Vzorec zaposlitve v pisarni

Vzorec zaposlitve v pisarni

Vzorec zaposlitve v pisarni

Vzorec zaposlitve v pisarni …

G. Sandi ali bi mi poslali vzorec zaposlitve v pisarni?

Ne.

“Zakaj ne”

Ker vzorec ne koristi, potem pa še oseba reče, da ga je dobila od mene. Še toliko slabše zame.

Kakšno znanje in izkušnje pa lahko sami pisarni ponudite?

“Saj je vseeno kaj znam. Me bodo že naučili … rada bi prišla samo ven iz te proizvodnje”

 

Nekaj iskrenosti o samem oglasu za delo

Pred nekaj leti, ko sem delal na projektu mi je podjetje zaupalo, da se zraven direktorja pomagal pri izbiri kadra za njegovo računovodstvo.

Edini pogoj, ki ga je glavi računovodja rekel je bil “Šef … prekleto pazi, da mi najdeš osebo, ki se na računovodstvo spozna!”.

In to je bil res eden in edini pogoj. Potem pa je šef oz. direktor podružnice dodal še svoje pogoje.

In njegov spisek je bil takšen :

  • mora poznati računovodske standarde
  • vsaj 3 leta dela v računovodstvu
  • se spozna z delom v tujini
  • oddaljenost od firme maksimalno 15-20km
  • mora se znati pogovarjati ter pogajati s strankami ter reševati pritožbe

Evo. Seznam je tukaj, sedaj pa samo še kandidati, ki ustrezajo tem 5-im postavkam.

 

Vzorec zaposlitve v pisarni ter zakaj vam ga odsvetujem

Odsvetujem vam ga zaradi tega, ker na samem vzorcu ničesar ne piše o tem, kar sam direktor pričakuje, da bo prebral. V vzorcu ne piše nič o teh zgoraj navedenih postavkah. Direktor pa želi samo o tem brati in ničesar drugega. Zato so večina enakih prošenj, brez nekega čistega pregleda pristala na drugi strani mize. Enostavno je to naredil. Tem osebam se je samo dopisal dopis o neizbranem kandidatu in to je to. Nekaj kandidatov pa je iztopalo in njih je sam direktor povabil na razgovor. Pravzaprav se jih je zelo razveselil, saj bo lahko računovodstvu našel zelo primerno in učeno osebo.

 

Kaj so ti kandidati pisali, da so prišli do razgovora?

Pisali so predvsem o tem, kje lahko samemu podjetju pomagajo in kaj sedaj vse že znajo delati. Še bolj natančno kaj so napisali? Napisali so točno to, kar želi sam direktor prebrati in kaj potrebuje. En kandidat je zelo dobro za moje pojme odlično napisal, da lahko podjetju pomaga s 4 leti delovnih izkušenj. Pri tem pa je njegovo delo bilo reševanje neplačanih računov, sodne izvržbe, terjatve, … pri tem pa je spoznal računovodsko ter davčno zakonodajo. In ta oseba je tudi bila najbolj zanimiva. Verjeli ali ne, ta oseba je po poklicu dipl. inž. računalništva. Skratka pisali so o tem, kje lahko rešujejo probleme samemu podjetju.

 

Ah ta vzorec …

Tako. Sedaj ste spoznali da v letu 2020 direktor od samega zaposlenega nekaj pričakuje. In težko je najti posameznega direktorja, ki bo osebo vzel in ji vse na novo obrazložil in jo učil. To je zelo težko oz. jaz še takšnega direktorja nisem spoznal. Ker vsak direktor želi imeti nekoga ob sebi, ki že nekaj ponuja in nekaj zna. In vsak posameznik lahko nekaj ponuja. In tega v samem vzorcu ni napisano. Zato vam pišem, da je najboljša pot samo ena in edina. Da se sama prošnja prilagaja samo vam, vašemu znanju in vaši osebnosti. Potem pa je to popolnoma drugačna zgodba.

 

Pustite vzorec

Pišite mi.

Lahko vam pomagam tako, da BREZPLAČNO pregledam vaše gradivo in podam komentar na celoto. To bo za vas lahko pomembna informacija, ker vam bo dalo misliti. Še bolj pa to, da boste prebrali, kaj lahko brez problema in krivdnega občutka izločite iz sedanje vaše prošnje.  Jaz temu pravim : balast v prošnji. Ta balast samo ovira in odvrača bralca od vaše prošnje.  Še bolj pa izraz “Z veseljem se obračam na vas in vaše razpisano prosto delovno mesto …”. Juhh ti začetni stavki so šele kruti za brati.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Tema : Vzorec zaposlitve v pisarni

Vzorec zaposlitve v pisarni

Vzorec zaposlitve v pisarni

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.