Vroče delovno mesto

Vroče delovno mesto

Vroče delovno mesto

Ko postaja vroče delovno mesto tukaj mislim predvsem tisti del seksipilnosti, ki ga nekatera podjetja zelo dopuščajo. Druga pa ne. A ta seksipilnost nam lahko škodi.

 

Vroče delovno mesto

Vroče delovno mesto

Vroče delovno mesto

Poklicalo me je podjetje ter dogovorili smo se za sestanek. Vse lepo in prav. A tajnica direktorja je bila, kot da bi gledal osebo, ki je oblečena za nek erotični film. Popolnoma enako. Skoraj nič na njej ter njeno oprsje je bilo v višave povzdignjeno, njen parfum je popolnoma prevladoval v njeni pisarni in usntice nabite botoksa.

 

Zakaj je to vroče delovno mesto?

Razlogi sta dva.

#1 – direktor je spoznal, da ima okoli sebe največ poslovnih partnerjev, ki imajo ljubice

In tukaj jih je dobil. Ta tajnica ima prosto voljo, da jim reče kar koli. Hkrati pa z njimi flirta in le tako se nek posel sklene še bolj dobičkonosno, kot je v navadi. Hkrati pa ti poslovni partnerji vidijo to tajnico in tudi z njo kako rečejo.

 

# 2 – podjetju se je zaradi tega povečala prodaja in posel za 6,7%

Evo. Vsaj nekaj. Direktor tega podjetja je pameten. On ve, če bodo zadovoljni sodelavci, bodo s tem osrečene tudi stranke. In res. To je dejstvo. Hkrati pa posledično direktor manj dela in s tem ima več prostega časa.

 

Zakaj sem jaz bi tam na obisku?

Priporočal me je odvetnik. Zato me je ta direktor povabil na kavo in poslovni pogovor. Šla sva skozi. Trenutno ima zaposlenih 8 oseb, a se bo do konca leta moral šiti vsaj na dva nova zaposlena, če ne tri. To podjetje se drugače ukvarja z računovodstvom in spoznavam, da je tu veliko tistega, ko se vsaka oseba mora sama nekaj naučiti, da se izkaže. Saj hodijo na dodatna izobraževanja, a kljub temu je tukaj veliko samoiniciativnosti in tistega maneverskega prostora, da si lahko sodelavka izbori svojo pogačo ter s tem poveča svoj delež pri plači. Primer – oseba se je zelo fokusirala na podjetja, katera ima delavce v tuji. Ne samo, da je preštudirala zakonodajo je tudi vzpostavila stik z vsemi državnimi organi in ta linija se deluje popolnoma po zakonodaji. Super, kajne?

 

No pa gremo nazaj na vroče delovno mesto

To, da ima direktor na pol razgaljeno tajnico, tega ne moti prav nikogar. Ker tudi ta tajnica je izkušena in ima kar veliko šolo. Vendar je po duši bolj nežna in si želi še kaj več, kot pa samo botoks v ustnicah. In podjetje ji tu zelo pomaga. Ji tudi stoji ob strani. In sedaj se je potrebno zavedati, da tudi osebje spoštuje tajnico in vse njene odločitve. Čeprav je to popolnoma ženski kolektiv se štekajo in pomagajo. Mogoče tu pa tam, kakšna slaba ali grda beseda, ampak tega je na leto zelo malo. Se pa zgodi. In pač to tako je.

 

Kje ste ostali vi? Kje vam lahko pomagam?

Pa v začetku tako, da vam brezplačno pokomentiram vaše gradivo, če mi ga pošljete.  To je za začetek dovolj, kajne? Pošljite mi to, kar imate in dobili boste mnenje. Nek komentar. Tako boste dobili tisto drugo mnenje, katero vam bo dalo ali pa ne misliti. Vse je odvisno od vas samih. Pišite mi in spremenite svojo smer iskanja dela.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Vroče delovno mesto

Vroče delovno mesto

Vroče delovno mesto

 

5/5 - (2 votes)
Posted in Tips – smart tips.