Življenjepis, prošnja za delo, spremno pismo

Življenjepis, prošnja za delo, spremno pismo

Življenjepis, prošnja za delo, spremno pismo

Za vsakega kandidata, ki si želi poiskati novo delovno mesto ali pa jo zamenjati je življenjepis, prošnja za delo, spremno pismo ključnega pomena. Tako zelo, da je ravno od tega gradiva odvisno ali bo prišel do razgovora ali ne.

 

Življenjepis

Življenjepis je pomemben. Za nekatere kandidate najbolj pomembno gradivo, ki ga lahko odda od sebe in se z njim pokaže pred razgovorom. Sam življenjepis je vizitka vašega znanja in vseh delovnih izkušenj.

 

Prošnja za delo

Prošnja za delo je za posameznika izjemnega pomena. Čudi me, da na spletu vsepovsod napišejo, “da je prošnja za delo enostavno za napisat” pa ni! V ta dopis je vključenih toliko malenkosti, da na koncu oseba res lahko izpusti pomembnem podatek, katerega pa sam direktor res pričakuje.

 

Spremno pismo

Spremno pismo pripada k samemu življenjepisu. Vedno ga priporočam in ga še tudi bom. Samo spremno pismo naj bo lepo razločno napisano, zakaj pišete in kaj vse lahko samemu direktorju ter podjetju na tem delovnem mestu ponudite. Tukaj morate navdušiti samega direktorja.
Spremno pismo naj NE vsebuje besed ;

– zelo rad bi delal pri vam
– pri vam bi delal karkoli
– z navdušenjem sem prebral vaš oglas za delo
– če sem kaj izpustil me povabite na razgovor

 


prošnja za delo
prošnja za delo

 

Za na konec

Morate se zavedati, da vse, kar gre od vas dalje z željo po razgovoru mora biti napisano tako, da bo samega direktorja res prepričalo v to, da ste VI ravno tista oseba, ki mu lahko najbolj pomaga. Zato ne smete pozabiti tudi tega, da zraven vas bo prošnjo poslalo še nekaj drugih oseb. Na koncu oseba pride na razgovor, ker je direktorja prepričal list papirja, ki ga je prejel od kandidata.

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema :  življenjepis, prošnja za delo, spremno pismo

 

 

Lahko pa vam pomagam tukaj :

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri