Zaposlitev

zaposlitev

Zaposlitev. Pišejo mi “Sandi, rabim zaposlitev!”.

Zaposlitev

Dobivam veliko emailov na temo : zaposlitev. Predvsem mi kar direkt napišejo, da nujno nujno eno zaposlitev. Samo, da bi šli nazaj delat. Bilo kaj. Samo, da bo kaj. Ko jim odpišem in predlagam določene spletne strani mi odpišejo, da so to že vse videli in poslali svojo dokumentacijo na oglase. Ampak ni rezultata oz. odgovora.  Pred leti ni je nekdo napisal “… to že vse vem. Izkažite se in mi najdite delo, če ste taki AS …”.  Dela mu nisem našel niti ga nisem začel iskati.

zaposlitev

 

 

Tukaj je primer :

zaposlitev

Iščem zaposlitev

Žal je tega vedno več in več. Pišejo mi, da iščejo zaposlitve. Vse, kar že obstaja v naši ljubi Sloveniji so že probali, pisali in klicali. Nekateri so imeli uspeh, drugi le ne. Ampak vsi ne morejo imeti uspeha že zaradi same izobrazbe. Pri nekaterih se zatakne že tukaj. Zato pri “iščem zaposlitev” najprej morate vedeti ali vsaj delno ali 90 % izpolnjujete vse zadane pogoje, ki jih sam delodajalec zahteva. Če ste vsaj tukaj nekje pošljite svojo dokumentacijo. Če ste predaleč, niste v tej smeri nikoli delovali in tudi drugačna izobrazba – ne pošiljat ničesar. Ker boste direktorju samo kradli čas.

zaposlitev

 

Nujno rabim zaposlitev

Zelo pogosti emaili na temo “nujno rabim zaposlitev“. Kaj sedaj? Kako pomagati? Tukaj oz. na sploh pri zaposlitvi zelo težko pomagam. Nisem specializiran za iskanje zaposlitve kandidatom ampak ravno obratno. Za določeno delovno mesto najdem primernega kandidata. Tukaj pa je velika razlika. A kljub temu nekateri mislijo, da jim lahko najdem delo. S tem ne želim imeti opravka in tudi ne želim pomagati na takšen način.

zaposlitev

 

Zaposlitev v javni upravi

Vsi bi radi imeli zaposlitev v javni upravi. Tam se nič ne dela in samo uživa. Imajo več dopusta, kot bilo kateri drugi zaposleni in … bla bla bla.“.
Temu več ni tako. Zaposlitev v javni upravi je vedno bolj težavna, če nimaš vez in hudih – sorodnih poznanstev. Če tega ni vas ne pogledajo.

zaposlitev

 

Nova zaposlitev

Kaj je sploh nova zaposlitev? Kaj nova zaposlitev sploh pomeni? Kdo to potrebuje. Če vam nekje ni prijetno in je pritisk na delovnem mestu vam priporočam že zaradi vašega zdravja in živcev, da si najdete boljšo delovno okolje. Ni nujno, da greste v drugo podjetje, lahko prosite samo premestitev na drug oddelek. Mogoče pa je tam boljše in manj stresno? Hmmm … se nikoli ne ve.

zaposlitev

 

Zaposlitev v tujini

Dobra zaposlitev v tujini. Tukaj je denar – to priznam. A je tudi veliko dela in predvsem, tega, da se dela 🙂 4 moji prijatelji delajo v Avstriji. Pri tem imajo bistveno večji dohodek, kot jaz v Sloveniji.

zaposlitev

 

Honorarna zaposlitev

Najbolj pogosta priložnost za vse, da nekaj zaslužijo na zelo legalen način. Tukaj naša država res nekaj vstran vzame, a se kljub temu splača, saj delate zakonito in legalno.

zaposlitev

 

Torej …

Vem, da vam ni lahko. Je težko priznam. Vsak se znajde po svoje. Kdo išče poti in trka na vrata se mu prej ali slej tudi odprejo. Pogovarjam pa se tudi z ljudmi, ki mi rečejo “ti mi najdi samo eno zaposlitev …, kako pa boš do tega prišel pa meni dol visi oz. mi je vseeno. Če si taki maher potem boš tudi meni kaj zrihtal.“. To pa je zelo težko. Nekomu pomagati, ko pa se sam niti malo ne potrudi. Takim sploh ne pomagam in tukaj mi ni niti malo žal ali pa da bi to napisal. Ne. Kdo išče poti mu pomagam, kdo pa jamra .. pa naj jamra, jaz takim ne pomagam. Je boljše za vse tiste, ki se trudijo in vlagajo trud, da bodo naredili korak in prišli do cilja.

 

 

Toliko na kratko

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh pa pišite mi kaj
Sandi
prosnja-delo.si

 

Iskane besede : zaposlitev

 

Mnenja – zaposlitev
.
– – – – – – –

vendar ni efekta …

Niki, Loče
Lepo pozdravljeni. Tudi sam iščem svojo prvo zaposlitev. Pošiljam prošnje vse naokrog vendar ni efekta. Ne pridem niti na razgovor. Ko pa sem šel na eno izmed sosednjih podjetij pa so me takoj vprašali, kaj vse znam. Kakšna znanja vse imam? Jah … nimam jih, ko pa sem star 19 let! Torej, kako naj potem naredim prvi korak. Kje moram začeti in predvsem -> kako naj začnem? Ko pa nimam delovnih izkušenj. Tudi sama praksa jim je premalo. Vsi želijo več. Osebo, ki zna in ima vsaj 3 leta delovnih izkušenj ali več.
– – – – – – –

iščem prvo zaposlitev …

Nejc, Mojstrana
Lepo pozdravljeni. Tudi sam iščem prvo zaposlitev. Po izobrazbi računalničar. Več je v prilogi. Sam ne vem, kaj vse naj napišem, da bo moja prva zaposlitev res prišla v kratkem. Da nebom za zavodu več let. 🙁
– – – – – – –
Anja, Maribor
Iščem novo zaposlitev. Poznate katero podjetje v Mariboru, ki potrebuje pomoč v administraciji?
– – – – – – –

pomoč pri vsakomur …

Aleš, Novo Mesto
Tudi sam sem bil v situaciji, ko nisem vedel ali delam prav ali ne. Iskal različne poti in pomoč pri vsakomur, ki se je izpostavil. V podobni situaciji je tudi moj prijatelj, ki pa ne išče rešitev. meni so se odprla vrata, njemu pa še ne. In, če pogledam koliko truda sem vložil je tega res bilo veliko + ter veliko živcev. Ker tega nas niso učili v šoli in sploh ne veš, ali si na pravi poti ali ne. No vsaj pri meni je bilo tako.
– – – – – – –

To ni bilo samo nekaj malega …

Vesna iz Kočevja
Spoštovani g Sandi. Tudi sama sem bila nemočna 4 mesece nazaj. Potem sem našla vašo spletno stran in vam pisala v upanju, da vsaj nekaj malega dobim od vas. Presenetili ste me. To ni bilo samo nekaj malega. Po gsm-u sva se pogovarjala več kot 55 minut. Motivirali in vzpodbujali ste me. Tudi pomagali pri moji prošnji za delo ter obrazložili določene tehnike, kako naj pristopam. Upoštevala sem vse vaše nasvete. Po dolgih 3 mesecih so se začeli prikazovati določeni rezultati. To me je tako navdihnilo, da sem v 2 dneh trkala na neznana vrata v 7 podjetjih in bila popolnoma navdušena in vesela. V enem izmed teh podjetij sedaj tudi delam. G. Sandi hvala lepa za vse, kar ste mi dali in povedali!
– – – – – – –

 

Mogoče vas zanima tudi :

Prošnja za delo

Zahvalno pismo po opravljenem razgovoru

Seks na delovnem mestu

 

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

5/5 - (6 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri