Življenjepis ter razgovor

Življenjepis ter razgovor

Življenjepis ter razgovor

Življenjepis ter razgovor sta ključna elementa, da se delo dobi. Ampak a je to res tako pomemben dejavnik? Sta ta dva dejavnika povezana? Sta. Pa da vidimo, zakaj?

 

Življenjepis ter razgovor

Življenjepis ter razgovor
Življenjepis ter razgovor

Življenjepis ter razgovor je vsekakor tista tema na katero moramo dati pozornost. Ker življenjepis ter razgovor vodi samo do zaposlitve. A nikjer ne sme biti neke napake. rako življenjepis, kakor tudi razgovor morata biti zelo sinhrona in tako dobra, da dobimo tisto, kar si prizadevamo in res želimo. Zaposlitev.

 

Razlika

Življenjepis je vaša predstavitev, ki delodajalcu omogoča, da dobi vpogled v vaše izkušnje, znanja in veščine. Razgovor pa je priložnost, da se delodajalcu predstavite še bolj osebno in pokažete svoje komunikacijske in interpersonalne spretnosti.

 

Pisanje življenjepisa

Pri pisanju življenjepisa je pomembno, da se osredotočite na vaše dosežke in izkušnje, ki so najbolj relevantne za delovno mesto, ki ga iščete. Življenjepis naj bo jasen, pregleden in brez pravopisnih napak. Uporabite enotno obliko in se držite osnovnih pravil glede dolžine in strukture.

 

O tem, kako naj življenjepis izgleda sem že veliko krat pisal

To je težko strniti v enem stavku. Je. In ne poznam korenjaka, ki bi to znal. Seveda obstajajo članki, a so pisani bolj zato, da vidite tiste reklame okoli članka, kot pa samo dejstvo, da je to težko napisati. Ker vsako delovno mesto je drugače od ostalega in tega se moramo držati tudi pri življenjepisu.

 

Tudi razgovor je drugačen

A sem jaz kdaj omenil, kako bodite oblečeni a razgovor? Mogoče – a to ni bistvo. Bistvo je samo to, da delodajalec začuti ali pašete v njegovo ekipo ali ne. Da vas vidi, koliko tatujev imate. Da vas gleda v oči, ko govori z vami. Da vidi vašo reakcijo na tista vprašanja, ki jih niste predvidevali. Skratka, da vas začuti. In tukaj obleka ne dela in ne igra nobene vloge. Tudi tisto rokovanje. Ne. Sam se ne rad rokujem. In sem v času kovida bil zelo srečen, da se nisem rabil rokovati. Pravijo, da je rokovanje del bontona. Jebeš to, če imaš sogovornika, ki dovoli, da se v podjetju izvaja mobing.

 

Iskrenost

Pomembno je tudi, da se na razgovoru predstavite iskreno in naravno. Delodajalec želi spoznati resnično osebo za mizo, zato ne pretiravajte ali poskušajte prikriti kakšnih dejstev. Poudarite svoje prednosti in izkušnje ter pokažite svoj interes za delovno mesto. Še lažete na razgovoru … adijo.

 

Delodajalec želi od vas 110% – še več, kot si vi mislite in lahko daste

To je dejstvo. Poznam veliko podjetij. A nihče od tega v petek ob 12.00 ne reče “Ekipa pridni ste bili. Pojdite domov. Pozdravite družine in uživajte z njimi“. Ne. Nekdo mogoče domov ekipo pusti kakih 30 minut ali 1 uro. A to je lahko tudi tista velika zahvala, da se je ekipa trudila čez ves teden.

 

Odvetnik

Poznam in sodelujem z velik odvetniki. A tui so šele zajebani. Urnika in delavnika se držijo zelo strogo. Nekateri so si dali delati tudi službene kartice za prijavo in odjavo.

 

Na razgovor se boste pripravilo

Predvsem, tako, da boste za njih imeli določena vprašanja, ki vas najbolj zanimajo.

To si :

  • plača
  • delovni čas
  • potni stroški, malica, …
  • ….

 

Denar. Da vse se vrti glede denarja.

Zato pa iščete delo oz. zaposlitev, kajne? Pri meni, če mi za delovno meto niso povedali, kolikšno so pripravljeni odšteti za to delovno mesto me sploh ni zanimalo. Ali pa so me vprašali, koliko želim. Sem povedal in toliko dobil. čez 3 mesece pa nisem podaljšal. Ker sem ugotovil, da imajo drugi za 120 € večjo plačo, a meni pa je potem niso hoteli dati, saj so rekli “saj si tako plačo tudi povedal“. Res je. Sem. In potem pač nisem podpisal pogodbe. Ta trenutek je podjetje bolj obžalovalo, kot pa jaz. Ker pa je ena stranka odšla stran zaradi mene, pa je toliko bolj boleče.

 

Vi se boste pripravili

Enostavno bodite vi. četudi podjetje o sebi lepo govori je dobro, da se glede tega vpraša samo tistega, ki tam dela. Ne neko osebo, ki je nekaj slišala. Ne. To je brezveze. Vprašajte tistega, ki tam dela. In upajte, da boste dobili dober in pošten odgovor.

 

Do razgovora z življenjepisom

Življenjepis ter razgovor
Življenjepis ter razgovor

To je zelo pomembno. Če želite ter imate res tisto vneto željo, da bi delo dobili se morate zavedati, da je zato potrebno, da imate dober življenjepis. In smo spet na začetku. Prebral sem na internetu, da daste vaš življenjepis pregledat sorodniku ter prijateljem. A res? A oni se spoznajo na to? To je tako, kot bi imeli zdravstveni problem, pa bi prebrali, da prej povprašajte sorodnike in prijatelje, kot pa to, da greste k strokovnjaku. Nekomu, ki se na to res spozna. In to je razlika. Zato pazite, komu daste vaše gradivo, da boste dobili komentar. Ker sam, če imam problem s policijo ne bom vprašal policista, kako bi to reševal. Ne. Tega ne delam in me je izučilo. To dam odvetniku, da bo to rešil – in reši. In to je razlika. Kaj pa bo en polical vedel o te, kako se napiše ugovor na nekaj, kar ni OK? On ve pisati samo kazen.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

V začetku pri tem, da vam brezplačno pokomentiram vaš življenjepis. Samo pošljite ga. Drugi korak pa je lahko seveda ta, da vam napišem osebni življenjepis.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Življenjepis ter razgovor

Življenjepis ter razgovor
Življenjepis ter razgovor
Življenjepis ter razgovor
Življenjepis ter razgovor

 

… da želim preveč in da …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Tukaj imam tudi sama tako grozno izkušnjo. Na razgovoru mi niso hoteli povedati, kolikšno plačo si želim, ko pa sem povedala, so rekli, da želim preveč in da jih jaz ne zanimam več. Pa lahko bi se pogovorili o tem, kajne? Skratka hvala vam, ker ste mi pomagali pri življenjepisu. In le ta mi odpira vrata. Iz srca hvala. Majna.

5/5 - (10 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri