Zaposlitev starejših nad 50 let

Zaposlitev starejših nad 50 let

Zaposlitev starejših nad 50 let

Zaposlitev starejših nad 50 let je v nekaterih podjetjih tabu tema, kaj šele, da bi ta potencial izkoristila. Pri tem pa novačijo nove mlade osebe, ki pa se ne izkažejo tako dobro, kot tisti bolj starejši.

 

Zaposlitev starejših nad 50 let

Zaposlitev starejših nad 50 let
Zaposlitev starejših nad 50 let

Tako, kot sem napisal. Res je, da ima podjetje vedno nove in nove mlade osebe, ki jih uči in tako krepi delovno silo, a tudi na starejše nad 50 let ne smemo pozabiti. Le ti pa imajo to, kar mladina nima. Imajo nekaj, kar so si nabirali celih kar precej let in to je prava delovne izkušnja. Saj veste, da tukaj pišem o ta pridnih delavcih. Tisti, ki jamrajo in niso v 20 letih nič dosegli … o tistih jaz ne pišem. Torej tisti, ki so modri, so pridni in znajo znanje predati naprej -> to so pravi, ki so res zaposljivi po petdesetem letu starosti. In ti, če pridejo lepo skozi zdravniškega jih je enostavno zaposliti in pri njih se ne pričakuje nekih konfliktov.

 

Zelo dober in zaposljiv kader

Priznam tudi to, da je celota odvisna od njihovega zdravja. Meni osebe vedno bolj jamrajo, da imajo nek zdravstven problem in da so sposobni delati. A zdravniški pregled za delo pa pravi drugače. Oseba dobi velike omejitve in pri tem se delodajalec vpraša ali želi s temi omejitvami zaposliti nekoga ali ne. Še enkrat. Oseba govori, da lahko potem pa od zdravnika dobi omejitev. In to dvoje ne gre skupaj. Pa saj oseba mora že pred razgovorom vedeti, koliko kilogramov teže lahko dvigne, ali ne?

 

Ampak vse je odvisno od direktorja

Poznam direktorja, kateri ima kader starosti žensk samo do 40 let. Potem pa več ne. In to prav vsaka ve, da to 40 leta bo tam delala potem pa več ne. Saj dobijo odpravnino in vse, a kaj to pomeni, ko se oseba navadi na delovno mesto, navadi na sodelavke, navadi na stranke in potem … adijo. Razlog tega direktorja ni zaradi let, ampak zgolj in predvsem v samem nagrajevanju znanja same zaposlene. Namreč, kaj se zgodi. Ko oseba nekaj časa dela ji to pride v navado in se več ne potrudi. Nima te motivacije, da bi se sama začela truditi še bolj, kot pa sicer se. Ne doprinese tiste dodane vrednosti o kateri vsak direktor sanja. Enostavno njegove zaposlene delajo točno toliko, koliko jim je in nič več. In zaradi tega zamenja kader. Ker vsaka nova, ko pride, pokliče več strank in se bolj trudi. In išče pa predvsem kader, ki je star do 35 let. Skratka to je njegova filozofija zaposlovanja.

 

Zaposlitev starejših nad 50 let ter naj vas ne bo strah

Če ste sami pridni in delavni vas ne rabi biti strah, saj takšen kader vedno dobi zaposlitev. Razen, če so zdravstvene omejitve potem pa je težje. Morate razumeti samega direktorja, da težko vzame osebo, ki vsega ali pa velik del ne sme delati. Razlog je tudi pri tem, da se je zgodilo, da so direktorji vzeli osebo v zaposlitev. Ji ponudili prav takšno predpisano delovno mesto a potem se je zdravje samo slabšalo in za vse je nekako bil kriv on. Ker je oseba rekla “saj sem delal zate in sedaj pa imam še večje zdravstvene probleme, kot pa prej, ko sem bila doma“.

 

Kaj pa vaša prošnja za delo?

Verjamem, da jo imate. Vendar ali z njo težko ali bolj z lahkoto pridete do samega razgovora? Pustite sedaj na strani vašo sanjsko službo, ki mogoče v Sloveniji ne obstaja. Vzemimo to, kar lahko in znate delati ter pošljete direktorju in se ne zgodi prav nič. Potem je tukaj neka mala ovira. Mogoče pa vaša prošnja za delo le ni tako tako “dobra”, kot mislite, da je. Mogoče pa ima nekaj napak pri čemer ter napake samega direktorja odvrnejo od tega, da bi vas poklical ter povabil na razgovor.

 

Dovolite, da vam pri prošnji za delo pomagam jaz

Kljub temu, da je mogoče vaša prošnja za delo “OK” si dovolite, da vam podam komentar na njo.

 

Pišite mi

Da. Pišite mi. Mogoče pa vam lahko pomagam? Če ne drugega vam lahko podarim komentar na vaše gradivo. Vsaj nekaj, kajne?

 

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Tuje povezave :

 

Tema : Zaposlitev starejših nad 50 let

… v meni prepoznali tisto delo in ne tisto …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. hvala za vso pomoč in podporo, katere sem bil deležen. Stvar je res težka, če je oseba zapsolena v nekem podjetju 30 let in dela vedno eno in isto stvar, potem pa ga odpustijo. A vi ste mi pomagali, da sem s prošnjo prišel do drugega podjetja in da so v meni prepoznali tisto delo in ne tisto, da jim bom mogoče čez nekaj časa strošek. Res hvala. Edvard, Maribor.

Zaposlitev starejših nad 50 let
Zaposlitev starejših nad 50 let

 

… ko sem si opomogla sem začela iskati rešitev …

Lepo pozdravljeni. Tudi mene so pri 51 letu odpustili iz delovnega mesta šivilja. Delala sem v Mariboru v znanem podjetju, ki je na koncu tudi prišel v medije in tudi so pisali o tem, kaj vse so za nami delali ter pod kakšnimi delovnimi pogoji smo morale biti. Ko sem si opomogla sem začela iskati rešitev. G. Sandi mi je pri tem lepo pomagal. Hvala lepa za ves trud.

 

Zaposlitev starejših nad 50 let
Zaposlitev starejših nad 50 let

 

… zaposlitev starejših nad 50 let …

Lepo pozdravljeni. Zaposlitev starejših nad 50 let ne bi smel predstavljati prav nobenega problema. Saj, če je zdravje OK potem lahko vsak poprime za delo in se izkaže.

Zaposlitev starejših nad 50 let
Zaposlitev starejših nad 50 let

 

… pomagali pri osebnem življenjepisu …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Pred časom ste mi pomagali pri osebnem življenjepisu. In tukaj je povzetek. Za vsako podjetje sem posebej prilagodil življenjepis in teh je bilo 7. Od tega sem prišel do 4 razgovor. Samo eno podjetje mi je ponudilo 3 mesečno poskusno delo, druga dva podjetja pa razgovor za v drug krog. Hvala za vse! Aleks, Maribor

 

 

Lahko pa vam pomagamo tudi tukaj :

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri