zahrbtnost na delovnem mestu

Zahrbtnost na delovnem mestu

Zahrbtnost na delovnem mestu

Zahrbtnost na delovnem mestu

Zahrbtnost na delovnem mestu

Zahrbtnost na delovnem mestu

Tega je na žalost kar veliko. Vendar se sami direktorji vedno bolj zavedajo, da takšni ljudje ne spadajo v njihovo delovno okolje. Tudi si jih več ne želijo imeti ob sebi, kaj šele, da jim morajo plačati dobro plačo. Pri tem pa sami vidijo, da ta oseba naredi minimalno od potrebnega, da doseže svoj cilj.

 

Tukaj nekaj primerov

#1 – proizvodno podjetje

Samo podjetje ima normo, katero se zlahka doseže. Vendar so določene omejitve pri tem, kje vse se lahko sam delavec giblje, kakor tudi, kdaj lahko gre na pavzo ali ne. Če direktor to redno spremlja, kar hitro spozna, da so njegovi zaposlen vsaj zadnjih 20 minut popolnoma brez dela. Natančneje v tem primeru, je šlo za to, da je direktor spoznal, da oseba dela normalno in ji na koncu ostane celih 27 minut prostega časa. Vendar ta oseba ne da bi še naredila vsaj malo … ne ne. Ona zaključi, si vzame gsm in uživa. Problem tiči v tem, da bi ta oseba lahko naredila nekaj več samo zato, da ji potem ne bi bilo potrebno delati nadur, ko je gužva. Ko je direktor to spoznal, kdo tako dela je vse odpustil.

 

#2 – računovodsko podjetje

Delavka je naredila točno to, kar so ji naročili. Če pa je prišlo naknadno delo pa ga ni naredila, ker ji nihče tega ni naročil. Zato je prišlo do napake in sama njihova stranka je utrpela manjšo finančno škodo. Ko je direktor vprašal to delavko zakaj ni oddala poročila naprej je odgovorila “saj mi nihče ni povedal, da to moram jaz narediti“.

 

#3 – računovodsko podjetje

Delavka je zbolela in svoji sodelavki naročila, kaj mora nujno vse opraviti namesto nje. Žal tega ta sodelavka ni naredila z izgovorom “meni nihče ni nič povedal“. K sreči je obstajala e-pošta na kateri je lepo vse pisalo, kaj mora narediti + njen odgovor “bom“. Vsekakor je na koncu bilo takole “jaz tukaj nisem nič kriva“.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

Tema :  zahrbtnost na delovnem mestu
.
– – – – – – – –

– – – – – – – –

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.