Življenjepis naj bo

Življenjepis naj bo

Življenjepis naj bo

Življenjepis naj bo dolg, kolikor se le da. Če si boste predstavljali delodajalca, ko bo v roke dobil moj življenjepis na 3 listih, kot pa od osebe na 1 listu bo razlika. Velika razlika.

 

Življenjepis naj bo

Življenjepis naj bo

Dolg. Naj vas ne bo strah, da je mogoče predolg. Boljše je dolg in znate povedati o sebi nekaj, kar prepriča, kot pa v kratkih stavkih samo pavšalno pišete in se na nobenem področju ne razpišete do konca gleda vašega znanja in delovnih izkušenj.

 

Pa še en problem

Kratko ne znajo pisati niti drugi še večji strokovnjaki. Vzemimo primer, da kupujemo nov avto. En avto lahko ima 3 velike bukve navodil, drug pa samo 2. Pa še ta kratka navodila so zelo kratka. A ne gre. Ker en ima toliko več opreme (znanja), ki zelo koristi uporabniku (direktorju).

 

Drug problem

Praksa. Ko sem na terenu in sem veliko se pogovarjam z direktorji. Pri tem mi 8 od 10 pove, da jih dolgi življenjepis sploh ne moti. Ker želi to osebo spoznati še preden jo povabi na razgovor. Od nje želi imeti vse informacije. VSE. Šele nato se bo odločil, da jo povabi k sebi v pisarno. Če pa oseba napiše samo nekaj pavšalne in nič oprijemljivega pa ta oseba sploh ne pride do razgovora.

 

Razlog je enostaven

Oseba ni vzbudila toliko pozornosti, da bi si jo direktor želel spoznati. Enostavno ni. In na enem listu papirja ne gre. Niti jaz ne znam. Drugi pa tudi ne. Pa čeprav se vsi trudimo ne gre. Res ne gre.

 

Vsak si želi imeti sposobno osebo ob sebi

To je res. To si želi vsak. Direktor pa še bolj. In do razgovora je težko priti. res težko. Zato je potrebno, da se celota napiše tako, da vas bo direktor spoznal, kot osebo, ki mu lahko pomaga. Kot tistega rešitelja, ki ima znanje ter na delovnem mestu ne jamra.

 

Ampak, da se do razgovora sploh pride je potreben dober življenjepis

Res dober. In tukaj ni problem dolžina. Ne. Problem so tudi same besede, ki opisujejo vas in vaše znanje. Potrebna je celota. Lepo zapakirana od spremnega pisma do življenjepisa in samega zaključka. Tako. Ali je to na 2 straneh ali 5 ni pomembno. Važno je, da je napisano tako, da vas bo direktor razumel, kaj mu želite povedati in kje mu lahko že takoj pomagate.

 

Potrebujete osebni življenjepis?

Pišite mi. Mogoče vam lahko pomagam. Namreč vsakomur ne znam pomagati. Še zlasti tistim, ki nimajo ne izobrazbe in ne delovnih izkušenj iz nekega področja v katerem bi rade delale.

Primer, kjer ne morem pomagati :

  • Frizerka bi rada delala, kot pomočnica v računovodskem servisu
  • Hišnik bi rad postav vodja vzdrževalcev
  • Trgovka bi rada postala skrbnica spletne strani
  • ….

Ampak tukaj zgoraj osebe nimajo nobenih izkušenj. Žal ne. In jaz potem ne vem, kaj naj takega napišem? Res ne in žal mi je glede tega.

 

Znam pa tukaj :

  • Direktor  PE dobi delo, kot vodja PE – 500€ večja plača
  • Programer zamenja delodajalca pri čemer si izbori 340€ večjo plačo in boljše delovne pogoje
  • Hišnik na OŠ dobi delo, kot vzdrževalec celotnega kompleksa ter s 200€ večjo plačo

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Življenjepis naj bo

Življenjepis naj bo

 

 

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.