Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru je potrebno sistemizirati in postavljati v nekem vrstnem redu. Da ima na koncu celotna zgodba ves smisel.

 

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru
Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru so zelo tvegan dejavnik pri katerem se tudi sam direktor ali tisti, ki sprašuje zelo izpostavi. Tukaj mislim tudi to, da je lahko zelo dober delavec na razgovoru, a, ko ga začnejo spraševati neke neumnosti gre vstran. In podjetju ne ostane nič drugega, da vzame tistega naslednjega, ki pa mogoče ni tako dober. Ni dober v komunikaciji ali tudi ne v znanju. In podjetje tu naredi veliko napako. Zelo veliko. In tega se ne zavedajo. Torej dragi moji podjetniki, če sprašujete narobe oz. bedasta vprašanja -> ta dober <- ne bo pri vam. Gre k konkurenci. In tukaj ste si sami krivi!

 

Najbolj idiotska vprašanja na zaposlitvenem razgovoru?!

1. Kje se v našem podjetju vidite čez 5 ali 10 let?

Pa dragi moji, pa kako bi to vedeli, če pa podjetja sploh ne poznate? Resno?!

 

2. Kaj bi v našem podjetju že takoj spremenili?

Pa kako bi to vedeli??? Če pa niti podjetja ne poznate?

 

3. Kako hitro si želite napredovanja?

To pa je zelo tvegano vprašanje! Predvsem zato, saj ste lahko vodja vendar tukaj je mala resnica.

 • Vodja ponavadi bolj najebe
 • Vodja ne dobi toliko več plače, da bi se mu splačalo tvegati svoje zdravje in živce vsaki dan
 • Za vse je kriv vodja
 • Vodja mora okrivit tudi svoje sodelavce kljub temu, da nihče ni kriv!!! In to boli. Zelo boli.

 

Če vas to nekdo vpraša se vprašajte naslednje :

 • Podjetja ne poznam ter njihovih zaposlenih tudi ne
 • Ne poznam delovne klime in tudi ne, kako dobri so do svojega zaposlenega
 • A je plača dobra? A dobim za to plačo tudi kredit?
 • A se podjetje bori za sodelavca ali za denar?

 

Želite delati v drugorazrednem podjetju?

To je to vprašanje. Tukaj se ne gre za denar in plačo. Gre zato, kaj boste vi izgubili. Kakšna so vaša tveganja in kaj in kako si želite vso to zdravje in živce ohraniti. Če pogledate zaposlitvene oglase lahko vidite in verjamem da ste, da velika večina enakih podjetij išče nov kader. Eno in isto. Vsaki mesec! Zakaj? Ker tisti ta pametni gredo vstran. Gredo takoj vstran. In podjetja ne morejo jamrati, da nimajo zaposlenih. Imajo. A noben več noče delati za njih, ker izkoriščajo!

 

Da. Podjetja izkoriščajo delavce!

In, kdo bo v takem podjetju tudi delal? Tisti, kateri da nekaj na svoje zdravje, mu je mar za sebe in ima zelo rad svoje živce – TISTI NE! Ta ne bo delal v takšnem podjetju. Zato je smiselno, da to podjetje, ki jim primanjkuje delovne sile in nikogar ne dobijo … naj se zamislijo. Naj malo poiščejo pomoč drugje. Naj gredo sami malo k zdravniku. Da jim le ta postavi diagnozo. Da jim nekdo drug reče “preslabo delate z zaposlenimi.  Pa ta oseba dela zate in temi ni mar za njega? Pa kako, da vas ni sram?“.

 

In prav je tako, da tega ni NE podpirate!

Super ste! Rad vas imam zaradi tega. Jaz tega tudi ne podpiram. In zato podjetja gredo v maloro. Ne zaradi neplačilne discipline! Ne-ne. Samo zaradi tega, ker so preveč izkoriščevali in ta pametni so šli vstran in to takoj. Na lep način. In tam, kjer so sedaj jim gre čudovito.

 

Če bi radio, časopis ali TV vsaj enega delavca vprašala …

Poznam primere, ki podjetja govorijo, da bodo zaprla vrata, ker ne dobivajo plačanih računov. Seveda jih ne. Ker nimajo delavcev, ki bi te pogodbe uresničili. Zakaj pa bi jim potem nekdo nekaj plačal, ko pa tega ne izvedejo? Podjetje je preslabo ravnalo z delavci, zato so šli drugam. In dragi moji, če imamo 10 zaposlenih na nekem projektu, potem pa jih ostane samo 4? Nastane problem? Nastane problem tudi zato, ker več osebja ne dobiš. Ker novo osebje je pametno in prej gre vprašati te delavce, kako se z njimi ravna! In to je edino pravilno.

 

Vem, da je težko priti do razgovora

Bližnjic ni. Potrebna je zbranost ter vsa potrebna podpora in znanje, da se celota napiše na list papirja in da je vaša prošnja za delo res vaša ter da z njo poveste direktorju, kje mu lahko že takoj pomagate. To sem napisal v nekaj sekundah. A same prošnje pa ne spravim tako hitro skušaj. Ne. Priznam. Tudi sam rabim nekaj časa in samega raziskovanja. Zato mi gre na smeh vedno, ko mi osebe reče “si bom že sama napisala prošnjo za delo“. Jap … ni enostavno in to je zelo težaven podvig. Je težko verjemite mi.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Samo pri :

 • prošnja za delo
 • spremno oz. uvodno pismo
 • osebni življenjepis, ki vključuje uvod ter vse ostalo – to je napisan celoten paket
 • odpoved od delavnega mesta s pomočjo odvetnika seveda

 

Pišite mi. Lažje vam bo!

Da. Veliko lažje vam bo, če mi boste pisali. če boste sami “kar nekaj” mogoče pa to le v sedanjem času ni dovolj. Mogoče pa res ne? Zato mi raje pišite.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

… se da priti do razgovora …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za vso pomoč. Hvala, da sva se slišala in da sva šla skozi ter da sem sama spoznala, kakšen drek je moja prošnja za delo. Čeprav sem prej mislila, da je z menoj nekaj narobe, sem spoznala, da če samo malo se spremeni prošnja se da priti do razgovora. In res. Prišla sem do razgovora z vašo pomočjo. Hvala, res hvala. Minka, Maribor

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru
Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

 

… moje mnenje in hvala, da pišete o tej problematiki …

Ko oseba vpaša nekoga drugega za drugo mnenje je lahko vedno drugačno. Ampak pri tem je potrebno vprašati strokovnjaka. Ne pa sorodnika, ki dela 8 ur eno in isto delo v proizvodnji, pride domov in lažerno pred TV. Takšna oseba ti ne more dati tisto, kar nekdo, ki dela in s tem služi. To je moje mnenje in hvala, da pišete o tej problematiki ter hvala za pomoč, Špela, Kranj.

 

Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru
Vprašanja na zaposlitvenem razgovoru

… sem prišla do razgovora …

G. Sandi hvala lepa. Z vašo pomočjo sem prišla do razgovora in moram napisati, da je bilo prav lepo. Čakam na drugi krog. Res ste fajni, Vesna, Ptuj

5/5 - (2 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri