Zdravniški pregled za službo

Zdravniški pregled za službo

Zdravniški pregled za službo

Zdravniški pregled za službo je potreben. Strogo potreben. Ne samo, da se zadovolji zakonodaja, ampak tudi to, ker osebe lažejo.

 

Zdravniški pregled za službo

Zdravniški pregled za službo

Ko oseba pride na novo delovno mesto mora pred tem opraviti zdravniški pregled. Da zdravnik potrdi ali oseba lahko dela to delo ali ne. Ker, če so omejitve so napisane v kartoteki in zdravnik sam presodi ali lahko oseba dela ali ne. Če pa so že kakšni delovni pogoji pri samem novo zaposlenem pa se le to strogo upošteva.

 

Nekaj primerov :

  • Oseba ne sme dvigovati bremena težjega od 5 kg
  • Oseba lahko med delom samo sedi in dviguje breme do 2 kg
  • ….

 

Kaj sledi?

Sedaj je tako. Če ima delodajalec primerno delovno mesto za to osebo je OK. Potem ni panike in se celota lepo prilagodi. Če pa oseba tega nima pa je problem. Le tega kasneje rešuje po svojih najboljših močeh. A kaj se zgodi, ko oseba na razgovoru pove, da je zdrava in da to delo lahko opravlja pri tem pa kasneje direktor dobi zdravniško spričevalo, da novi delavec ima omejitve pri samem delu. Mogoče tudi, da nečesa ne sme, kar pa delovno mesto ima. In tukaj je še večji problem. Oseba je lagala na razgovoru. In to je adijo. Popolno slovo.

 

Sam razgovor je pomemben

Je. Ker se je potrebno temeljito pogovoriti. Tudi glede zdravja in tega, kar lahko bodoči zaposleni dela in kaj ne. Če ni omejitev pove, če pa so, pa jih tudi pove. Da se lahko direktor pripravi in celoto izpelje tako, kot treba. Tako, da bo na koncu novi delavec imel delo, ki ga lahko opravlja. S tem se tudi dela naprej tako, da ne bi prišlo do kasnejših še hujših zdravstvenih težav in nepotrebnih problemov.

 

 

Ampak, da pridete do razgovora potrebujete dobro prošnjo za delo!

A vi jo imete? A vaša prošnja govori o vas ali o tem, kje boste točno temu podjetju, ki mu pišete tudi pomagali. Če pišete o sebi to ni OK. Ne-en. Pa se dogovorimo takole. Pošljite mi vašo prošnjo pa boste dobili brezplačni odgovor oz. komentar, kaj bi se dalo popraviti, spremeniti ali celo izbrisati. Lahko pa dobite tudi mnenje o tem, da bi kaj dodali in še bolj personalizirali.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Zdravniški pregled za službo

– – – – – – – – – –

 

Zdravniški pregled za službo Zdravniški pregled za službo

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.