Vloga za zaposlitev primer

Vloga za zaposlitev primer

Vloga za zaposlitev primer

Vloga za zaposlitev primer je neizprosen list na katerem je lahko ali pa ni nič pametnega napisano. To bom razložil spodaj. A se splača pogledati. Saj sam primer nikoli ni bil tako super, da bi oseba prišla do razgovora. A zakaj?

 

Vloga za zaposlitev primer

Vloga za zaposlitev primer

Vloga za zaposlitev primer

Primer je primer. Lahko je za vas ali pa ne. Videl sem mnoge primere in moram priznati, da me je sram, da sem taki primer sploh prebral. Ker je popolnoma zanič. Osebe, ki so pisale primere nimajo pojma. ne vedo, kako je v realnosti. Ne vedo, kako razmišlja sam direktor. Ne vedo, kaj direktor sploh želi prebrati. Oni vedo samo to, kar mislijo, da je lepo, da direktor prebere. A tukaj se motijo. Na celi črti. Popolnoma.

 

Primer št. 1 – odvetnik

Odvetnik mi je sal sodni spis, da sem si sam sestavil celoto. In potem sem doživel tisti lep prijeten šok. Sodišče mi je odpisalo in se lepo razpisalo. Ta sodnik si je zame vzel veliko časa ter celoto tako dobro objasnil, da, ko sem ga naslednjič videl, ga spoznal in se mu zahvalil. Pa še nekaj. Ni se me spomnil. To je pomemben podatek. Pa gremo nazaj do odvetniškega spisa. Enaka težava, ki jo je odvetnik lepo reši ter z mislijo, da bom sam tudi uspel. A nisem. Zakaj? Ker imam premalo znanja in sodnik ni prebral tega, kar bi moral. In tudi tistega nisem napisal pa čeprav zame je bilo nepomembno – sem pozabil. Tudi odvetnik je podal negativno mnenje, a na koncu so imeli prav vsi. Samo jaz ne. Zato primer ni OK. Ker vedno je nekaj, kar je treba dopolniti. In to lahko dopolni samo tisti, ki se na to spozna. Tako ej tudi pri vlogi za zaposlitev.

 

Primer št. 2 – učitelj

Oseba me je prosila za pomoč pri prošnji za delo učitelja. Pomagal sem ji. Sestavil celoto tako, kot treba. Prišla do razgovora ter do dela. A njegov prijatelj iz faksa pa ni prišel niti do razgovora, pa čeprav, je imel boljše ocene, kot on sam. Razlog? Ko sem slišal zato sem takoj povedal, “ker ni imel tega in tega napisano” in na koncu se je izkazalo, da imam prav. Tudi ravnatelj mora prebrati tisto, kar mora. Ne, kar želi. Kar mora. In tudi tukaj spet delajo izkušnje.

 

Primer št. 3 – čistilka

Tudi tukaj ne gre podcenjevati direktorja, ko za svoje podjetje išče čistilko. Tudi on želi oz. hoče prebrati nekaj, kar mu bo lahko pomagalo. Noče brati jamranja in slabe slovenščine. Ne. On hoče prebrati, kdo mu bo lahko že takoj pomagal. In spet kaj napisati?
Tukaj kaj ne napisati :

  • da ste poročen in koliko otrok imate
  • kje ste končali OŠ
  • kako zelo si želite to delo, ki je minimalno plačano in se gara

 

Primeri niso dobri za v prihodnost

Ne niso. Ker so pisano pavšalno. Ker niso napisani za točno določeno delovno mesto in ker na koncu nič pametnega ne povedo, čeprav pa ste vi lahko strokovnjak. In tukaj je vsa izguba denarja in živcev. In s primeri je malokomu uspelo. Tudi te primere pošiljajo meni in komentarji od mene so na mestu. Ne pritegne in ne vem, kje lahko podjetju pomagate. To pomeni samo izgubo za tiste, ki to pošilja. In težko je, da oseba misli, da ima super prošnjo, a na koncu je beda. ne pride do razgovora in ne pride do ničesar. Kaos in poraz. Pa tega sam ne ve. Zato pa smo strokovnjaki, ki nekaj znamo in o tem lahko pišemo in govorimo.

 

Pišite mi

Zakaj? Kaj boste imeli od tega. Enostavno. Če boste priložili vaše gradivo boste dobili brezplačni komentar. Da. To ni problem. Vendar celote ne popravljam. Zakaj pa bi jo? Podam samo brezplačni komentar. Vsaj nekaj boste dobili. Če se boste s tem strinjali ali ne je vaša zadeva. A dobili boste komentar od nekoga, ki se na to spozna. Kot pri meni, ko je odvetnik rekel “to bodo zavrnili” in so res. Sam je vedel zakaj!

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Vloga za zaposlitev primer

Vloga za zaposlitev primer

Vloga za zaposlitev primer

 

… Koga sedaj poslušati?  …

Zdravo. Na tej strani sem prosila za komentar mojega gradiva. G. Sandi me je poklical in sva šla ustno skozi. Bila so vprašanja in realni odgovori. A najbolj me je motilo to, da so mi moji sorodniki govorili eno, g. Sandi pa drugo. Popolno nasprotje in drugače. Koga sedaj poslušati? In potem sem naredila to najtežje. Polovico nakladanja zbrisala in dodala, kje lahko podjetju pomagam. In od 10 poslanih prošenj sem prišla do 1 razgovora. To je pomenilo, da sem vse do sedaj bila na napačni poti.

 

… brez neke osnove  …

Lepo pozdravljeni. Gre za temo “Vloga za zaposlitev primer”. Hvala vam za vaš komentar in čas, ki ste mi ga namenili. Sicer nisem vajena, da bi se pohvalila, ampak tokrat pa sem začutila, da imate popolnoma prav in da tudi mene moti, ko nekdo govori brez neke osnove in sploh nima povezave. Je pa težko, to pa priznam.

5/5 - (24 votes)
Posted in Tips – smart tips.