Zakaj ste nezanimivi za delodajalca

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca?

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca?

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca je lahko resno vprašanje. Sedaj je tako. Ko se pogovarjam z direktorji je drugačna razlaga od samih oseb, ki delo iščejo. Med temi razlagami so velike razlike in tudi sama odstopanja. Delodajalec želi podatke od samega kandidata, ki mu bodo koristila. A kandidat pa misli, da bodočemu delodajalcu koristijo podatki, kje je obiskoval osnovno šolo ter koliko otrok ima. Ne. Mu ne.

 

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca pri tem pa si tako močno želite do razgovora

Razlogov je lahko več. A tukaj se bom dotaknil najbolj pereče. Oz. tiste, ki jih kandidati tako z veseljem pišejo. Pa gremo.

  • Pišete o tem, kaj samega delodajalca ne zanima
  • Imate pomanjkljivo napisano gradivo
  • V vašem gradivu ni osebnosti

Pa smo tukaj. Če sam kandidat upošteva ta nasvet in svojo gradivo prilagodi in črta zgornje postavke ima veliko možnost do razgovora.

 

Zakaj direktor to sploh želi prebrati?

Ko nekdo išče kandidata, ga zanimajo same koristi, ki jih sam kandidat lahko doprinese samemu podjetju. Saj zato pa ga želi tudi zaposliti oz. mu ponuditi možnost skupnega sodelovanja. Tukaj mora biti obojestranska korist. Zakaj bi nekdo bral nekaj, kar ga ne zanima. Mogoče tudi nekaj, kar nima ne glave in repa. Ali pa prebere pa nima pojma, kaj vse je prebral.

 

Nekaj časa nazaj …

Lani v letu 2019 sem dobil v predogled prošnjo za delo, da jo pokomentiram. To mi sploh ni problem in rad pomagam tudi tukaj. Ko sem gradivo nekaj krat prebral res nisem vedel, kaj mi sama oseba želi povedati. Nisem razbral ali je zaposlena ali ne. Tudi ne koliko je stara ter kaj točno je po poklicu. Veste, če oseba napiše, da je končala šolanje na Šolskem centru Velenje … jaz ne vem, kaj vse tam imajo. Kar se pa samih delodajalcev tiče, pa je bilo napisano “nekaj sem delala v trgovini, ostala leta pa v proizvodnji.”.

 

Kako naprej?

Sedaj veste vsaj to, da lahko brez problema črtate besedilo, kje ste obiskovali osnovno šolo ter koliko otrok imate. To lahko takoj črtate. Še več. Če pa boste to ohranjali pa veste, da je to zelo moteč faktor v vašem gradivu. Žal.

 

Pišite mi -> naj vas ne bo strah

Da. Pišite mi. To je najbolj enostavna poteza. Dovolite si pomoči. Ampak, kot prvo vam lahko vaše gradivo brezplačno pokomentiram. Tako boste dobili nek vpogled ter vse ostalo, kar vam imam za napisati.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Zakaj ste nezanimivi za delodajalca?

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca

Zakaj ste nezanimivi za delodajalca

– – – – – – – –

… dobila kar konkretne odgovore …

Lepo pozdravljeni. Sem vam poslal svojo prošnjo za delo ter dobila kar konkretne odgovore na moja vprašanja. Vendar na Zavodu so mi rekli, da starosti ne rabim pisati? Sedaj pa sem v negotovosti. Ker vi pa priporočate, da se sama starost tudi napiše. Kaj sedaj?

Lepo pozdravljeni. Hvala za mail in podano zaupanje. Glede starosti je tako. Tukaj imate dve možnosti. Lahko pustite tako, kot imate ali pa dopišete. Držim pesti za vaš uspeh, Sandi – prošnja za delo.

– – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.