zaprtje s.p.-ja

Zaprtje s.p.-ja

Zaprtje s.p.-ja in denarno nadomestilo. Ampak zakaj je moja prijateljica morala zapreti svoj s.p.?

Zaprtje s.p.-ja je težko

Še posebej, če ti prej govorijo, kako dobro ti bo šlo, potem pa takoj, ko ga odpreš ni o nikomur ne duha ne sluha. Da. Pišem o moji prijateljici, ki je morala zapreti svoj s.p..

 

Zaprtje sp.p-ja ter odprtje

Prijateljica je imela svojo podjetja – bila je frizerka. Ko se je izšolala je veliko delala po raznih frizerskih salonih. Pri nekaterih je komaj na koncu ugotovila, da tam ni prijavljena in da dela na črno. Ali je te prijavila Inšpektoratu RS ne vem. Vem pa to, da so ji vsi govorili, da naj gre na svoje. Naj odpre svoj s.p. in naj ima svoj frizerski salon. To so ji tudi svetovali na Zavodu. In to je tudi naredila. Njen mož je dobil kredit, najela sta poslovni prostor in celoto preuredila v čudoviti frizerski salon.

 

Zaprtje sp.p-ja ter premalo strank

Kljub dodatnemu reklamiranju ni imela dovolj strank, da bi preživela. Da bi pokrila vsaj nujne obveznosti. Tudi tisti ljudje, ki so ji govorili, da naj gre na svoje … tudi oni niso prišli več k njej. Ker ni imela strank, kredit je treba plačati je bil problem že v samem zdravju – prijateljica je postajala vedno bolj živčna. Tudi država je hotela svoje. Pa tudi same položnice so se lepo nabirale. Ni šlo, kljub temu, da je imela res lepe akcije. Premalo ljudi je prišlo k njej. Zaradi tega je postajala napetost tudi med njo in njenim partnerjem. Začela sta se kregati. Vendar nista imela rešitve iz te zagate.

 

Šla na urad in celoto zaprla

Po dolgih 7 mesecih bojevanja je šla na urad in celoto zaprla. Sedaj čaka, kakšen finančni val jo bo zajel. Kaj vse mora še plačati in koliko. Seveda plus obresti.

Zakaj vam o tem pišem?

Ker sem jo ta vikend videl v mestu, kako prosjači za kruh.

 

Kje je naredila napako,
da je morala zapreti svoj s.p.?

Nekaj tednov pred vsem tem, ko mi je omenila, da bo odprla svoj frizerski salon in da si že urejuje kredit sem ji povedal, da naj si pridobi informacijo glede njene panoge. Kako deluje, kaj vse nujno potrebuje in česa ne, kako bo prodajala in imela pristop do novih strank, … skratka treba je narediti malo raziskavo, da se vidi, kakšen je trg. Ter ali je sam salon na dobri lokaciji ali ne.

 

Zaprtje sp.p-ja brez posveta s strokovnjaki

Prav nobenega mojega nasveta ni upoštevala. Bilo ji je prav samoumevno, da če ima salon, da bodo ljudje kar avtomatsko prihajali k njej. A na koncu temu le ni bilo tako. Vendar, ko sva se pogovarjala mi je rekla, da ji tega ne rabim govoriti. Da ona ve v kaj se spušča in tudi ima vso frizersko znanje.

 

 … prodajalec garantiral …

Tudi pri nakupu opreme ni malo pogledala okoli in primerjala same cene. Naj vam povem za zanimivost, katero sem dobil na svoj sms : “Hojla Sandi. Kmalu se bliža odprtje salona. Ravno danes sem kupila novi frizerski stol za katerega mi je prodajalec garantiral, da, ko pride inšpekcija na ogled in vidi ta stol se samo obrne in gre.

 

To je toliko na kratko
Sandi


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

zaprtje s.p.-ja

zaprtje s.p.-ja

zaprtje s.p.-ja

zaprtje s.p.-ja

 

Povzetek :
Zaprtje s.p.-ja
Naslov :
Zaprtje s.p.-ja
Opis :
Še posebej, če ti prej govorijo, kako dobro ti bo šlo, potem pa takoj, ko ga odpreš ni o nikomur ne duha ne sluha. Da. Pišem o moji prijateljici, ki je morala zapreti svoj s.p..
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.