Življenjepis za delo za zaposlitev

Življenjepis za delo za zaposlitev

Življenjepis za delo za zaposlitev

Življenjepis za delo za zaposlitev mora vsebovati vas, vašo osebnost in zgolj  le to, kje lahko samemu podjetju že takoj pomagate.

 

Življenjepis za delo za zaposlitev

Življenjepis za delo za zaposlitev

Življenjepis za delo za zaposlitev

Časi se spreminjajo. Tudi življenjepis za delo za zaposlitev se spreminja. Treba drugače pisati iz leta v leto. Žal drugače ne gre. Tako, kot smo leta 2020 prišli do razgovora sedaj ne bomo več. Treba se je prilagajati podjetju. Druga stran vsega tega pa je tudi čas. Tudi direktor hodi na izobraževanja, seminarje in delavnice. Tudi tam spoznava, da je čas tisti dejavnik, zaradi katerega ima ali pa nima podjetje denar. In t je velika razlika.

 

Zato, ko bo sedaj dobil direktor vaš življenjepis v roke noče prebrati :

  • Kam ste hodili s osnovno šolo
  • Koliko otrok imate
  • Kaj so vaši hobiji
  • Kje radi dopustujete
  • Kaj radi berete
  • Kje delajo vaši ožji družinski člani …

 

Ne direktor ne zanima to

Njega zanima samo eno. Kaj bo od vas pridobil. Kakšno korist bo z vašim znanjem, osebnostjo in pridnimi rokami pridobil. Njega zanima samo korist, ,ki jo bo imel z vami. Nič drugega. Njega ne zanima vaše jamranje. Ne zanimate ga vi. Njega zanima samo to, kar bo od vas dobil. Četudi ste dobri in pridni, potem pa greste spat v avto njega to ne zanima. Zato, če želite priti vsaj do razgovora morate spoznati, kako direktor razmišlja. Predvsem gleda na svojo in podjetniško korist.

 

Kaj morate napisati

Ko direktor ponudi oglas, da potrebuje CNC operaterja ima tukaj prosto delovno mesto in želi, da to delovno mesto zasede najboljši, ki se mu trenutno javi. In tukaj oseba ne rabi pisati, če je frizer, da zna striči … ne. On mora pisati o tem, da zna delati na CNC stroju vsaj nekaj. Če tega ni pa je potrebno napisati, da se vsaj želite naučiti. Ampak v takšnem smislu, da se boste sami angažirali in iskali znanje in ne na takšne način,, da boste tam samo kimali in “ja … ja …. ja …“. Direktor to zazna. Direktor to ve. Zato je potrebno celoto tudi drugače opisati in se oglasu približati v tolikšni meri, kolikor se le da.

 

Vsak življenjepis mora biti drugačen

Da. Mora biti. Tukaj večina oseb dela eno veliko napako. Pošiljajo enak življenjepis na več podjetij. To sploh ni OK in zaradi tega oseba ne pride na razgovor. Treba se je posvetiti vsakemu podjetju posebej. Jih tudi drugače nagovarjati. Tudi imensko je potreben nagovarjati. Ne morete enak življenjepis poslati za delo CNC operater, drugega pa za delo v proizvodnji. Mislim lahko, a zaradi tega ni efekta. Ni klica. Ni ničesar. Ker delo v proizvodnji je popolnoma drugače, kot delo za CNC  stroju. Je. In to ve tudi direktor in verjetno veste tudi vi.

 

Kako naprej

Sedaj veste. Treba je poslati življenjepis, ki nagovarja in veliko po o vas, hkrati pa nagovarja z vašim znanjem, kje vse lahko samemu direktorju že takoj pomagate. In v tem je vsa finta. Samo to.

 

Kje vam lahko pomagam jaz

V začetku, da vam brezplačno pokomentiram vaše gradivo. Vsaj nekaj, kajne? Če vam to ni dovolj potem lahko mirno zapustite to stran. Če pa v vas kanček tega, da vas zanima, kaj za hudiča mi bo tale odpisal, pa mi le pošljite.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Življenjepis za delo za zaposlitev

Življenjepis za delo za zaposlitev

Življenjepis za delo za zaposlitev

 

 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

5/5 - (18 votes)
Posted in Tips – smart tips.