Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev

Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev

Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev

Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev

Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev še posebej, če se prej pozanimate. Tudi sam sem zavrnil nekaj delodajalcev, ki pa mi še sedaj ni žal. Za nekatere lahko preberete, da so preko sodišča preganjeni za mobing. In to ni kar tako za pozabiti!

Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev
Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev

Preden podpišete pogodbo je dobro, da se o samem podjetju tudi prepričate. Da dobite tiste informacije, ki vam bodo koristile. Še bolj pa to, da najdete osebo, katera vam bo povedala, kakšno je delo v resnici. Ne samo delo, ampak kolektiv ter nadrejeni. Včasih so nadrejeni preveč prijazni, potem pa, ko se naspijo naslednji dan pa so pravi zlobneži. Kar pa na razgovoru niso dajali nekega vtisa.

 

Včasih je lahko hudo

Ob tem je dobro vedeti, da vam bo lahko samo delavec podal pravilne informacije. Kakšen je trik? Kako se pride do delavca, ki je zaposlen v določenem podjetju pa ga ne poznamo? Ja čakamo ga pred parkiriščem in ko ga vidimo ga prosimo za njegov čas in pogovor. Mogoče se bo strinjal, lahko pa tudi ne. A lepo je, da mu poveste zakaj ga želite ustaviti in zakaj ga prosite za informacije. In pri tej celotni zgodbi lahko samo upate, da vam bo vsaj malo povedal po resnici. Meni so lagali in po 20 dneh sem bil vesel vesel, da se mi izteče pogodba, ki je bila podpisana za 1 mesec. Ta eno mesečni poskusni rok je super zadeva. Jaz osebno nimam rad, da me nadzoruje tisti, ki o delu, ki sem ga opravljal nima pojma. Ne tiga nimam rad. In potem še tista poročila. Seveda se to dela med delovnim časom in nikakor doma! Ne. To pa ne.

 

Situacija se spreminja

Vedite, da je sedaj delavca malo bolj težko dobiti. Razlogi so lahko tudi tisti, da je nekdo nekaj grdega povedal o samem podjetju. Tu na Ptuju ali Mariboru so podjetja, ki vneto iščejo zaposlene. A jih ne dobijo. Razlog so njihove delovodje in to je to, da podjetju manjka vsaj 20-30 oseb. In proizvodnja škripa in je jeba za podjetja. A, če imajo tako politiko, naj še to prenašajo.

 

Realni primer iz Ptuja

Podjetju primanjkuje delavcev, a kljub temu ostajajo na enaki poti. Ne zamenjajo delovodje. Ne zamenjajo tistega, ki je kriv, da v njegovi ekipi nihče noče delati ali pa pridejo in gredo. Skratka. Zavod je prisil nekaj oseb, da so tam začele delati. Kako jih je prisilil? Rekli so ali boš delal ali pa letiš iz Zavoda. In osebe so prišle. Ko pa so prišle v proizvodnjo jih je delovodja že lepo počakal z njegovim strupenim jezikom. In seveda ena oseba je pred njim vzela telefon in takoj poklicala inšpektorat ter ga prijavila za mobing. Da se je drl nad njo in jo žalil. Kar je res. Potem je bila štala. A tukaj je novo zaposlena delavka naredila še eno zadevo. Prijavila ga je na vse inšpekcijske službe. Na vse. Kar vse je lepo pred njim klicala. Poklicala je tudi policijo in povedala, da jo delovodja ustrahuje in da jo je strah, da bo še hujše. Če bo še hujše bo zahtevala takojšno pomoč. Skratka. Ta novo zaposlena oseba se je pripravila.

 

Kako je šlo naprej?

Začelo se ej dogajati tisto, kar se je moralo. Posledice so bile, a ne takšne, da bi to delovodjo zamenjali. ne to pa ne. Podjetje je raje požrlo kazni, kot pa to, da bi naredili zamenjavo. In to se je lepo razvedlo. Seveda obstajajo različice, a ta, ki sem vam jo opisal je realna. Vse ostalo, kar pa se je potem dogajajo pa ne vem. Tudi ne vem, če je novo zaposlena delavka delala še naprej. In še en bombonček. Ta delovodja je zbolel. In sama izmena je v tistem času naredila veliko več, kot so ponavadi. In tudi ta podatek upravi oz. vodstvu ni koristil, kajne?

 

Ni vse zlato, kar se sveti

Če je delo zajebano, naj bo temu tudi tako primerno plačano. Ne pa, da podjetje jamra, kako nima denarja, potem pa iz medijev slišimo, koliko dobička so si v tem letu razdelili. Oni nimajo dobička od strank, ampak od zaposlenih, ki jim ne rabijo preveč plačati. To je pa druga zgodba. Nekdo gara ves teden, izmene in še marsikaj drugega, drugi pa pobira sadove ne svojega dela. Žal to pač tako je.

 

Pazite nase

Nikar in ne si kvariti zdravja za podjetje v katerem ste samo številka. Se ne splača. Če ne prej, boste sami to spoznali, ko pa bo žal prepozno.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev

… sem dobila poskusno delo v proizvodnji …

Lepo pozdravljeni. Meni je Sandi pomagal lani novembra in 01.02.2018 sem dobila poskusno delo v proizvodnji – lažja fizična dela v proizvodnji za žensko. Hkrati moram omeniti, da sem bila tudi povabljena na razgovore. Prej pa še tega ni bilo. Hvala lepa za vse. Alenka, Maribor

 

 


prosnja-razgovor


Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev
Zavrnitev ponudbe za zaposlitev je včasih pametna odločitev

… in deliti z menoj ter me naučiti …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Razgovor je bil enkraten. Čeprav mi nekaj znanja manjka, so ga pripravljeni deliti z menoj ter me naučiti. To, kar pa znam pa so bili zelo veseli. To jim tudi najbolj manjka. Vendar mislim, da nekih novih zadev ne bom rabila se učiti, saj to, kar potrebujejo in jaz znam – tega dela imajo veliko. Kar je meni v prid. Hvala za pomoč in vse ter tudi to, da sva se slišala in šla skozi. Mateja, Mengeš

 

… sem pisanje motivacijskega pisma …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Jaz pa sem pisanje motivacijskega pisma prepustila kar vam. In moram napisati ter povedati, da je zelo obrodilo sadove. Od 7 poslanih življenjepisov sem bila povabljena na 2 razgovora. In to je super. čeprav sem pa spoznala, da to niso podjetja s katerimi bi delala. A je super, ker iščem in pišem naprej. G. Sandi hvala. marija, Krško

 

… kaj naj napišem v prošnji …

Spoštovani. Tudi pri meni je bilo enako. Pisala sem o tem, kaj sem delala na zadnjem delovnem mestu, kot trgovka. A to ne pomaga za delo v proizvodnji. Tukaj sem se veliko spraševala, kaj naj napišem v prošnji. A odgovora nisem našla. Vrtela sem se v krogu in samo to, kar sem imela spreminjala in nič izboljšala. G. Sandi mi je na koncu tukaj odlično pomagal.

 

… prišla do razgovora …

G. Sandi hvala. Super. Prišla do razgovora. Čakam na drugi krog. Monika, Rakek

 

… delo preko posredovalne agencije …

Ker nisem dobila službe v svoji izobrazbi sem si našla delo preko posredovalne agencije, kot čistilka. A od tam dalje nikakor nisem prišla nikamor, kljub temu, da sem ekonomski tehnik. Tukaj sem že obupala in skoraj spoznala, da bom, delo kot čistilka morala delati do konca življenja. Pri pregledu na spletu sem videla to spletno stran ter pisala na mail. G. Sandi mi je prijazno odgovoril ter se kasneje tudi slišala in šla skozi. Njegovi napotki so obrodili sadove že po 12 poslani prošnji za delo. Sedaj imam drugačno delo, ki je v moji smeri izobrazbe.

 

… sem prišel do razgovora za delovno mesto CNC operater …

Lepo pozdravljeni. Meni pa ste pomagali, da sem prišel do razgovora za delovno mesto CNC operater – začetnik. Hvala lepa, Dejan, Skoke

 

… mi je ostalo v spominu …

Spoštovani g. Sandi. Hvala, da sva se slišala in šla skozi. Povedali ste mi mnogo, ampak najbolj pa mi je ostalo v spominu, da ne rabim pisati o družini, prijateljih in hobijih. Ker pač ni prav nič povezano z delom in oglasom za delovno mesto. Hvala, Damjana, Selnica

 

5/5 - (31 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri