Za nekatera podjetja ne potrebujete izvrstne prošnje za delo

Za nekatera podjetja ne potrebujete izvrstne prošnje za delo

Za nekatera podjetja ne potrebujete izvrstne prošnje za delo

Za nekatera podjetja ne potrebujete izvrstne prošnje za delo, ker enostavno nihče več noče delati za njih. Ti pa morajo iskati delovno silo na vse pretege in na vse možnosti. Seveda so to trgovska podjetja, ki se dnevno zelo reklamirajo. A pri tem pa so čista pozabili na samega delavca. Še več. Pozabili so na etiko in moralo zadovoljnega delavca. Kaj se dogaja tako sami veste. Ne veste pa tega, da ta podjetja zelo trpijo, ker malo kdo hoče delati za njih. A, če bi v eno trgovini zamenjali samo enega človeka, bi se trlo novih zaposlenih pred to trgovino. Sedaj pa je pomanjkanje in tukaj nastaja problem v delovnih urah in …

 

Za to je krivo vodstvo, ki nima pojma!

Veste, sem kar nekaj krat naletel v kakšni trgovini, ko je nek poslovodja iz Ljubljane v trgovini nadiral trgovko, jo žalil in govoril, da je nesposobna. In to pred kupci. Tudi pred menoj. Tukaj sem se vedno ustavil in poslušal pogovor. Tako, dasta me videla oba. Seveda sem takoj pritegnil pozornost obeh. A, ta nadrejeni ni odnehal. Še naprej je nadiral prodajalko. Tudi tona glasu ni spustil.

 

Nagradno vprašanje

Kaj mislite, da sem naredil :

  1. Tega poslovodja nagradil s pohvalo
  2. Ali mu nekaj krepkih povedal, tudi to, da je on v mojih očeh nesposoben za to delo ter da nima pojma o pojmu

 

Da. Odgovor je 2.

 

Zakaj?

Verjetno sami veste, da je delo trgovca težko delo. Ne samo, da ti stranke težijo, težijo ti še tiste osebe, ki sploh ne vedo, kako delaš. In to je lahko ena oseba, ki pride iz matične firme oz. uprave in ti soli pamet, kako mora biti, ko pa ti je bilo drugače naročeno. A si za to kriv ti? Ne. To pa zato ne, ker se uprava s poslovodjo ne zna zmeniti. In kdo nastrada? Najšibkejši delavec – trgovec. Pa sploh nima možnosti obrambe oz. niti možnosti, da bi zadevo objasnil. Zato je fajn, da se boste tudi vi dali na stran delavca, če ga bo kdo nadiral. To se ne sme. Še več. To se sploh ne bi smelo dogajati. A se. Vse preveč. Žal.

 

Kako naprej?

Kot sem omenil. Za določena podjetja ne potrebujete prošnje. Dokaz je jasen. Trije kolegi, smo na pikniku se šli stavit. Komu bo prej uspelo priti na razgovor. In res. Vsi smo poslali prošnje in čakali. Potem smo vsi dobili odgovore. Jaz bi moral priti na razgovor ob 08.30, druga dva kolega pa kasneje. Torej sem zmagal. A zakaj? Predvsem zato, ker sem napisal, da sem čez dva dni v LJ in prosim za sestanek za delo v trgovca. Pri tem pa sem napisal čas razgovora 08.00. Sem jih poklical in zahvalil za podano priložnost, a ne bom prišel. To sta storila tudi moja dva kolega. Ko smo se dobili smo pogledali naše prošnje. Moja je bila dobro napisana te uro razgovora. Od ostalih dveh kolegov pa je ena prošnja bila napisana na roko, saj druga tudi, a pisalo je samo “rad bi delal v vaši trgovini v Mariboru. ” Nič več. No razen podatkov kdo je in gsm. Ostalo pa nič. In tudi njega so poklicali.

 

Preden pošljete prošnjo na podjetje, vprašajte nekoga,

kako je tam?

Nekatera podjetja venomer iščejo zaposlene. Pri tem pa pozabljajo, da, če ti gre vstran star delavec, ki vse zna, da nekaj ni v redu. A nekaterim ni mar. Važno je samo, da je vse po njihovo. A prej, kot slej se to konča. Tukaj je realni primer podjetja, ki je imel zaposlenega grafičnega oblikovalca. Podjetje je do njega bilo nepošteno in je šel vstran. Potem je prišel drugi in drugi. A potem pa se je nehalo. Nihče več ni prišel. Podjetje je pa nekoga rabilo. Zato so bili primorani vzeti zunanjega izvajalca grafičnih storitev. Seveda so jih našli. A kaj, ko je direktor prvič poklical glede izdelka in samega grafičnega oblikovalca nekam poslal. Tako, kot je pošiljal vse svoje zaposlene. V roku 10 minut je dobil klic in od takrat dalje ni bilo več šale. Ne. Nekdo si pa tega ne dovoli in je takoj naredil rez. Ta oseba si tega ni dovolila in je naredila to, kar ta direktor ni pričakoval. Na koncu je še bolj posegel v denarnico in se moral opravičiti.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Tema : Za nekatera podjetja ne potrebujete izvrstne prošnje za delo

 

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.