Zakaj ste dali odpoved od delovnega mesta?

Zakaj ste dali odpoved od delovnega mesta?

Zakaj ste dali odpoved od delovnega mesta?

Zakaj ste dali odpoved od delovnega mesta?

Če ste dali odpoved morate biti pripravljeni tudi na novem razgovoru za novo delovno mesto. “Zakaj ste dali odpoved od delovnega mesta?” -> zakaj? Kaj je tisti pravi razlog? Kje vas je bivši delodajalec najbolj živciral, da ste šli vstran od njega. A boste povedali po resnici? Pa tudi, če ga sodno preganjate?

 

Resnica ali laž

“Zakaj ste dali odpoved od delovnega mesta?” to je lahko kruto vprašanje tudi na razgovoru. A, kaj za hudiča povedati. Naj povem resnico, da sem ga prijavil vsem službam ali naj se zlažem? Kaj je tisto pravo?

 

Če ste šli sporazumno narazen to jasno povejte

Povejte, da ste se pogovorila in našla skupno rešitev za oba. Pri tem ni nihče utrpel nobene škode in če ne gre – ne gre in je tako najbolje, da si oseba najde novo službo oz. delo.

 

Sodno preganjanje

Če vašega bivšega delodajalca tudi sodno preganjate to raje zadržite zase. Razlog je enostaven. O tem ne smete govoriti. Nikoli se ne ve, kakšnega sogovornika imate pred seboj. Mogoče mu boste zaupali kaj pomembnega in bo to sogovornik prenesel do tvojega bivšega šefa. Na koncu to ni dobro.

 

Za vas je to OK

V vsakem primeru vam svetujem, da poveste mirno ter z besedami, da je vse OK. Da ni več šlo sodelovanje in ste raje šli vstran, kot pa, da se vam to pozna na zdravju. Nikogar ne kritizirajte ter razlagajte svojih problemov, ki ste jih dobili na strani bivšega delodajalca. Ne. To naj ostane samo med vami in vašim pravnim svetovalcem.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

Tema : zakaj ste dali odpoved od delovnega mesta?
.
– – – – – – – –
– – – – – – – –

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Posted in Tips – smart tips.