Zakaj niste šli na razgovor

Zakaj niste šli na razgovor

Zakaj niste šli na razgovor

Zakaj niste šli na razgovor je veliko krat moje vprašanje tistemu, kateremu sem pomagal. Enostavno se mu ni dalo ali pa ni imel časa ali pa ….

 

Zakaj niste šli na razgovor

Zakaj niste šli na razgovor

Zakaj niste šli na razgovor

Moče sem mislil, da se vsak se vedeli razgovora pa sem spoznal, da nekateri pa tudi ne. Vse je odvisno od posameznika in njegove volje ter prepričanja. Če je neka motivacija je lažje, kot pa, da je ni. To se pozna zlasti, ko vas oseba pokliče in prosi, da bi se spoznali in pogovorili.

 

To ni podjetje za njega

Na razgovor ni šel zaradi tega, ker ve in je prepričan, da to ni podjetje za njega. Čeprav nikogar tam ne pozna, niti direktorja ali bilo koga drugega ta oseba ve, da to ni podjetje za njega. Škoda, kajne si boste mislili. Ne ni škoda. Ta oseba pač ima čas, da je doma. Vendar se s tem plete tudi druga zgodba. Dlje, kot je oseba doma težje bo dobila neko super delo. Ker tisti delodajalci, ki imajo podjetje porihtano si bodo našli takšne osebe, ki paše med seboj. In pri tem je povezano tudi to, koliko znanja nekdo ima ter koliko časa je že brez dela.

 

Trg dela se spreminja

Drastično. Sedaj je tako. Če pride prijatelj iz osnovne ali srednje šole ter prosi za delo … bom razmislil. Seveda, če imam prosto delovno mesto bom hotel, da dam na to delovno mesto res najboljšega, ki ga v tistem trenutku najdem ali pa imam na voljo. Zato tudi pri tem razmislim in želim res najboljše, da jaz ne bom potem imel nekih problemov, ker sem se narobe odločil. Pa saj priznam, da so. Ker pač delam z ljudmi, ki so vsega sposobni in to mi dokazujejo iz dneva v dan. Zato to tudi ni tako enostavno in vedno razmislim glede zaposlovanja osebe, ki jo poznam.

 

Ampak to ni osamljen primer

Po pogovoru s svetovalko iz Zavoda mi je glede tega marsikaj povedala. Povedala je tudi, da se oseba ni odzvala na nobeno oglas in napotitev. Seveda so ji potem vso celoto vzeli in prišla je k njej v pisarno ter jo nadrla, kaj si ona tu na Zavodu misli. Predvsem je tej osebi šlo v nos to, da jo je Zavod spet poklical na razgovor. Bila je razburjena, zakaj si mora iskati delo in zakaj ji Zavod res toliko teži. Kljub temu, da ji je svetovalka vse lepo obrazložila, ta oseba tega ni hotela dojeti ali celo slišati. In zgodilo se je to, kar pač je najslabše zato osebo.

 

Zato, če vas povabijo na razgovor -> idite

Pojdite na razgovor. Spoznajte direktorja ali tistega, ki podjetje predstavlja. Lahko vam samo koristi in mogoče pa boste videli, da je podjetje zelo dobro. Da redno plačujejo in njihov tim lepo sodeluje. Če pa ne pridete do razgovora, pa imate drugačen problem. Popolnoma drugo nasprotje.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Zakaj niste šli na razgovor

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.