zakaj ne pridete do razgovora

Zakaj ne pridete do razgovora?

Zakaj ne pridete do razgovora? Kje tiči problem?

 

Zakaj ne pridete do razgovora?

Ko se pogovarjam z ljudmi imajo problem, da kljub temu, da pošljejo več kot 20 prošenj za delo na razpisane oglase enostavno ne pridejo do razgovora. Niti do enega. V večini primerov niti ne dobijo pošte, da niso bili izbrani za razgovor.

 

Kje so napake, da se ne pride do razgovora?

Največje napake se skrivajo v sami prošnji za delo ali celotnem gradivo, ki ga oseba pošlje na podjetje. Tukaj največ ljudi ostane tam, kjer so bili prej. Brez odgovora.

 

Obstaja pa tudi drugi skriti razlog

Ta razlog pa velja samo za določene osebe. Slovenija je zelo majhna. In samo mesto, tako, kot je Maribor ali Ljubljana … tukaj se konkurenca res lepo med seboj pozna. In vedo, kdo pri kom dela. Še več. Novembra lani sem spoznal novo stranko. Imel je selekcijo kadra in tukaj sem mu deloma pomagal tudi jaz. Ta direktor je imel list papirja na katerem je imel napisana imeza oseb in njihove letnice rojstva.

 

Zakaj pa to?

Zakaj imena in letnice rojstva. Gre predvsem zato, da se določeni zaposleni lahko komu “vsedejo na žulj”. In v enem primeru mi je direktor povedal, da ta oseba se zaposli in takoj naslednji dan gre na bolniško. Takoj. Prej pa vse lepo in prav. In to je že naredil nekaj krat. In takega si nihče noče zaposliti. Pa še sami problemi so potem z njim. Malo se spozna na samo zakonodajo pa je lahko malo glasen.  Teh in podobnih primerov je veliko in direktorji se teh izogibajo.

 

Mogoče obstaja razlog,
zakaj ne pridete na razgovor?

Vsekakor je potrebno preveriti, zakaj oseba ne pride na razgovor. Kaj je krivo. Včasih je tudi kriv sam kandidat. Po izobrazbi je natakar, a pošlje prošnjo za delo v računovodskem servisu. Pa še brez potrebnih izkušenj je. Tukaj se veliko ne da napisati.

 

Ne pridem na razgovor

Pisal mi je Peter s tem problemom “ne pridem na razgovor“. Ko mi je poslal njegovo prošnjo za delo sem spoznal, da je škoda vsakega lista, na katerega je to njegovo prošnjo za delo natisnil oz. sprintal. Ostal sem brez komentarja. To pa zato, ker bi bilo potrebno preveč popravkov in sam bi moral preveč napisati. Žal vsakomur pa tudi jaz ne morem pomagati.

 

Toliko na kratko in res hvala, da ste me obiskali
Sandi

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

 

zzakaj ne pridete do razgovora

zakaj ne pridete do razgovora

zakaj ne pridete do razgovora

zakaj ne pridete do razgovora

Povzetek :
Zakaj ne pridete do razgovora?
Naslov :
Zakaj ne pridete do razgovora?
Opis :
Ko se pogovarjam z ljudmi imajo problem, da kljub temu, da pošljejo več kot 20 prošenj za delo na razpisane oglase enostavno ne pridejo do razgovora. Niti do enega. V večini primerov niti ne dobijo pošte, da niso bili izbrani za razgovor.
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.