zaposlitev invalida

Zaposlitev invalida

Zaposlitev invalida in dobra plača.

Zaposlitev invalida

Zaposlovanje invalida v naši ljubi in lepi Sloveniji je težko. Obstajajo določene zakonske podlage na katere morajo paziti vsi delodajalci. Tudi sama zakonodaja je napisana tako – tako. A vendar se najdejo podjetja, ki zaposlujejo tudi invalida.

 

Zaposlitev invalida na vozičku

Pred časom in to leta 2010 mi je pisal Jože. Razložil mi je njegov problem, hkrati pa tudi vse rešitve, ki jih sam vidi. To je bilo zame zelo pomembno. Oseba mi je napisala vse, kar lahko dela in na kaj vse se spozna. Njegova znanja so samo računalniška. Grafika in vse, kar je povezano z grafičnimi programi. Grafičarov je kar nekaj v SLO vendar vsak išče nekaj unikatnega. In Jože je to inspiracijo tudi imel. Priznam, da sem potreboval kar nekaj časa, a na koncu sva le našla rešitev in delo za njega. Sedaj dela od doma in pripravlja grafične podlage za računalniška podjetja, ki ponujajo izdelavo spletnih strani.

 

Zaposlitev slepega invalida

To je tudi zelo težka kategorija zaposlitve. Tukaj je oseba imela osnovno izobrazbo brez specifičnega znanja. Edino, kar mi je prišlo na misel je delo preko telefona. Skratka govorno področje. V to se lahko šteje prodaja preko telefona, delo na komercialni 090 liniji ali kaj drugega. Oseba se je odločila za delo na 090 komercialni liniji. In še sedaj ji uspeva. Je pa res, da je v začetku potrebovala podporo in tudi to, da je slišala določeno gradivo.

 

Zaposlitev invalida III kategorije

Delo v telefonskem studiju. To je res enostavno delo. Tukaj ni napora. Edino je potrebno vedeti, da je potrebna vztrajnost. Prijatelj ima spletno trgovino. Zato je zaposlil invalida III kategorije. Njegova naloga je, da na dan pokliče vsaj 20 oseb ali več in ponudi njihov najnovejši izdelek. Potem pa jih zapakira in odda na pošto. Ni težko delo, kajne? Vendar si ljudje zelo globoko vzamejo k srcu, ko po telefonu slišijo besede “ne hvala“, “tega ne potrebujem“, “sedaj vas nimam časa poslušati“, “mudi se mi” ali celo “ne kličite me več“. Zavrnitev na drugi strani res lahko znatno vpliva na osebo. Zato sem že v začetku napisal VZTRAJNOST.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
SandiZ dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

zaposlitev invalida

zaposlitev invalida

 

Posted in Tips – smart tips.