Zaposlitveni razgovor vprašanja

Zaposlitveni razgovor vprašanja

Zaposlitveni razgovor vprašanja

Zaposlitveni razgovor vprašanja so od prilike do prilike bolj, kot ne različna. A nekaj skupnega pa le imajo? A kaj?

 

Zaposlitveni razgovor vprašanja

Zaposlitveni razgovor vprašanja

Zaposlitveni razgovor vprašanja

Eno izmed prvih vprašanje je : “Kako ste kaj?”. na to vprašanje se morate pripraviti. To zanima vsakogar. Kaj boste odgovorili “V redu” ali pa “No ja … bo” ali pa “super in še na boljše kaže” ali pa ….

 

 

Saj ni problem v odgovoru

Ne ni. Saj, ko vas oseba že vidi lahko že dobro preuči vas in vašo energijo ter že takoj ve, kako in kaj vas teži. Kdo dela z ljudmi je tukaj lahko lepo sfriziran. Še bolj, kot si lahko sami mislite in predstavljate. A vprašanja na razgovoru so vedno na mestu. Zagotovo vas ne bodo vprašali nekaj, kar jih ne zanima. Vedno vprašajo tisto, kar se jim zdi, da je coll in da nekaj več izvedo od vas.

 

Vi se boste pripravili

Da. Vi boste pripravljeni. Tukaj nekaj pogostih vprašanj, ki jih lahko slišite in ste primorani, da nanje tudi odgovarjate.

Ta vprašanja so :

  • Kako ste?
  • Kje ste delali prej in zakaj več tam ne delate?
  • Kaj točno ste tam delali in koliko časa?
  • Imate kakšno dodatno izobraževanje?
  • Kakšno plačo si želite?
  • Zakaj sploh želite delati pri nas?
  • Imate tudi kakšno vprašanje za nas?

 

Da. Pripravite se na ta vprašanja. Lažje bo. Vsaj za vas.

Da. Teh vprašanj ne zanemarite. Razmislite še prej, kaj odgovorite. A ne glede, kaj boste odgovorili nikar in brez laži. Ker, ko pa so laži … boljše da tega ni. Oseba leti. In to se takoj razve. Razve tudi do konkurence in še dlje. Zakaj pa mislite, da nekatere osebe v nekem kraju ne pridejo do razgovora ne glede, kako se nekdo okoli njih trudi? Samo iz tega naslova, da so bili preveč drzni, hrabri in še povrhu so lagali. In razmislite ali bi v vašem podjetju imeli osebo, ki vam je lagala? Verjetno ne bi. Vsaj jaz ne.  In velika večina od ostalih tudi ne. Mora biti neka pravica. Laž ne pelje nikamor.

 

Pot do razgovora je težja

Prekleto težka. Nekateri to vedo iz lastnih izkušenj, nekateri pa ne. Ampak tisti, ki to vedo vedo tudi, da je prekleto težko priti do razgovora. Ne težko. prekleto težko. Ne glede kako so veseli in se trudijo – ne uspe jim. Pa z njimi ni prav nič narobe. Ampak tega ne znajo napisati v sami prošnji za delo. Vedno se nekje nekaj malega zalomi. Ni tako enostavno. In te malenkosti na koncu štejejo samo zato ali oseba pride do razgovora ali ne. Saj vemo tudi, da so veze in poznanstva, fiktivni oglasi in še kakšna druga stvar na katero mi ne moremo vplivati, a, občasno pa podjetje le poda realni oglas za zaposlitev.

 

Kako gre vam?

Če berete to, ne preveč dobro, kajne? Manjka vam delo. Ali pa ga želite zamenjati. In tukaj sta dve možnosti. Ali boste vzeli telefon v roke in poklicali podjetje ter ponudili vaše znanje ali pa jim boste poslali prošnjo za delo. Odločitev je vaša. A tudi tisti, ki vas bo sprejel vas bo prosil, da mu prej pošljete prošnjo za delo. In smo spet na začetku. Potrebujete prošnjo za delo. In smo spet na začetku. Torej tukaj vam lahko vsaka pomoč pomaga. Ker nekdo bo prišel do razgovora. A kdo? Lahko, da tudi oseba, ki je v šoli prepisovala od vas?! Jojj … to pa ni pošteno, kajne? Tak pač je.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Zaposlitveni razgovor vprašanja

 

5/5 - (20 votes)
Posted in Tips – smart tips.