Zaposlimo čistilko

Zaposlimo čistilko

Zaposlimo čistilko

Zaposlimo čistilko

Zaposlimo čistilko

Zaposlimo čistilko je sedaj zelo obsežna in iskana tema. Ne samo na Googlu tudi v samih časopisih. Priznam, da je to področje zelo izkoriščevalno. Vedno bolj, ko se pogovarjam z ženskami, katere čistijo – so čistilke – mi skoraj vse povedo, da so zelo izkoriščene. Nekateri jim tudi grozijo, če bodo kaj povedale naprej, da bodo sankcije. In to ni pravično!!

 

Zaposlimo čistilko

Tukaj vam bom napisal iskreno. Pišejo mi tudi osebe, ki imajo dokončano VII stopnjo ekonomske ali katere druge smeri pa ne dobijo dela. Rade bi delale, da vsaj plačajo položnice. Zato me tako visok izobražen kader tudi prosi, da jim napišem prošnjo za delo čistilke. Ampak …? A to gre? Težko. Zelo težko. Ne napišem jim prošnje za delo čistilke. Ne, ker vem, da en bo efekta. Ne bo tega, kar si bo sama oseba predstavljala. Niti do razgovora ne bo prišla. Ne, ker ima preveliko izobrazbo.

 

Premala plača

Stvar je sledeča. Oseba lahko dela, kot čistilka od jutra do večera. Potem pa ven dobi pod 500€. To ni fer. A sama ve, če bo kaj povedala ali rekla … adijo delo. To pomeni, da sam delodajalec že v naprej načrtuje, da bo izkoriščeval to tržno delavno nišo. Skratka izkoristil vse, ki k njemu pridejo delati, kot čistilka. Verjeli ali ne … na en oglas se prijavi več kot 321 kandidatov. In od tega si želi dela več kot 77%. To je več kot polovica. To je več, kot 247 oseb si želi tega dela. Predvsem moramo vedeti, da nekega znanja tukaj oseba ne rabi. Rabi samo pridne roke in zdravje. Samo to. Če z njo ne bodo zadovolji jo bodo natirali in vzeli novo.

 

Zaposlimo čistilko ter grožje

Najdejo se posamezniki, ki si ustvarijo podjetje, da lepo izkoriščajo delavce – najbolj delavke. Pri tem jim nekaj malega plačajo vse ostalo pa držijo gor s samo grožjo. Vendar se zadeve tudi tukaj prav lepo premikajo. In prav je tako. Tukaj nekaj primerov, za katera sem slišal in se pogovarjal z osebami.

 

# 1 – zaposlimo čistilko ter grožja glede plače in delovnega okolja

Oseba se je pri tem podjetju zaposlila, kot čistilka. Obljubljeno ji je bilo marsikaj. Potem hitro spoznala, da je sam direktor pod od podna. Ko pa je prišla plača … skratka. Ni dobila tega, kar je govoril in podpisal, hkrati pa je bila ona na koncu kriva, da drugo podjetje njemu ni plačalo več, za njegove usluge. Skratka … vse skregano z logiko. A pri tem je prišlo do same grožnje, če kaj dalje pove. Na koncu je bilo tole : njen mož lepo obiskal tega direktorja in sama je bila zgrožena, da je direktor pri sebi imel ves denar, ki ji ga je bil dolžan + vse nadure je dobila plačane ter da so samemu direktorju ostale roke ali noge cele je dobila še eno mesečno odškodnino.

 

# 2 – grožnja na delovnem mestu

Tega direktorja pa so obiskali bratje od osebe, kateri je direktor tudi namenil grožnjo. Ta direktor pa jih je malo dobil.

 

Minimalna plača + še kaj drugega

To, da vas lahko delodajalec izkoristi o tem pišem zelo veliko. Zato je dobro vedeti še preden podpišete pogodbo, kaj vsebuje in kaj vse boste dobili plačano. Sami se prepričajte, če vam to sploh gre skozi. Saj ne izkoriščajo si! Ne – ne. Ampak bolj tisti, ki si to zelo drznejo.

 

Zaposlimo čistilko ter sama prošnja za delo

Jah … pa smo tam. Tudi, če tukaj želite priti do samega razgovora je zelo priporočljivo, da je sama prošnja za delo čistilke res dobro napisana in obrazložena. Morate priti med tiste kandidate, ki jih bo sam direktor želel povabiti na razgovor.Malo morate pridobiti direktorjevo pozornost ter se izpostaviti, da mu lahko pomagate in da se bo lahko na vas tudi zanesel. Da vam bo na koncu zaupal. In vsa ta celota … ni je enostavno napisati. Treba je nekaj znanja tudi pri pisanju prošnje. Veste, premalo je samo napisati “čistilka”. Treba več. Veliko več.

Moder nasvet

Ko boste prebrali “zaposlimo čistilko” se pozanimajte, katero je to podjetje. Ter, kako dela s svojim kadrom. Malo jih povprašajte, kje vse njihovi zaposleni delajo in ko dobite to informacijo … idite tja in najdite čistilko in samo vprašajte. Vse vam bodo povedale. Prav vse. Če pa jim boste častili kavico iz avtomata … to le naredite.

 

Dovolite, da vam pomagam jaz

Lažje vam bo. Pa še določeni koraki se bodo hitreje poznali. Pišite mi. Lahko pa tudi ne. Vse je odvisno samo od vas. Pišite mi. Lažje bo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Zaposlimo čistilko

– – – – – – – – – – –

… sem poslala veliko prošenj za delo čistilke …

Lepo pozdravljeni. Tudi sama sem poslala veliko prošenj za delo čistilke. Prav nobenega odgovora. Potem pa sem našla stran od g. Sandija ter ga prosila za pomoč. Pomagal mi je. Po dveh mesecih sem prišla do razgovora in tudi do poskusnega dela.

– – – – – – – – – – –
 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.