zaposlovanje

Zaposlovanje

Zaposlovanje delavcev.

Zaposlovanje

Dragi moji. Zaposlovanje je vedno bolj pereč problem. Malo premalo je delovnih mest. Tudi tista, ki so slabo plačana oz. plačana po zakonodaji se takoj zapolnijo. Ljudje dobesedno kličejo na podjetje vsaki teden, če se je še kaj sprostilo. Če so koga odpustili. Kdo šel v bolniški stalež za dlje časa? Nekateri si dela več kot želijo – ker ga prekleto potrebujejo, da preživijo družino.

 

Zaposlovanje starejših

Zaposlovanje starejših je bila pri nas v Sloveniji vedno problematika. Vendar sedaj se malo umirja. Nekaj let nazaj … tam nekje od 2009 do 2014 pa je podjetje zelo težko zaposlilo starejšega od 45 let. Nekoga, ki je pa imel samo nekaj let do pokojnine pa so ga zelo težko pogledali, kaj šele, da bi ga poklicali na razgovor. Sedaj se situacija umirja in izboljšuje. So podjetja, ki so spoznala, koliko vrednosti in močne delovne sile jim lahko stari zaposleni pomaga. Predvsem pa so nekateri spoznali, da so starejši delavci bolj resni, odgovorni in ne jamraj na delovnem mest. Pri novem začetniku se nikoli ne ve, kdaj te bo kam poslal ali pa ti kaj vrgel v glavo. Ko ima mlad delavec dovolj dela enostavno odide in podjetje pusti na cedilu. Mu je vseeno, kaj se na koncu zgodi s podjetjem, ki nima dokončanega dela.

 

Agencija za zaposlovanje

Teh agencij je veliko. Vsaka ima svojo bazo in sama išče delovna mesta. To so delovna mesta, preko katerih delate v podjetju vendar preko agencije za zaposlovanje. Saj poznate to, kajne? Vendar, če ni drugega dela se vam tudi tukaj splača delati. Ne izgubite prav ničesar. še več. Lahko si pridobite lepo referenco in dodatno znanje, ki ga lahko drugje lepo unovčite. Tudi tega se morate zavedati, da manj časa, kot ste doma, bolj ste zaposljivi in lažje se odločijo za vaše roke oz. vaše znanje. Če pa ste doma nekaj let pa se bo direktor zelo težko odločil za vas. Mogoče ima občutek, da ste se polenili ali enostavno nimate več motivacije za delo.

 

Zaposlovanje v javni upravi

Juhh … veliko dobim prošnje za zaposlovanje v javni upravi. Tukaj je zelo težko, saj javna uprava trenutno ne zaposluje. Če pa že, pa iščejo res nekoga, ki to zna. To so predvsem ljudje, ki so že tam zaposleni vendar se malo spremeni lokacija in izboljša plača in … saj to tudi verjetno zelo dobro poznate, kajne? Včasih so to bila dela vsakega posameznika. Sedaj pa že ti zaposleni v javni upravi malo nastradajo in njihovo delo je čedalje težje in še bolj odgovorno. Morajo biti z mislimi pri stvari in na koncu so izmučeni. Ni jim več lahko, tako, kot nekaj let nazaj. In tudi njihova plača se ne dviguje. Le kam smo prišli, da še državni uradniki ne pridejo več tako lepo do napredovanja?

 

Zaposlovanje v Avstriji

Zaposlovanje v Avstriji je zadnja nujna sila za vse, ki so primorani oditi v našo čudovito sosedo Avstrijo in tam delati. To ni lahko. Se pogovarjam z ljudmi, ki so že nekaj let zaposleni v Avstriji pa so na začetku bili navdušeni, sedaj pa več ne. Predvsem jim že pojenja energija. Vsaki dan dolga vožnja, odgovornost na cesti, mejni prehodi nabasani in v koloni, … najbolj pa jih je strah bolniških! Tega se vsak boji. Ker vedo, da je za njim takoj nekdo, ki ga bo zamenjal.

… So v roku 10 dni …

In tudi že imam maile, ko so mi pisali, da so imeli gips na nogi pa več niso dobili nadaljnjega dela. So v roku 10 dni ostali brez dela. Vendar tega je malo. Drugi nimajo takih izkušenj. Po bolniški pridejo delat in ni problema. Tukaj je predvsem odvisno od panoge dela in vrste dela. če delate v proizvodnji ste takoj nadomestljivi. Če pa delate z ljudmi in imate bazo strank pa ste bolj težko nadomestljivi.

 

Zaposlovanje v javnem sektorju

Zaposlovanje v javnem sektorju je … sem je priti zelo težko. Razen, če starši imajo velika podjetja, ste sorodnik župana, … potem gre lažje. Saj veste, da mislim “veze in poznanstva”. Tudi za poklic “Vojak” morate imeti določene sposobnosti. Tudi tukaj več ne vzamejo vsakega. Mi je pisala oseba in prosila za prošnjo za delo v vojski. Sem ga poklical in povedal, da tukaj pa tega res ne rabi. Se je prijavil na oglas, so ga poklicali in določili datum.

… ne more biti vojak …

Niti osnovnega preverjanja ni naredil oz. ni prišel skozi. Tako, da ima država tudi tukaj velike varovalke, da vsak pa le ne more biti vojak. Leta 2004 se je 15 mojih kolegov zaposlilo v vojski. Sedaj sta še samo dva. Vsi ostali so odšli sami nekaterim pa niso podaljšali pogodbe, kljub temu, da so bili v tujini na misijah. Da tudi naša država je stroga mama in vsakogar tudi več ne potrebuje oz. mu podaljša pogodbe. 🙂

 

Zaposlovanje v tujini

Zaposlovanje v tujini, da lahko določenemu posamezniku lepo možnost za preživetje. Tukaj vam lahko povem primer osebe, ji je zaposlena v veliki Italijanski avtoprevozniški družbi. Vozi po celi Evropi in Aziji. Vozi med vikendi in prazniki. Njegova plača je 6.800€/mesec. Ni kaj lepa plača. Vendar je pameten in ve, zakaj je toliko na cesti. Gradi si hišo in je že pri koncu. Hišo je zgradil brez kredita. Sedaj pa ima cilj, da še kupi kakšno stanovanje. Njegov cilj, kakor je sam povedal, da še ima tak tempo 6 mesecev. Potem pa gre na lažji delavnik. To ve tudi direktor podjetja in nima prav nič proti temu.

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh in pišite mi 🙂
Sandi

 

Iskane besede : zaposlovanje, zaposlovanje starejših, agencija za zaposlovanje, zaposlovanje v javni upravi, zaposlovanje v Avstriji, zaposlovanje v javnem sektorju, zaposlovanje v tujini

 

Vaše mnenje na temo zaposlovanje :
.
– – – – – – – –

Hvala za vse …

Petra, Maribor
Spoštovani g. Sandi. Hvala za vse, kar ste mi naredili in zelo pomagali. Delo sem dobila. Po 2 mesecih iskanja in razgovorov sem delo dobila. Sedaj smo včeraj podpisali pogodbo za 6 mesecev.
– – – – – – – –
Nastja P., Ptuj
Samo zaposlovanje je čedalje težje. In vsak se mora znajti tako, kot ve in zna. 
– – – – – – – –

ker je podjetje tudi dobro plačan …

Albin Kamnik
Lepo pozdravljeni. Zaposlovanje je pereč problem vsakega, ki si želi imeti dostojno plačano delo. Tudi pri meni je tako! Za vsak denar ne delam vsega! In ne zaradi tega, ker je podjetje tudi dobro plačano, da moje delo da naprej. Še bolj bi služili na meni. Ne-ne. Ne dam se!
– – – – – – – –
Tomo, Kranj
Zaposlovanje” – odličen blog oz. članek.
– – – – – – – –

Tja pridejo samo preko poznanstev …

Peter, Trnovo
Zaposlovanje in opisani dejavniki. Vse ste napisali točno. Zaposlovanje v javni upravi se res zaostruje. Tja pridejo samo preko poznanstev. Drugače, četudi imaš šolo te niti ne pokličejo. Škoda, ker nekateri delajo boljše, kot pa tisti preko vez in poznanstev.
– – – – – – – –

So dobre delovne razmere …

Andrej, Koper
Pri nas v Kopru je zaposlovanje normalno. So dobre delovne razmere. Tudi naši sosedje hodijo delati v Italijo.
– – – – – – – –

ne pride v poštev …

Janez, Sv. Anton
Sem s kmetov. Zaposlovanje ne pride v poštev. Jezijo me pa javni birokrati, ki včasih nimajo pojma, pa bi morali znati. Vse dobro, Jaz.
– – – – – – – –

zaposlovanje-11

zaposlovanje

zaposlovanje-10

zaposlovanje

zaposlovanje

zaposlovanje

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Povzetek :
Datum :
Osnutek vsebine :
Zaposlovanje. Skratka zaposlovanje je težavno, če ne gre ...
Ocena :
51star1star1star1star1star
Posted in Tips – smart tips.