

 – – – – – – – –

prošnja-za-delo

 – – – – – – – –

 

 

Kaj vam želim?

Želim vam vse dobro. Da boste prišli do poštenega delodajalca. Pazite se tistih, ki veliko obljubljajo za malo vložka ali pa za vaše kontaktne številke. Tem je težko zaupati in ponavadi osebe lepo izvisijo. To pomeni tudi, da je oseba zaradi tega izgubila tudi kakega prijatelja. Če vam drugi pravijo, da je video življenjepis nova prihodnost -> jaz na to še ne bi upam. A, ko pa bo Krka, Lek, Akrapovič in vsi ostali iskali zaposlitve v tej smeri -> potem pa si bom premislil tudi jaz. Do takrat pa ostanimo pri papirnatem.

 

Kako pa je pri vam? A potrebujete pomoč?

Pišite mi. Bo enostavno. Zelo enostavnejše. Pa še veliko časa in živcev si boste prihranili. Plus tega sedaj veste, da morate pazljivo izbirati besede, če želite priti do samega razgovora. In ne glede za katero delovno mesto se gre. Konkurenca je velika. Brezposelnost pa tudi. Prevelika za ta čas. Ne glede na samo regijo kje živite. Pišite mi.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Video življenjepis

 

Življenjepis

 

Prošnjo vam napišem jaz

Video življenjepis

Video življenjepis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.